K
Kamil Ch.
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Dziękuję bardzo za odpowiedzi...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Brak Ci słów, a jednak się wypowiadasz. Zero tolerancji dla pijanych? Może zero tolerancji dla powodujących wypadki? Chociaż w tym wypadku to raczej była kolizja. 90% wypadków powodują TRZEŹWI kierowcy. Nie jeden pod wpływem jedzie dużo bezpieczniej niż trzeźwy wariat 160km/h bo przecież jest trzeźwy i nic mu nie grozicerutti napisał:po prostu brak mi słów !!! Mam nadzieje że Sąd weźmie pod uwagę to hasło "0 tolerancji dla pijanych kierowców"
aliaton7035333 napisał:Brak Ci słów, a jednak się wypowiadasz. Zero tolerancji dla pijanych? Może zero tolerancji dla powodujących wypadki? Chociaż w tym wypadku to raczej była kolizja. 90% wypadków powodują TRZEŹWI kierowcy. Nie jeden pod wpływem jedzie dużo bezpieczniej niż trzeźwy wariat 160km/h bo przecież jest trzeźwy i nic mu nie grozi.
Nie, takie absolutnie nie. Dlatego napisałem, że też zero tolerancji dla osób powodujących wypadki.cerutti napisał:Wg Ciebie powinniśmy tolerować takie osoby w naszym społeczeństwie ??
Promila czy mg? Wydawało mi się, że policyjne pokazują w mg/l , ale może się mylę i są też normalne promilery.Monika1988_2010 napisał:0, 65promila w wydychanym powietrzu
aliaton7035333 napisał:....Wydawało mi się, że policyjne pokazują w mg/l , ale może się mylę i są też normalne promilery.
aliaton7035333 napisał:Brak Ci słów, a jednak się wypowiadasz. Zero tolerancji dla pijanych? Może zero tolerancji dla powodujących wypadki? Chociaż w tym wypadku to raczej była kolizja. 90% wypadków powodują TRZEŹWI kierowcy. Nie jeden pod wpływem jedzie dużo bezpieczniej niż trzeźwy wariat 160km/h bo przecież jest trzeźwy i nic mu nie grozi.
Najwyraźniej nie każdy wie, o co chodzi, skoro na przykład ty nie wiesz, na czym polega różnica pomiędzy wynikiem w mg/l i wynikiem w promilach i jak istotna jest dla oceny sytuacji, w której poszukujesz porady.Monika1988_2010 napisał:każdy wie o co chodzi a dureń zadaje pytania
Byłbym za, z jednym zastrzeżeniem. Badanie przy każdym wykroczeniu i w razie wykrycia stężenia 0,2-0,5, grzywna i punkty *4.aliaton7035333 napisał:Osobiście uważam, że powinno być tak samo jak w większości krajów Europy, czyli dozwolone do 0,5 promila.
Tak. Polecam ten temat: http://forumprawne.org/prawo-karne-wykonawcze/658606-alcolock-blokada-alkoholowa-17.htmlD-Anna napisał:czy weszły już jakieś konkretne przepisy dot. parametrów i warunków jakie musi spełnić alcolock?