Problemy kierowców jeżdżących na podwójnym gazie.

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
załamany dzięki za odpowiedź... tylko ja myślałem, że wywiad środowiskowy, to wiesz będzie się po sąsiadach pytać, w pracy, w sklepach pobliskich itp... Czy taki kurator może mocno namieszać w życiu jak zacznie drążyć temat?

Nic ci nie zrobi zapyta tylko czy pracujesz gdzie mieszkasz itp nie pękaj no chyba że masz coś za uszami

A czy mozna poruszac sie pojazdem na prąd?

Kasia11223311 napisał:
A czy mozna poruszac sie pojazdem na prąd?

Nie, nie można. Zakaz dotyczy kierowania pojazdami mechanicznymi - a auto elektryczne jest takim pojazdem.

Witam, mojemu znajomemu zostało zatrzymane prawo jazdy w 2014 roku na okres 12 miesięcy, bez ponownej konieczności zdawania, jednak nie wstawił się na badania, stwierdzając, że są to wysokie koszty, a prawo jazdy nie było mu wtedy potrzebne. Czy dziś, gdyby chciał odzyskać prawo jazdy to musi zdawać kurs w WORD-ie czy wystarczy, aby zwrócił się do WK o wydanie nowego skierowania na przeprowadzenie wymaganych badań i otrzyma prawo jazdy bez konieczności zdawania egzaminu?

Ostatnia edycja:
Jak zda badania otrzyma PJ bez egzaminu.

To ja mam takie pytanie czy jak skończy mi się roczny zakaz a nie będę miał prawka bo nie będę miał badań, czy będę mógł jeździć normalnie skuterem ?

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

Witam,
Mam pytanie czy to prawda że przed badaniami lekarskimi w WOMPie nie można spożywać alkoholu przez pól roku ??????

emcior1987 napisał:
Witam,
Mam pytanie czy to prawda że przed badaniami lekarskimi w WOMPie nie można spożywać alkoholu przez pól roku ??????

Nie, to nie prawda ;)
Było wcześniej w temacie, poszukaj.
W skrócie miesiąc powinien styknąć, mi starczyło 3tyg bez alko: 1,5l wody dziennie, ostropest tabletki, hepaslimim lub cos podobnego, grejpfruty, szpinak itp. Unikaj ostrych dań i będzie ok.

Czytaj od tej strony, kilka następnych do przodu ;)

https://forumprawne.org/prawo-wykroczen/557845-badania-w-womp-sosnowiec-informacje-59.html

Ostatnia edycja:
tezetwu napisał:
To ja mam takie pytanie czy jak skończy mi się roczny zakaz a nie będę miał prawka bo nie będę miał badań, czy będę mógł jeździć normalnie skuterem ?

Kiedy skończyłeś 18 l ?

15 lat temu skończyłem 18 lat, a dlaczego pytasz? Przecież na skuterach dzieciaki mogą jeździć

Dzięki za odpowiedź ;) Panowie mam jeszcze jedno pytanie załóżmy że sąd się przychyli do mojego wniosku o alkocloka ,zdam badania i co dalej ???? Gdzie mam się udać z tymi papierami do wydziału komunikacji??? Jak wygląda dalsza procedura krok po kroku ??? Będę wdzięczny jak komuś będzie się chciało odpowiedzieć;)

Brak prawka w Niemczech

witam
mam zabrane prawko za alko. Jeszcze muszę czekac 6m-cy na odbiór. Mam pytanie , jeżeli będę jechał w Niemczech i zatrzyma mnie policja do kontroli, to czy wyjdzie im , że mam zabrane prawko ???

Oczywiście.

Napiszę więcej, na własnym przykładzie sprawdzone. Jadąc w styczniu tego roku przez Niemcy zgubiłem gdzieś dokumenty i zatrzymany do kontroli w Monachium po pierwszym szoku gdy stwierdziłem brak papierów zostałem poproszony do radiowozu. I tam po podaniu danych na monitorze komputera ukazał się podgląd na moje prawo jazdy. Mili funkcjonariusze "wydrukowali mi je" i przekazali z mandatem 30 euro, który musiałem opłacić na miejscu oraz poinformowali, że na podstawie tego mandatu mogę tego dnia jeździć. Ale następnego dnia w przypadku kontroli czeka mnie kolejny mandat, a jak trafię na mniej sympatycznych funkcjonariuszy to holowanie na lawecie.

@Jędrku111 nie ryzykuj bo narobisz sobie niepotrzebnych kłopotów na kilka miesięcy przed końcem zakazu.

społeczeństwa informatyczne... Dzięki bardzo...

W Polsce pewnie tak jak nie bezpośrednio, to zaczną sprawdzać. Teraz u nas jazda bez uprawnień to przestępstwo. Nie wiem jak z zatrzymaniem po przekroczeniu granicy. Lecz pamiętaj, że jesteśmy w UE

Witam . Mam pytanie odnośnie okresu używania blokady alkoholowej , czy to prawda że trzeba ją mieć - używać przez 3 lata , nawet jak skończy się okres zakazu ? gdzieś wyczytałem że obowiązek używania przez 3 lata .

Po odbyciu połowy kary, a w przypadku odebrania uprawnień dożywotnio – po dziesięciu latach kierowcy mogą wystąpić o zmianę zakazu. To sąd zdecyduje, czy ponownie dopuścić do prowadzenia pojazdów, biorąc m.in. pod uwagę opinię środowiskową. Jeśli się zgodzi, kierowca musi zainstalować w samochodzie blokadę alkoholową, która tylko trzeźwemu pozwoli uruchomić silnik pojazdu. Tak ma podróżować przez trzy lata.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót