Przedłużenie aresztu

• Autor wątku Autor wątku OCEANIA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
forg Masz racje, bo taka jest prawda. Ale skoro dorotkazaba pytała czy jest możliwość taka i czy można pisać stosowne pismo. To się jej odpowiedziało, że oczywiście, że można takie pismo napisać, ALE jak ono będzie rozpatrzone to już inna inszość. Skoro ktoś tak bardzo chce wydać pieniądze w błoto, bo ma cicha nadzieje, że coś się tym wskóra, w tym przypadku zmieni środek zapobiegawczy, to niech pisze. Pisanie pism nie jest zabronione, natomiast te pieniądze będą tylko wydane na próżno. Rozumiem, że ta kobieta chce zrobić wszystko i wszystkiego się łapie, ale szanse są znikome. Tym bardziej jak nie ma jeszcze jednej osoby do sprawy złapanej.

Tak jak pisze Forg nie wierze zeby mu areszt zamienili na dozor.Moj byl w podobnej sytuacji i przebywal w sankcji 9 miesiecy ,pomimo ze jego kolege zwolniono po 6 miesiacach.Najwazniejszy argumentem jest obawa matactwa,wiec nie nastawiaj sie.Ja tez zylam zludzeniami ze sie uda,ale nic z tego nie wyszlo.

Ostatnia edycja:
agusia8 napisał:
Tak jak pisze Frog nie wierze zeby mu areszt zamienili na dozor.Moj byl w podobnej sytuacji i przebywal w sankcji 9 miesiecy ,pomimo ze jego kolege zwolniono po 6 miesiacach.Najwazniejszy argumentem jest obawa matactwa,wiec nie nastawiaj sie.Ja tez zylam zludzeniami ze sie uda,ale nic z tego nie wyszlo.
Frog czy forg myślę że i tak się nie obrazi. Jest mało prawdopodobne żeby mu zmienili środek zapobiegawczy

okej dziękuje Wam za odpowiedzi..
endorfinalna -> żebyś chciała wiedzieć, że łapie się wszystkiego co mogę...
I będę nadal coś kombinowała...
Ja tego nie wytrzymam, jeśli on bedzie miał być w AŚ tak długo...
A co jak nie złapią tego chłopaka przez 10 lat, to co mój bedzie siedział w AŚ 10 lat? Żart...
Ja już sama nieraz nie wiem co zrobić, żeby było dobrze...
Bo słyszałam jeszcze, że jest możliwość, żeby wyszedł za kaucją... ale oczywiście wiadomo że kaucja to już nie wchodzi w grę, ze względu na to, że nie posiadam aż takich pieniędzy.. =(
Ale dzięki Wam za odpowiedzi

dorotkazaba Jakby go nie złapali przez 10lat, twój na pewno tyle by nie siedział w AŚ . Tak tylko w drodze wyjaśnienia tego.. :)

Witajcie, mam pytanie. Moja dziewczyne zamkneli tydzien temu do AŚ na 1 miesiąc za nie wstawianie sie na rozprawy w sprawie o pomowienie:( na 8 grudnia ma wyznaczone badania u psychiatry. Czy wogule jest jakas mozliwosc wyciagnac ja z AŚ wcześniej? ( sad nie zgodził sie wypuscic jej za poreczeniem majatkowym) Przeciez nie mozna trzymac dziewczyny w Areszcie tak długo za taką GŁUPOTE:-x. Dziekuje za odpowiedź i pozdrawiam

Ostatnia edycja:
sprawiedliwyrobert I tu się mylisz, bo mogą ja trzymać ten miesiąc, a nawet przedłużyć sankcje o kolejne miesiące.
Jakby to była taka głupota jak Ci się wydaje, to by pewnie tam nie była.

Nie po to zamknęli ją na 30 dni żeby wcześniej wypuszczać ,martwił bym się tylko o to żeby skończyło się to tylko na tych 30 dniach. Dlatego niech będzie grzeczna i pełna skruchy to może za chwilę będziecie razem.
Z własnej autopsji powiem wam tylko tyle ,że siedząc za kratami często wydaje nam się ,że wszytko działa w tej całej machinie więziennej w zwolnionym tempie ,a wynika to z czystej chęci jak najszybszego wyjścia z tego miejsca ,a z drugiej strony cała ta machina to państwowa instytucja i tak naprawdę nikomu nigdzie się nie śpieszy, po za tymi którzy siedzą za kratami.
pozdrawiam

Simlock No dokładnie, żeby to się skończyło tylko sankcji 30dniowej. Bo może być przedłożona o wiele więcej. Zwolnione tępo [tempo - z pozdrowieniami, moderator], no przecież wszystko musi być jasne "wyjaśnione'', a to nie jest tak hop-siup na pstryk, bo ona chce wyjść jak najszybciej. Jak się chce szybciej wyjść, to trzeba ku temu wszystko robić. Nie zgodzę się z tym, że nikomu się nie spieszy, prócz tej osobie, która siedzi za kratkami. Bo jakby tak było to sprawy ciągnęły by się latami. A nikt mi nie powie, że tak jest, fakt faktem, jedne trwają dłużej, drugie krócej. No, ale to zależy od sprawy, każda jest inna (indywidualna) i do każdej trochę inaczej się podchodzi.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
ja mam podobna sytuacje ze swoim chlopakiem i tez mysle czy mu zamienia sankcje na np dozór do sprawy poszkodowany go nie rozpoznaje a był jeszcze z dwójka innych osob w tym kobieta jakas dorotkazaba takze naprawde widze mamy bardzo bardzo podobna sytuacje :-(z tym ze cała trójka tutaj siedzi mój chlopak ta kobieta i ten jeszcze jeden facet tez!jutro ma sie odbyc posiedzenie czy bedzie mógł z wolnej stopy przyjsc na sprawe czy tez przedłuza mu sankcje a Ty orientujesz sie kiedy macie takie posiedzenie nie jawne?czy wogule macie juz termin?

ehh.. to o Tyle masz lepiej, że cała trójca siedzi... a u mnie jest to najgorsze, że dopóki nie złapią trzeciego to na zamiane nie mamy co liczyć...
a odnośnie tej zamiany bądź dobrej myśli, powieważ jeśli Twojego Thalia24 poszkodowany nie rozpoznaje jest w nieco lepszej sytuacji, choć to i tak jest współudział... Mój też nie był na miejscu zdarzenia, poszkodowana wogóle go nie widziała, ale tak jak wspomniałam dopóki nie złapią tego 3 nie ma mowy o zamianę. Tak jak Simlock wspomniał, trzeba okazywać skruchę nawet jeśli nie rozstał rozpoznany to i tak bedzie traktowany jako współwinien. Daj znać co z tą Twoją sprawą.

a czy jest mozliwe wycofanie spawy przez tego kogs kto to wszystko zglosil do sadu?

Chyba jest tak,że ten kto zgłosił sprawe do sądu może ją wycofać.Choć nie jestem pewna.

Kate586 napisał:
Chyba jest tak,że ten kto zgłosił sprawe do sądu może ją wycofać.

Jasne. Szczególnie jak jest ścigana z urzędu :-)
Niektórych zgłoszeń o przestępstwie nie można wycofać.

pytanie do forg. a sprawe za pomowienie mozna wycofac?

A dlaczego zadajesz powtórnie to samo pytanie? Na dodatek w mało zrozumiały sposób pytasz. Co to jest "sprawa za pomówienie"?
Jeśli przestępstwo jest ścigane z oskarżenia publicznego to wycofanie powiadomienia/zeznań nic nie da.

areszt tymczasowy

witam
czy spotkał się ktoś kiedyś z tym że ktoś wyszedł wcześniej z aresztu tymczasowego?? tzn przed upływem 3 miesięcy,jak np prokurator zakończył śledztwo itp? czy jest taka możliwość? co robić żeby tak się stało?

Ostatnia edycja:
RE: areszt tymczasowy

Zdarza się. A co robić? Nie ma jednej, złotej recepty.

ale adwokat może jakoś pomóc w tym?? bo ważne jest chyba żeby zamkneło się już sledztwo prawda i wtedy wypuszczają aresztowanego tak??

gwiazdka nie zakładaj po kilka takich samych tematów
założyłaś jeden i wystarczy, a po co teraz drugi?

Powrót