Mirr
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 5 279
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Killaroid napisał:Witam, niestety firma Telepolska najwyraźniej nic sobie nie robi z tego wyroku bo dzisiaj po przyjściu do mojej babci zauważyłem nowiutką umowę z telepolska podpisaną przez moją babcię. Całe szczęście data na umowie dzisiejsza, więc 10 dni na odstąpienie. Oczywiście pan (vel skur***) , który przyszedł z umową nic nie wspomniał o możliwości odstąpienia, ani nie dał żadnego wzoru takiego pisma. Ponadto pokazywał babci papiery jakoby telepolska to to samo co Orange. Początkowo babcia nie chciała podpisać, ale menda zastraszyła ją, ze jak nie podpisze to będzie mu musiała zwracać koszty dojazdu powrotu do warszawy.
Ściągnąłem wzór odstąpienia od takie umowy ze strony UOKiKu i mam pewien problem - nie wiem, co tu jest numerem umowy o ile w ogóle coś takiego jest tu zawarte... w związku z tym mam pytanie - można nie wpisywać numeru umowy, a zamiast tego wysłać im w załączeniu kserokopię w/w umowy? ewentualnie podpowiedzcie proszę, który numerek może być numerem umowy: jeden ma 115.../../.. /2011/07 (nie wiem czemu tu jest 2011???) drugi zaczyna się na TP/..//../23/konsument. Czy to w ogóle jest coś podobnego do numeru umowy??
mory1971 napisał:witam
Chyba standard jak w przypadku innych osob ale troche inaczej.
Jak u wiekszosci przychodzi pan ,wciska kity starszej osobie ta podpisuje umowe i sprawa toczy sie dalej.
Zerwanie umowy z Orange koszt ok 690pln.
Problem w tym o nowej umowie dowiedzialem sie dopiero po ponad czterech miesiacach gdy pojawilo sie upomnienie z Orange,mama moja jest osoba ubezwlasnowolniona a ja jestem jej opiekunem prawnym i bez mojej zgody nie moze podejmowac zadnych czynnosci cywilno prawnych.
Podejrzewam ze teraz jest musztarda po obiedzie ale moze istnieje jakis sposob na odkrecenie tej calej historii.
To, że ktoś postępuje nieetycznie lub w sposób dyskusyjny nie oznacza że jest oszustem.nie dajcie się tej Bandzie OSZUSTÓW.