Przedsądowe wezwanie do zapłaty po 15 latach ULTIMO

• Autor wątku Autor wątku Thorgal1976
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Syphar napisał:
Może. I doradzam zachęcanie Ultimo do takiego wpisu :) A potem ostra jazda o zadośćuczynienie pieniężne

rozapcp napisał:
Mogliby jeszcze napisać, że oczekuja od Ciebie hipopotama. Tez bys sie przejmowała?

Chwilą kiedy wymyślono coś takiego jak e-sąd mozna zacząć się obawiać wystarczy im twoje dane i mogą robić co chcą w e-sądzie ... bo nie werfikowane jest nic .... powinni wymyśleć żę za fałszywe pozwy może grozić wysoka grzywna ... 5000 zł i zadośćuczynienie

W zwykłym sądzie też można dołączyć jakieś spreparowane kserówki, więc po prostu demonizujesz. Wystarczy wnieść sprzeciw, co jest gwoździem programu.

marian.pazdzioch napisał:
W zwykłym sądzie też można dołączyć jakieś spreparowane kserówki, więc po prostu demonizujesz. Wystarczy wnieść sprzeciw, co jest gwoździem programu.

samo wniesienie w e-sadzie sprzeciwu nie skutkuje umożeniu a tylko podaje piłeczke dalej czyli idzie do sądu rejonowego wiec tak naprawde ten twór e-sądu nie powinien istniecie bo jest tylko dla cwaniaków którzy chcą wyudzić pieniądze ... miał na celu przyspieszyć wydawaniu wyroków ...

A weż tu zmieni adres zamieszkania too jestes całkowicie pozbawiony możliwość obrony lub niech powód zmieni celowo w pozwie twój adres zamieszkania .. żebys nie został o niczym poinformowany dopóki nikt nie werfikuje bedą cwaniakować ...

marian.pazdzioch napisał:
Może. I doradzam zachęcanie Ultimo do takiego wpisu :) A potem ostra jazda o zadośćuczynienie pieniężne

Jakiego rzedu kwoty wchodza w gre

No jak policzysz odszkodowanie np. za to, że kontrahent z uwagi na wpis nie zawarł z Tobą umowy na 10 mln zł... To wiesz... Zależy od dokumentów. Ale nie, @marian.paździoch, nie może, bo jakby mogło, to by się nie wygrywało po takiej akcji odszkodowań.

Krótko mówiąc ja też mogę teoretycznie zrobić coś nielegalnego, ale mi nie wolno. Więc ew. odpowiedź mogłaby brzmieć: nie wolno im.

Bardzo wszystkim dziękuję za informacje

marianna222 napisał:
Jakiego rzedu kwoty wchodza w gre
Kilka tys zł z reguły

Syphar napisał:
Ale nie, @marian.paździoch, nie może, bo jakby mogło, to by się nie wygrywało po takiej akcji odszkodowań.

Krótko mówiąc ja też mogę teoretycznie zrobić coś nielegalnego, ale mi nie wolno. Więc ew. odpowiedź mogłaby brzmieć: nie wolno im.
Nie do końca chyba mnie zrozumiałeś. Może, bo jak zechce to wpisze - ale nie wolno i grozi to konsekwencjami prawnymi

Autorze tego watku.

Nie jestes sam.Wlasnie przerabiam identyczny scenariusz do tego ktory napisales. Roznica polega na tym,ze 17 lat temu probowalem dogadac sie z TP.Sa ,ale niestety uslugi nie byly na mnie i nie chcieli ze mna gadac.Telefon wylaczyli mi jakos w grudniu 1999 roku,a do kwietnia przychodzily jeszcze rachunki za abonament czy tam inne pierdoly..Ta kwestie chcialem z nimi wyjasnic ,ale jak wspomnialem wczesniej mnie olali. Po bodajze 3 miesiacach od wylaczenia, TP.Sa sprzedala dlug do Intrum, a teraz przychodza laurki od sBuczka i wspolnikow. Przyszedl identyczny straszak jak ten Twoj ze skanow. Swierzbi mnie od dawna,zeby im odpowiednio nawsadzac, ale od kilku lat sledze tutaj podobne tematy i stosuje sie do rad bardziej doswiadczonych..Czyli nie odzywam sie do nich.Wierz mi,ze czekam z niecierpliwoscia na final w sadzie .. ;>

Dziś sobie zadzwoniłem do sądu bo była sprawa tydzień temu. Na sprawie nie byłem, sprzeciwu nie pisałem a Ultimo i tak cofnęło pozew. Czyli oni tylko liczą na to że Sąd im klepnie z miejsca Nakaz i liczą że pozwany oleje sprawę.

Też jestem w takiej samej sytuacji. Dług prawie pełnoletni, kupiony rok temu przez Ultimo, pisma od kancelarii.Dziś przyszło kolejne straszące komornikiem i paragrafami, więc spodziewajcie się podobnego.

https://zapodaj.net/df39e9533895d.png.html
Mają poczucie humoru:D
Chyba dokonałam dobrego wyboru, poczekam na cdn....:D

Dobre... Faktycznie, niezłe poczucie humoru :D

U mnie to samo tylko problem w tym ze cala korespondencja przychodzi na stary adrws i pajieńskie nazwisko...co bedzie jeżeli nie odbiora mi pisma (mysle tu o pismie z sądu) a na poczcie nie wydadza?

Też macie od Buczka? Ciekawe ile ich ta korespondencja kosztowała? Ale paniki trochę nasiali ludziom. Niestety :D

I bez tego wyroku @solamina pytającej nic kompletnie nie grozi.

Tez mam nastepne od Buczka.Nie zaplacilem w wyznaczonym terminie .Przyszlo poczta zwykla,juz bez kopi skierowania sprawy do sadu kal to bylo poprzednim razem..Komornika od razu beda do mnie kierowac.Banda pajacow.Ot i tyle

Witam ponownie. Zrobiłam tak jak radziliście - czyli NIC. Spokojnie czekałam co dalej. W tym tygodniu dostała równocześnie dwa pisma: z BIG InfoMonitor (podpis na piśmie to ksero) zał nr 1 oraz z Krajowy Rejestr Długów (również na piśmie podpis ksero) zał nr 2.
No i co ja teraz mam zrobić?
Proszę o pomoc

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ja to bym się bardzo ucieszył. Bo teraz to jak @marian.pazdzioch napisał:

I doradzam zachęcanie Ultimo do takiego wpisu A potem ostra jazda o zadośćuczynienie pieniężne
Właśnie zarobiłaś kilka tysięcy. Kwestia dobrze to rozegrać.

Powrót