Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie - cz. IV

• Autor wątku Autor wątku biezanow_123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dzięki za odpowiedź. Niestety, rozumiem, że nic się nie da zrobić, ale nadzieja umiera ostatnia;) Szkoda, że w tym przypadku jest się sądzonym jak ktoś, kto wsiada po 2 promilach, tylko dlatego, że w papierach zostało coś, co i tak za 2 lata by zostało ,,wymazane''. Liczę na to, że po 1,5 roku uda się z blokadą.

Czy jeśli mam zatrzymane pj na rok i skończy się czas to będę mieć nowy blankiet wyrobiony czy zostanie stary i tylko wniosek o przywrócenie pj i kwota 0.50gr czy 100.50zl?

Pewnie miałeś na czas nieokreślony, a teraz będzie na taki czas jak wydał lekarz orzecznik. Więc 50 gr w dziale prawo jazdy i czekasz na "odblokowanie" a potem po nowy blankiet ponownie w WK za 100 zł 50 gr i wyrabiasz z nową datą.

Tak miałem bezterminowe teraz mam badania ważne pół roku i tydzien przed końcem kary kończa ważność badania

w takiej sytuacji poszedł bym zrobić następne badania lekarskie już na 15 lat

Ok, już po rozprawie. Zatrzymany 12 lipca br. wynik 0.39mg/l. Dzisiaj sąd warunkowo umorzył postępowanie i prawo jazdy mam zatrzymane na 1 rok + 3000zł do zapłaty. Bez adwokata. Jedynie co, to kupiłem wzór pisma w internecie. Wniosek: warto próbować :-)

lamelaj napisał:
Ok, już po rozprawie. Zatrzymany 12 lipca br. wynik 0.39mg/l. Dzisiaj sąd warunkowo umorzył postępowanie i prawo jazdy mam zatrzymane na 1 rok + 3000zł do zapłaty. Bez adwokata. Jedynie co, to kupiłem wzór pisma w internecie. Wniosek: warto próbować :-)

No ja miałem 0.19 mg i dostałem na rok i 2500zl

Tadzik89 napisał:
No ja miałem 0.19 mg i dostałem na rok i 2500zl
Jasne, tylko przy Twoim wyniku to wykroczenie, wiec wyrok zrozumiały. U mnie było trochę poważniej bo powyżej 0.25 to już przestępstwo i prawko zabierają na min 3 lata. Jedyne odstępstwo to warunkowe umorzenie postępowania karnego, które podobno trudno uzyskać. Mi sie udało dlatego chciałem sie pochwalić ze warto próbować, nie podpisywać dobrowolnego poddania karze.

lamelaj napisał:

Na jaki okres masz warunkowe umorzenie postępowania ? ja przy ponad 2.5 promila dostałem na 3 lata i zakaz prowadzenia 2 lata i grzywna na fundusz 2 tyś zł również bez adwokata , ale w twoim przypadku to prokurator wnioskował o warunkowego więc miałeś spokojnie...

gmos1 napisał:
Na jaki okres masz warunkowe umorzenie postępowania ? ja przy ponad 2.5 promila dostałem na 3 lata i zakaz prowadzenia 2 lata i grzywna na fundusz 2 tyś zł również bez adwokata , ale w twoim przypadku to prokurator wnioskował o warunkowego więc miałeś spokojnie...

Zakaz prowadzenia na rok, 3 lata próby. Wnioskowałem w ten sposób i tak klepnął prokurator. Może mogłem wnioskować mniej, ale już za późno, grunt że się udało.

lamelaj napisał:
Zakaz prowadzenia na rok, 3 lata próby. Wnioskowałem w ten sposób i tak klepnął prokurator. Może mogłem wnioskować mniej, ale już za późno, grunt że się udało.

To dobrze ,że się udało. Teraz Sąd będzie zlecał wywiad Kuratorowi Sądowemu co 6 miesięcy.

gmos1 napisał:
To dobrze ,że się udało. Teraz Sąd będzie zlecał wywiad Kuratorowi Sądowemu co 6 miesięcy.

Będę o tym jakoś informowany, czy kurator będzie się kontaktował bezpośrednio ze mną? Jak to wygląda?

Jak ma numer telefonu to będzie dzwoniła , generalnie spoko wszystko, ona i tak ciebie sprawdzi sama czy wobec ciebie nie toczy się jakieś postępowanie itp.. generalnie miła spokojna rozmowa 2 min.

Witam. Mam dwa pytania. Czy na badaniu w womp trzeba rozbierać się do slipek? Jaki jest tolerowany poziom GGTP?

DawidCz53 napisał:
Witam. Mam dwa pytania. Czy na badaniu w womp trzeba rozbierać się do slipek? Jaki jest tolerowany poziom GGTP?

Na EKG do pasa i u lekarza orzecznika też żeby osłuchać serce. GGTP najlepiej w normie żeby było

Tadzik89 napisał:
Na EKG do pasa i u lekarza orzecznika też żeby osłuchać serce. GGTP najlepiej w normie żeby było
Dziękuję za odpowiedź. Pytam o normę GGTP bo sprawa wygląda tak. Oni robią w systemie ALAB. ALAB z informacji dostępnych na ich stronie ma normę GGTP max 64(pdf do pobrania). Moje obecne GGTP 49, a norma laboratorium u mnie w mieście to 43. Problem mój taki, że mam olbrzymi kamień w woreczku i raz mam GGTP 37, a raz prawie 50. Wiem, że tłumaczenie u nich podobno zbędne. No i siedzę na głodówce cobym problemu nie miał :/.

DawidCz53 napisał:
Problem mój taki, że mam olbrzymi kamień w woreczku i raz mam GGTP 37, a raz prawie 50. Wiem, że tłumaczenie u nich podobno zbędne..

Weź ze sobą wszystkie dokumenty potwierdzające, że się na to leczysz albo masz coś zdiagnozowane i przedstaw orzecznikowi. Czy to serce/ciśnienie czy GGTP czy cokolwiek.

Czy osoba, która została skazana z art.177kk w zw.z art.178 kk jadąc w czasie zdarzenia rowerem i dostała 5 letni zakaz prowadzenia pojazdów niemechanicznych musi robić jakieś badania lekarskie?

Jeszcze mam pytanie co do punktów karnych za jazdę w stanie po użyciu środków niedozwolonych czyli alkoholu dostałem 10 punktów karnych i pytanie od kiedy one są naliczone od dnia w którym zostałem zatrzymany czy od dnia decyzji sądu czy zapłacenia kary ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót