Profi Credit

• Autor wątku Autor wątku pawel36
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jak mu się zmienił "wierzyciel" to nie można się na to powołać.

JerzyRz napisał:
Tak wygrałem sprawę i wtedy był tryb nakazowy a teraz upominawczy a kwota ta sama.
Co oznacza termin "wygrałem sprawę"? Sąd oddalił powództwo?
digiton napisał:
Jak zmienił się wierzyciel to musisz niestety walczyć z tym nakazem od nowa.
Niekoniecznie od nowa. Możliwe że wystarczy powaga rzeczy osądzonej - ale nie mamy danych by coś stwierdzić
digiton napisał:
Bo uwalić w całości nakaz z weksla to sztuka...
Sztuka? To chyba na oczy żadnej sprawy z Profi Credit nie widziałeś

karaczoch napisał:
Skoro tak jak piszesz że chorujesz i że pojedziesz na rozprawę to domyślam się że nie jesteś z okolic gdzie sprawa się odbędzie. Mogłeś w odpowiedzi na pozew wpisać o przeniesienie sprawy do sądu właściwego miejscowo i zapewne Sąd by się do tego przychylił. Z drugiej strony może i lepiej że sprawa będzie w Bielsku bo tam sędziowie są cięci na Profi i jak dobrze trafisz to sam sędzia ich rozjedzie na sprawie.

I jeszcze jedno , zastanawia mnie ten Pan z odznaką, bo coś mi się zdaje że albo ci machnął czymś a ty pomyślałeś że to policjant albo ktoś się podszywa pod policjanta. Szkoda ( a moze to zrobiłeś ? ) że nie spisałeś jego numeru odznaki bo wtedy mógłbyś na komendzie sprawdzić czy ktoś taki pracuje w policji.Nikt z Policji raczej służbowo u ciebie nie był bo prędzej dostałbyś wezwanie na komende.

A tak swoją droga ile pożyczyłeś i ile do tej pory spłaciłeś ?

Kiedyś był program o profi credit i ich windykacji. Kobieta mówiła że nawiedził ją facet który machnął gwiazdą policyjną,krzyczał pod jej drzwiami i na odchodne nakleił dużą kartkę na drzwi której nie mogła usunąć.
Jeden się wystraszy a inny ogarnięty spisze numer i sprawdzi takiego gościa czy to policjant.

kriss76 napisał:
Ogólnie tyle adresów ile zdobędą, tyle sprawdzą bez różnicy czy to Łódź, Poznań, Gdańsk. Sprawy mogą być przerzucane przez centralę w Bielsku na danych terenowców w danych miastach. Z drugiej strony nie słyszałem aby dłużnik wygrał sprawę o nękanie ale może takowa była.
Znam jeden przypadek że facet wygrał sprawę cywilną z windykatorką z Wrocławia ale tam było kilka poważnych rzeczy jak groźby karalne,stalking itp. On wszystko nagrywał,zbierał dowody i wziął na dodatek ciętego adwokata. Sąd przywalił windykatorce wyrok w postaci dużego zadośćuczynienia dla powoda,przeprosiny i oczywiście zwrot za adwokata. Podobno windykatorka (dziewczyna 28-letnia) aż się popłakała na sali sądowej tłumacząc że szef jej tak kazał bo groził że nie dostanie premii.

Ja mam zupełnie inny problem z Profi credit. Wzięłam 3 tys pożyczki na 3 lata i regularnie ją spłacam, zawsze 2-3 dni przed czasem spłaty. Został mi jeszcze rok. Jestem w tym ich klubie dobrego klienta. I jestem regularnie nękana ofertami-propozycjami wzięcia następnego kredytu. nie ma tygodnia żebym w skrzynce nie znalazła kolejnego listu z propozycją kredytu i ciągle mam telefony od nich. Nic nie pomaga tłumaczenie,że nie chcę następnego kredytu bo i tak dzwonią. Zablokowałam i blokuję nr z których dzwonią ale i tak dzwonią ciągle z nowego numeru. dzisiaj miałam 26 DWADZIEŚCIA SZEŚĆ połączeń. Jestem już tym zmęczona. Doradźcie co z tym zrobić

Ania131313 napisał:
Ja mam zupełnie inny problem z Profi credit. Wzięłam 3 tys pożyczki na 3 lata i regularnie ją spłacam, zawsze 2-3 dni przed czasem spłaty. Został mi jeszcze rok.
Czyli pożyczka z ich "rewelacyjnym" ubezpieczeniem? W tym momencie masz ją już spłaconą, koszty tego "ubezpieczenia" są bezzasadne
Ania131313 napisał:
JJestem już tym zmęczona. Doradźcie co z tym zrobić
Powiedziec, napisać - że nie jesteś zainteresowana dalszą ofertą

Cały czas im mówię,że nie jestem zainteresowana kolejną pożyczką ale to nic nie pomaga. powiedziałam,że zgłoszę sprawę na policję o nękanie i nic dalej dzwonią.
A co zrobić z tym ubezpieczeniem? Bo ja spłacam grzecznie raty takie jakie są.

Nie masz czasem w umowie informacji o tym że po spłacie pożyczki zgadzasz się na kolejną ? Ja zacząłbym od wysłania im pisma z odmową następnej pożyczki , oraz z informacją o zaprzestaniu procederu namawiania , listem poleconym ZPO

Ania131313 napisał:
A co zrobić z tym ubezpieczeniem? Bo ja spłacam grzecznie raty takie jakie są.
Przy pożyczce 3 tys zł to ubezpieczenia masz chyba 5622,75 zł, prawda? Pomijam w tym momencie fakt, jak ubezpieczenie może być 2 razy wyższe od przedmiotu ubezpieczenia...
Wypowiadając umowę pożyczki teraz, odpada ci 1/3 kwoty ubezpieczenia (ubezpieczenie należne jest tylko za okres faktycznie wykorzystany). Zatem sumując dotychczas wpłacone raty i zestawiając je z 2 tys zł kapitału, opłatami, odsetkami i 2/3 kwoty ubezpieczenia - wyjdzie że masz nadpłatę.
Idąc na całość czyli negując w ogóle fakt ubezpieczenia - a Profi Credit tak naprawdę tego ubezpieczenia nie opłaca bądź opłaca w symbolicznej kwocie - nadpłatę masz dużo wyższą.
Profi Credit oczywiście bedzie uważać co innego, ale żaden sąd ich dotychczas nie poparł.

Witam.
Rodzice Wzięli kredyt przez Profi Credyt. wzięli 5 tyś, 2 razy nie zapłacili raty i dali to do windykacji. Windykacja naliczyła ze do oddania jest 15 tyś... Rodzice podpisali ugodę, i co miesiąc płacą 400 zł .. i tak od pół roku.
Dziś przyjechał windykator i powiedział że do końca tego roku mają spłacić całość, inaczej zajmą nam dom.
I teraz moje pytanie, czy jeśli rodzice przepiszą dom na mnie, to czy wtedy też mogli by zająć dom? Czy w ogóle mogą zająć dom, nawet jak dadzą sprawę do komornika?

Aby zająć nieruchomość trzeba mieć tytuł wykonawczy. Tak że do tego daleko.
Martwi mnie ta ugoda. Zakryj dane i wklej to na forum...

właśnie szukam tej ugody, cczy wogóle rodzice ją dostali, dodam że właśnie znalazłam podpisane dwa weksle na kwote 13248,00

Nie umiem znaleźć tej ugody, mam za to kwitki wpłat, na początku kwitki z profi credyt. a później rodzice wpłacali normalnie w banku i pokwitowania są z banku. Naliczyłam że rodzice już wpłacili 14703.00 zl. Ale z początku jeszcze z banku normalnie były przelewane pełne raty po pierwszej umowie. więc dodać można gdzieś z 2 tyś kolejne. więc profi credyt ma już od rodziców moich prawie 18 tyś.. a oni wciąż żadają spłaty, gdzie mówią że zostało jeszcze 15 tyś, jak nie więcej...

somewhere123 napisał:
Nie umiem znaleźć tej ugody, mam za to kwitki wpłat, na początku kwitki z profi credyt. a później rodzice wpłacali normalnie w banku i pokwitowania są z banku. Naliczyłam że rodzice już wpłacili 14703.00 zl. Ale z początku jeszcze z banku normalnie były przelewane pełne raty po pierwszej umowie. więc dodać można gdzieś z 2 tyś kolejne. więc profi credyt ma już od rodziców moich prawie 18 tyś.. a oni wciąż żadają spłaty, gdzie mówią że zostało jeszcze 15 tyś, jak nie więcej...
To się do prokuratury nadaje!

Na dodatek ten koleś z windykacji dziś proponował rodzicom by wzięli kredyt u nich jakiś duży by spłacić profi credyt, a jak rodzice się nie zgodzili to zaczął straszyć że wezmą im dom, że do komornika sprawę dadzą...rodzice są przestraszeni, i myślą już by przepisać dom na mnie.

Przede wszystkim niech rodzice przestaną w ogóle z tym kolesiem dyskutować. Jeżeli kwota jest spłacona w takiej wysokości, to dajcie sobie już spokój. Nawet jak dostaną nakazowe to lepsze to, niż płacenie cokolwiek tym bandytom. Nie wiem jak skonstruowana jest ugoda, ale może będzie można uchylić się od jej skutków...Z tym że jak naliczyłaś 14 tys?

Bo rodzice na po ugodzie dostawali za każdą wpłate pokwitowanie z windykacji bo przyjeżdżali do domu po pieniądze. a teraz sami płaci przez normalny bank druczkiem. i mamy te wszystkie potwierdzenia i po obliczeniu wyszła taka suma.

Ale piszesz że podpisali ugodę pół roku temu na raty po 400 zł, zatem nijak się nie potrafię doliczyć 14 tysięcy. Stąd moje pytanie.

ugodę tak, pół roku temu, a jak liczę ile już ogólnie spłacili za nim ugody nie było to własnie tyle się naliczyło już.

Powrót