Przedłużenie aresztu

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Prokurator bedzie wnioskowal o 2lata w zawieszeniu na 5.
Wie chyba to nie jest wysoki wyrok?
A w jakim czasie adwokat powinien zostac poinformowany o posiedzeniu sadu?Ile dni przed danym posiedzeniem?

a za co siedzi?? i ile grozi za ten wyczy?? prokurator może wnioskować zawiasy ale to nic nie znaczy.. mój też sie do wszystkiego przyznał i co? sędzia przedłużył areszt o kolejne 3 miesiące..

Czyli rozumiem, że dobrowolnie poddał się karze? Jeśli tak, a sąd przyjął wniosek prokuratora, to myślę że nie będzie konieczny areszt (niestety decyzja nie należy do mnie).
A na pytanie kiedy powinien być adwokat powiadomiony to nie odpowiem, bo niestety tego nie wiem :)

Ja to rozumiem tak że prokurator zaproponował zawiasy 2 na 5
i szczerze powiem nie nastawiała bym się że go wypuszczą..
ale to tylko moje skromne zdanie..
w każdym razie powodzenie życze..

Co do zasady przy wniosku o karę warunkowo zawieszoną areszt tymczasowy powinien być uchylony. Wyjątkowo jednak uchylony może nie być jeżeli wcześniej oskarżony ukrywał się, uporczywie nie stawiał na wezwania albo w inny sposób bezprawnie utrudniał postępowanie.

Nie utrudnial postepowania od poczatku mowlil prawde i wspolpracowal z prokuratorem.Dobrowolnie poddaje sie karze....Jestem dobrej mysli ze w czwartek bedzmy juz razem...

szkoda tylko że tak jak Kadi pisze nie dzieje się w zawsze..
u nas adwokat teraz będzie wniosił o uchylenie aresztu.. zobaczymy co z tego wyjdzie.. bo szanse są nikłe ponoć..
ale wiadomo sprawa sprawie nie równa..

Moj michu ma miesiac aresztu,zobaczymy ja mysle ze go wypuszcza.W sprawie wszystko jasne,sledztwo zakonczone.Prokurator trafil nam sie naprawde wporzadku.Cos wiecej bede wiedziala 29,04 i modle sie o to ze 30,04 bedziemy juz RAZEM

Młoda, ale twój facet nie poszedł na samoukaranie. Z tego co pisałaś przyznał się do winy, ale ma być normalnie rozprawa. Dlatego areszt ciągle u niego trwa. W sytuacji Laurki prokurator złożył wniosek do sądu o wydanie wyroku bez przeprowadzania rozprawy i jeśli sąd przyjął wniosek prokuratora, to areszt faktycznie nie powinien być przedłużony.

Moj sie do wszystkiego przyznal,pisal rowniez o samoukaranie.Poszkodowany mowi ze jego udzial jest niewielki w calej sprawie.Prokurator mowi zze nie bedzie wystepowal o przedluzenie aresztu.Dlatedo tak sie dopytuje w jaki sposob to sie w sadzie odbywa tzn ten proces przedluzenia aresztu,i ile czasu przed koncem aresztu to musza zrobic?

Jak sąd nie przedłuży aresztu, to najzwyczajniej 30-tego Twój mąż wyjdzie na wolność.

mi chodzi caly czas o to KIEDY sad musi przedluzyc areszt,ile dni przed koncem aresztu tymczasowego powinno byc posiedzenie?

Posiedzenie może być nawet w ostatni dzień sankcji (30.04). Termin posiedzenia, jeśli wogóle ma być, powinien być wyznaczony. Wystarczy zadzwonić do sądu i się zapytać

dzwonilam ale nic sie nie dowiedzialam bo nie wiem dokladnie ktory oddzial karny sie ta sprawa zajmuje!!!wiec pozostaje mi czekac do jutra,jade do prokuratora on juz powinien wiedziec,co i jak...
Chyba zwariuje zaraz:mad:

Niestety przedluzyli mu areszt o 3 miesiace!!!Niewiadomo dlaczego!!!!!:mad:
Jestem zalamana...

nie przejmuj sie może siedzieć krócej do rozprawy.... mi pani z sądu powiedziała ze 1,5 miesiące i po sprawie... Wiec bądź dobrej myśli i nie załamuj sie bo to Ci w niczym nie pomoże

Jeku to okropne ze najpierw mowia ze aresztu nie bedzie,a tu dowiaduje sie ze 3miesiace....Tylko po co areszt skoro sie przyznal,poszkodowany potwierdzil jego wersje wydarzen,wspolpracowal itp.
Ma bardzo dobra prace,ktora pewnie straci...prokurator wnioskuje o zawiasy...
Czy oni juz nie komu przedluzac aresztu,przeciez lepiej dla panstwa gdyby byl w domu,przynajmniej nie musieliby go utrzymywac....
Teraz pozostaje tylko czekac,czy przychyla sie do uchylenia aresztu...I ciekawe ile to potrwa???

A adwokata nie powiadomili o posiedzeniu sadu,chyba jakas zmowa bo jak prokurator go przesluchiwal tez nikt o tym adwokata nie powiadomil!!!

Ostatnia edycja:
Laurka mąż może odmówić składania zeznań bez adwokata i powiedzieć, że będzie składał wyjaśnienia tylko przy adwokacie.

Dziewczyny zapraszam na luźniejsze rozmowy na temat wolny. Na wolnym można porozmawiać, reszta wątków służy do merytorycznych pytań i odpowiedzi

Myslal ze jak nie bedzie robil problemow i jak bedzie wspolpracowal to go wypuszcza!!!Ale okazuje sie ze ci ktorzy robia pod gorke i utrudniaja sledztwo lepiej wychodza na tym niz ktos kto chce wspolpracowac
Paranoja...

Laurka a macie adwokata?? Jesli macie niech pisze zażalenie. jesli nie macie adwokata to Twój facet musi napisać zażalenie na postanowienie. Jest na to 7 dni od daty otrzymania postanowienia o przedłużeniu TA

Powrót