Z
zalamany_88
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 76
tezetwu napisał:Witam...
Mam kilka pytań... Ponoć nie ma głupich...
dzisiaj otrzymałem wezwanie do sądu na rozprawę na 27 lipca w celu rozpatrzenia prośby o warunkowe umorzenie, sam żadnego pisma nie wysyłałem, ale na przesłuchaniu na policji, prosiłem o wpisanie tego w zeznaniach... Czyli już nic do sądu nie muszę pisać ?? Zarabiam najniższą krajową, bynajmniej tak jest na umowie o pracę, wziąć tą umowę ze sobą?? Pracuję na nocki mam utrudniony dojazd autobusami, czy będzie nie taktem prosić sąd o umorzenie i brak zakazu prowadzenia?? czy poprosić o rok zakazu ?? Czy w ogóle warto wychodzić z własną inicjatywą?? Nigdy nie byłem nawet w sądzie i nie wiem jak to przebiega wszystko, nie chciałbym zdenerwować sędziego, ale z drugiej strony wywalczyć dla siebie jak najmniej dotkliwą karę... czy ubrać się w garnitur ??Może to głupie pytanie ale sam nie wiem... To dla mnie nowość... proszę o porady...
nawet jak sąd ci się przychyli prokuratura się odwoła i poczekasz kolejne 10 miesięcy u mnie to trwa już 11 miesięcy a teraz właśnie poczekam kolejne tyle bo się odwołali gdzie pomiar miałem 0,27 0,22 czyli można powiedzieć że na samej granicy a zakładając bład pomiaru w warunkach terenowych to wykroczenie , ale kogo to obchodzi teraz to tak czy siak 2-3 lata sama sprawa