Przedłużenie aresztu

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Barbie powiedz mi a czy ta wasza sprawa to jakas bardzo powazna? Bo moj siedzi za pobicie i rozboj.. ja jestem swiadkiem i zarazem podejrzanym..wiem ze wszytsko zalezy od powagi sprawy wiec moze ta moja nie jest tak powazna:( nie wiem juz sama co myslec pierwszy raz mam takie cos:(

załamana mój siedzi za to samo..
prokurator powiedział że zawiasy dostanie na 100%
ja mam tylko nadzieję ze sankcja się skończy już w tym miesiącu i bede go miała z powrotem..

Alina jeżeli przestępstwo jest ścigane z urzędu, to wycofanie zeznań raczej nic nie da.

Załamana Mirek obecnie ma zarzuty za udział w zorganizowanej grupie przestępczej i handel narkotykami.
Kiedyś miał sprawę za rozbój. Na sankcji siedział ok. 1,5 roku, aż do orzeczenia wyroku. Ale postępowanie przygotowawcze trwało krótko, bo ok 4 miesiące, później sprawy toczyły się długo. Dlatego i areszt tak długi był.

Młoda zależy z którego paragrafu Twój ma zarzut. Jeśli 280 § 1 to teoretycznie są możliwe zawiasy jeśli 280 § 2 to nie ma na to szans.
Nie będę tłumaczyć bo to nie jest odpowiedni temat.

Anusia widocznie prokurator miał zamiar zakończyć postępowanie przygotowawcze i uchylić areszt, ale nastąpiły jakieś nowe okoliczności, że nie mógł ukończyć postępowania przygotowawczego w wyznaczonym terminie. A zarazem z obawy matactwa nie mógł uchylić aresztu. Ja słyszę od 2 lat co 3 miesiące, że zostanie zakończone śledztwo. I w żadnym razie prokurator mnie nie oszukał... za każdym razem przewidywany termin zakończenia śledztwa był prawdziwy, jednak ciągle przedłużany.

aLINA42 temat dotyczy przedłużenia tymczasowego aresztowania .Proszę go nie zaśmiecać.

Uwaga ta dotyczy także kilku innych użytkowniczek. Proszę prowadzić dyskusje we właściwych tematach.

Barbie mój ma zarzut z 280 & 1.
Tylko boję się żeby nie przedłużyli mu sankcji..

A z 280 & 2 też możliwe zawiasy - zetknęłam się z takim przypadkiem, ale to już tak na marginesie..

Blagam o Pomoc!!! Mojego Chlopaka zlapano na probie kradziezy.Zostala zasadzoba sankcja 2mc!! ktora zostala przedluzona na kolejny miesiac!!! jednak problem jest inny ! Chlopakowi odwiesili wyrok staral sie o zawieszenie go i termin sprawy zostal wyznaczony na 17 grudnia jednak juz 1 grudnia zostal zatrzymany!!! Czy jest taka mozliwosc ze po sprawie na ktorej wyrok dostanie prawdopodobnie w zawieszeniu badz po,snkcji go wypuszcza !!?????? czy jest mozliwosc ze moze wyjsc jaka kolwiek szansa!!! JAkie pisma mozna pisac co robic/. prosze o pomoc !

Hmmm moj ma 280 & 1. takze mowicie ze jest jakas szansa ze moze dostac zawiasy? Przyznal sie do winy no ale zapewne teraz jak juz sie dowiedzialam beda mu przedluzac areszt;/ Ktos mi powiedzial ostatnio ze jak zabrali faceta do aresztu to dostanie wyrok skazujacy, a ze ja jestem na wolnosci i mam tylko dozor to na 100 % bede miec zawiasy a on nie. Juz nic z tego nie rozumie..

mloda 21 powiedz mi a Ty tez jestes zamieszana w jego sprawe? Bo ja jestem swiadkiem i jednoczesnie podejrzana razem z nim...tylko ze mi sie jakims cudem udalo uniknac aresztu..

sorki sorki troche sie zagalopowalam:)

Barbie napisał:
Anusia widocznie prokurator miał zamiar zakończyć postępowanie przygotowawcze i uchylić areszt, ale nastąpiły jakieś nowe okoliczności, że nie mógł ukończyć postępowania przygotowawczego w wyznaczonym terminie. A zarazem z obawy matactwa nie mógł uchylić aresztu. Ja słyszę od 2 lat co 3 miesiące, że zostanie zakończone śledztwo. I w żadnym razie prokurator mnie nie oszukał... za każdym razem przewidywany termin zakończenia śledztwa był prawdziwy, jednak ciągle przedłużany.

Barbie słowa Pana prokuratora(naczelnik Prokuratury Okręgowej) wydawały mi się bardzo szczere,powiedział że nie sądzi aby areszt był przedłużany.Nie wiem komu już wierzyć:x
Czytałam nawet uzasadnienie prokuratora ws. przedłużenia aresztu.Nie ma nowych wątków w sprawie,bo sama jestem w to zamieszana.Jeśli sam prokurator dziwi się że areszt przedłużyli,to nie bardzo mi to pachnie.

Areszt Śledczy

Cześć! Potrzebuje Pilnie pomocy. Jestem w 6 miesiącu ciąży. Mój chłopak dwa tygodnie temu został wsadzony na sankcje 3-miesięczną, z powodu dwóch pobić. Czy po odsiedzeniu tych 3 miesiący zostanie wypuszczony?? Czy przedłużą mu tą sankcje? Pomocy!

RE: Areszt Śledczy

jak w czasie tych 3 miesięcy organa ścigania zakończą czynności które miały wykonać w czasie kiedy siedzi to wypuszczą....jeśli nie....- to Sąd zdecyduje czy trzeba go nadal trzymać w areszcie czy nie...

Areszt Śledczy

ja jestem w 6 misiącu ciąży. Po tych 3 miesiącach jeżeli go nie wypuszczą, a on jest jedynym żywicielem rodziny, będzie to uwzględnione przez sąd?

Witam.
Mam bardzo ważne pytanie mój narzeczony jest właśnie w areszcie kończy mu się sankcja w niedziele czyli posiedzenie będzie w tym tygodniu pewnie..Termin sprawy ustalony jest.Wiec moje pytanie brzmi następująco:
1.Czy on może napisać wniosek o uchylenie aresztu do sadu??? :(:?:

Areszt Śledczy

jeszcze jedno pytanie, chciałabym w jakiś sposób móc się z chłopakiem skontaktować, niestety list od niego nie dochodzi. Ile może iść list z aresztu śledczego?? Czy on idzie przez prokuratora i sąd? Czy od razu wysyłany jest do mnie? Jak moge dowiedzieć sie o adresie do aresztu śledczego? Ponieważ, widzeń nie dostałam, bo nie jestem jego żadną bliską osobą.

MyszkaB napisał:
ja jestem w 6 misiącu ciąży. Po tych 3 miesiącach jeżeli go nie wypuszczą, a on jest jedynym żywicielem rodziny, będzie to uwzględnione przez sąd?

Byłam świadkiem takiej sytuacji i zostało to uwzględnione, więc uważam że w tym wypadku również powinno zostać to uwzględnione. :wink:

a czy areszt śledczy zawsze musi wskazywać na jakiś pewny wyrok? czy może być tak, że został zatrzymany na sankcji, przyznał się do tych rzeczy a wyrok będzie tylko w zawieszeniu?

MyszkaB napisał:

potem napisałaś:Ponieważ, widzeń nie dostałam, bo nie jestem jego żadną bliską osobą.

zastanów się zanim coś napiszesz bo albo jesteś z nim w ciąży i jesteś bliską osobą , albo nie..!!i nie powtarzaj postów

Powrót