Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jeśli są na wolności inni członkowie rodziny, którzy mogą opiekować się mężem matki to szans pewnie nie ma.

Jest na półotworku.a cała rodzina mieszka daleko.Jego matka ma dzwonic do dyrektora zakładu karnego oraz do wychowawcy

kadi ma raczej rację, chyba łatwiej przyjechać z daleka na 3 dni niż otrzymać przepustkę z zk? ale próbujcie może akurat;)

czy ktoś mi pomoże odpowiedzieć na pytanie :jeśli mój ł ma grypę r2 to kiedy moze zaczać starać się o przepustki?

nitka1982 : mój też ma podgrupe R2 ,siedzi od 29 listopada 2010 ,staramy sie teraz o przepustke na kilka dni w zwiążku z tym ,że matka idzie do szpitala a ojciec potrzebuje stałej opieki.moze nam sie uda .na jakim zakładzie karnym siedzi Twój chłop ? jest na zamku czy półotworku ?

nitka1982 kolejne pytanie, na które nikt Ci nie odpowie. Przeczytaj temat i zobacz po jakim czasie od osadzenia osoba z grupą R może się starać o przepustki.

nieocenzurowana mój jest w białymstoku w zk na półotworku siedzi od 26 grudnia wiem ze to dopiero początek ale...mamy dzieci i bardzo chcielibysmy chociaz na chwile pobyc w domu razem .
z bytomia dzięki ale czytałam i jakoś są zdania podzielone pozdrawiam

nitka1982 napisał:
z bytomia dzięki ale czytałam i jakoś są zdania podzielone pozdrawiam

To poczytaj kodeks karny i kodeks karny wykonawczy. Tam jest wszystko jednoznacznie podane.
A odpowiedź jest prosta: tzw. przepustkę "okolicznościową" może otrzymać zawsze, "nagrodową" po połowie okresu po którym nabywa uprawnień do warunkowego przedterminowego zwolnienia.
A starać się powinien od pierwszego dnia pobytu za kratami.

Ostatnia edycja:
stara sie stara ma juz kilka wnioosków nagrodowych .dziekuję za wskazówki forg

moj facet siedzi od listopada 2009 na polotwartym ,staralismy sie o przepustke bo musialam isc do szpitala ,odmowiono mimo ze byl jedna osoba ktora zajelaby sie moja corka

No i?
Nie poszłaś do szpitala czy jednak ktoś się zajął córką?

hej witam was moj maz trafil w czwartek do aresztu zglosil sie sam mimo ze mial wstawic sie 30 grudnia. kiedy moze starac sie o przepustki i na co moze liczyc w wiezieniu nie orientujemy sie w niczym bo maz trafil tam pierwszy raz dodam ze odbywa kare 3 lat i prawdopodobnie trafi do zakladu w potulicach.

ANGEL1649

nie myśl,że będzie miał przepustki od razu
mój tez poszedł sam i siedzi dziewiąty miesiac na R1,przepustki u was za rok najwcześniej myśle

Coś mu przysługuje: ma prawo do widzeń, może się kontaktować listownie i telefonicznie z kim zechce, ma prawo do wyżywienia, zakwaterowania.
Sugeruję poczytać przede wszystkim kodeks karny wykonawczy. Oraz forum. A dopiero później zadawać pytania.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót