robinson21
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 5 352
a co z art. 366 kpc
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Co oznacza termin "wygrałem sprawę"? Sąd oddalił powództwo?JerzyRz napisał:Tak wygrałem sprawę i wtedy był tryb nakazowy a teraz upominawczy a kwota ta sama.
Niekoniecznie od nowa. Możliwe że wystarczy powaga rzeczy osądzonej - ale nie mamy danych by coś stwierdzićdigiton napisał:Jak zmienił się wierzyciel to musisz niestety walczyć z tym nakazem od nowa.
Sztuka? To chyba na oczy żadnej sprawy z Profi Credit nie widziałeśdigiton napisał:Bo uwalić w całości nakaz z weksla to sztuka...
karaczoch napisał:Skoro tak jak piszesz że chorujesz i że pojedziesz na rozprawę to domyślam się że nie jesteś z okolic gdzie sprawa się odbędzie. Mogłeś w odpowiedzi na pozew wpisać o przeniesienie sprawy do sądu właściwego miejscowo i zapewne Sąd by się do tego przychylił. Z drugiej strony może i lepiej że sprawa będzie w Bielsku bo tam sędziowie są cięci na Profi i jak dobrze trafisz to sam sędzia ich rozjedzie na sprawie.
I jeszcze jedno , zastanawia mnie ten Pan z odznaką, bo coś mi się zdaje że albo ci machnął czymś a ty pomyślałeś że to policjant albo ktoś się podszywa pod policjanta. Szkoda ( a moze to zrobiłeś ? ) że nie spisałeś jego numeru odznaki bo wtedy mógłbyś na komendzie sprawdzić czy ktoś taki pracuje w policji.Nikt z Policji raczej służbowo u ciebie nie był bo prędzej dostałbyś wezwanie na komende.
A tak swoją droga ile pożyczyłeś i ile do tej pory spłaciłeś ?
Znam jeden przypadek że facet wygrał sprawę cywilną z windykatorką z Wrocławia ale tam było kilka poważnych rzeczy jak groźby karalne,stalking itp. On wszystko nagrywał,zbierał dowody i wziął na dodatek ciętego adwokata. Sąd przywalił windykatorce wyrok w postaci dużego zadośćuczynienia dla powoda,przeprosiny i oczywiście zwrot za adwokata. Podobno windykatorka (dziewczyna 28-letnia) aż się popłakała na sali sądowej tłumacząc że szef jej tak kazał bo groził że nie dostanie premii.kriss76 napisał:Ogólnie tyle adresów ile zdobędą, tyle sprawdzą bez różnicy czy to Łódź, Poznań, Gdańsk. Sprawy mogą być przerzucane przez centralę w Bielsku na danych terenowców w danych miastach. Z drugiej strony nie słyszałem aby dłużnik wygrał sprawę o nękanie ale może takowa była.
Czyli pożyczka z ich "rewelacyjnym" ubezpieczeniem? W tym momencie masz ją już spłaconą, koszty tego "ubezpieczenia" są bezzasadneAnia131313 napisał:Ja mam zupełnie inny problem z Profi credit. Wzięłam 3 tys pożyczki na 3 lata i regularnie ją spłacam, zawsze 2-3 dni przed czasem spłaty. Został mi jeszcze rok.
Powiedziec, napisać - że nie jesteś zainteresowana dalszą ofertąAnia131313 napisał:JJestem już tym zmęczona. Doradźcie co z tym zrobić
Przy pożyczce 3 tys zł to ubezpieczenia masz chyba 5622,75 zł, prawda? Pomijam w tym momencie fakt, jak ubezpieczenie może być 2 razy wyższe od przedmiotu ubezpieczenia...Ania131313 napisał:A co zrobić z tym ubezpieczeniem? Bo ja spłacam grzecznie raty takie jakie są.
To się do prokuratury nadaje!somewhere123 napisał:Nie umiem znaleźć tej ugody, mam za to kwitki wpłat, na początku kwitki z profi credyt. a później rodzice wpłacali normalnie w banku i pokwitowania są z banku. Naliczyłam że rodzice już wpłacili 14703.00 zl. Ale z początku jeszcze z banku normalnie były przelewane pełne raty po pierwszej umowie. więc dodać można gdzieś z 2 tyś kolejne. więc profi credyt ma już od rodziców moich prawie 18 tyś.. a oni wciąż żadają spłaty, gdzie mówią że zostało jeszcze 15 tyś, jak nie więcej...