Przeczytałam cały wątek i mam podobny problem. W listopadzie dostałam pismo od Ultimo bez potwierdzenia odbioru oznaczone jako przesyłka handlowa D+4 dlatego nie wzięłam jej na poważnie. Aczkolwiek Ultimo powiadamia mnie takimi samymi bredniami jak opisywali ludzie wyżej, że mam dług odkupiony od Providenta z 2013 roku z grudnia, teraz wynosi on 1500 zł. Pierwsza sprawa - podejrzewam, że moja matka, z którą nie mam dobrych kontaktów wzięła na mnie pożyczkę (jej znajoma pracowała w Providencie...), a druga sprawa czy Ultimo może nasłać na mnie komornika? Nie jest mi to na rękę, bo będę starać się o kredyt, a wiem, że wpisują do różnych rejestrów za dług. Nie wiem co myśleć, bo ja na pewno nie miałam żadnej niespłaconej pożyczki, żadnej. Oleję to pismo tak jak radzono wcześniej, ale czy Ultimo wpisuje do rejestrów i nasyła komornika?
PS: Znalazłam info Poczty Polskiej. Przesyłka handlowa D+4 to przesyłki reklamowe, firma, która wykupiła taką usługę jedt zobowiązana jednorazowo nadać 500 szt. pism, a 250 000 rocznie. Także nieźle.