Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie.

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
tezetwu napisał:
Witam...
Mam kilka pytań... Ponoć nie ma głupich...
dzisiaj otrzymałem wezwanie do sądu na rozprawę na 27 lipca w celu rozpatrzenia prośby o warunkowe umorzenie, sam żadnego pisma nie wysyłałem, ale na przesłuchaniu na policji, prosiłem o wpisanie tego w zeznaniach... Czyli już nic do sądu nie muszę pisać ?? Zarabiam najniższą krajową, bynajmniej tak jest na umowie o pracę, wziąć tą umowę ze sobą?? Pracuję na nocki mam utrudniony dojazd autobusami, czy będzie nie taktem prosić sąd o umorzenie i brak zakazu prowadzenia?? czy poprosić o rok zakazu ?? Czy w ogóle warto wychodzić z własną inicjatywą?? Nigdy nie byłem nawet w sądzie i nie wiem jak to przebiega wszystko, nie chciałbym zdenerwować sędziego, ale z drugiej strony wywalczyć dla siebie jak najmniej dotkliwą karę... czy ubrać się w garnitur ??Może to głupie pytanie ale sam nie wiem... To dla mnie nowość... proszę o porady...

nawet jak sąd ci się przychyli prokuratura się odwoła i poczekasz kolejne 10 miesięcy u mnie to trwa już 11 miesięcy a teraz właśnie poczekam kolejne tyle bo się odwołali gdzie pomiar miałem 0,27 0,22 czyli można powiedzieć że na samej granicy a zakładając bład pomiaru w warunkach terenowych to wykroczenie , ale kogo to obchodzi teraz to tak czy siak 2-3 lata sama sprawa

Koledze w tym tygodniu zatrzymali prawko. Wydmuchał 0.22 a za drugim razem 0.19 (wynik wydmuchany). Nigdy nie karany, miesiąc przed ślubem. Z jaką karą powinien się liczyć? rok bez prawka?? i ile kary??

Od kiedy liczy sie zakaz prowadzenia ? Od rozprawy czy od zatrzymana prawka ?

ibiszek napisał:
Koledze w tym tygodniu zatrzymali prawko. Wydmuchał 0.22 a za drugim razem 0.19 (wynik wydmuchany). Nigdy nie karany, miesiąc przed ślubem. Z jaką karą powinien się liczyć? rok bez prawka?? i ile kary??

Używałeś trochę szukajki ?? czy tak na łatwiznę idziesz ?? Grozi mu zarzut z art.87 kw przeczytaj...

maniek-02 napisał:
Używałeś trochę szukajki ?? czy tak na łatwiznę idziesz ?? Grozi mu zarzut z art.87 kw przeczytaj...
Wiem z jakiego artykulu itp. Tylko chcialem wiedziec jakie wyroki i grzywny dostali przylapali z podobnym wynikiem.

Jaki najsurowszy wymiar kary

Witam mam pytanie jaki jest najsurowszy wymiar kary za jazdę po pijaku bez prawa jazdy

ibiszek napisał:
Wiem z jakiego artykulu itp. Tylko chcialem wiedziec jakie wyroki i grzywny dostali przylapali z podobnym wynikiem.

Nie ma reguły, to że jest taki sam wynik nie znaczy że kara będzie też taka sama....

maniek-02 napisał:
Nie ma reguły, to że jest taki sam wynik nie znaczy że kara będzie też taka sama....
Wiem wiem tylko tak orientacyjnie pytam po prostu. I badania potem przechodzi kazda osoba ktorej zabrano prawko?

ibiszek napisał:
Wiem wiem tylko tak orientacyjnie pytam po prostu. I badania potem przechodzi kazda osoba ktorej zabrano prawko?

To orientacyjnie masz zakres kar w art. 87 kw. Skierowanie na badania zapewne tez dostanie przed odebraniem PJ.

RE: Jaki najsurowszy wymiar kary

Troszkę się zamotalam czyli ile grozi wyroku maksymalnie za taki wyczyn i jaki to art. Bo chce pisać o wyrok laczy z pelna absorcja i potrzebuje konkretow.

RE: Jaki najsurowszy wymiar kary

agniesia2443 napisał:
Troszkę się zamotalam czyli ile grozi wyroku maksymalnie za taki wyczyn i jaki to art. Bo chce pisać o wyrok laczy z pelna absorcja i potrzebuje konkretow.

Przeczytaj post #1 tego wątku.

Witam. Wczoraj byliśmy z mężem i znajomymi na imprezie przy plaży i lesie. Samochód zostawiliśmy kawałek dalej. Zaraz Na początku ochrona wyrzucila mojego meza,nie wiadomo za co. Zadzwonił do mnie i kazałam mu iść do.samochodu i żeby zadzwonił po naszego.kierowcę. ja w tym czasie rozmawiałam z ochroną, dopytywalam się za cogo wyrzucili, odzywalam się do.nich grzecznie na pan, oni do mnie niekoniecznie grzecznie. Chcialam odzyskac pieniadze bo zaplacilismy 40zl a oni od razu wyrzucili mojego męża. A mąż zamiast siedzieć w samochodzie to podjechal te 100m bo chciał przeparkowac samochód. Wylaczyl silnik i wysiadl z samochodu a ochroniarze mu wytrwali klucZyki i go obezwladnili. Wezwali policje. Policja przyjechała i mąż im nie powiedział że przeparkowal samochód tylko ze samochód stał.tu gdzie.stoi a on spał w nim. Ochrona ma zeznawać ze widzieli jak podjechal. W wydychanym powietrzu miał o 0,76 i spadało. Policja spisała zeznania i nas puścili bez jego prawka. Zdarzenie miało miejsce po północy przy praktycznie zerowym natężeniu ruchu. Mąż bardzo żałuje ze przeparkował ten samochód. nie chciał nim wracać do domu bo mieliśmy zalatwionego kierowcę i z tym nie było problemu. Co mu grozi? Proszę o odpowiedź i przepraszam za błędy ale jeszcze cała jestem w nerwach

Ostatnia edycja:
azileka napisał:
.... Co mu grozi?.....

Jeżeli to był pierwszy raz to zarzut z art. 178a kk, zakaz prowadzenia pojazdów min 3 lata, nawiązka min 5000zł, ograniczenie lub pozbawienie wolności, grzywna, koszta sądowe. Po zakończeniu się zakazu badania w WORD (odpłatnie), psychotesty (odpłatnie) i ponowny egzamin na PJ. To tak w skrócie....

Nie ma, minimum 3 lata zakazu i 5000zl nawiazki jest obligatoryjne.

Wysłane z mojego Lenovo S650 przy użyciu Tapatalka

Witam narzeczony dostal dwa wyroki a mianowicie 178a i 244 laczny wyrok 5 lat 2 juz odiedzial ale byl na nie powrocie 2 lata z przepustki chcemy pisać o wyrok laczny czy sa duże szanse ze po pol roku wyjdzie ?? Za nie powrót doatal wyrok 1 miesiaca

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót