Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
witam was mam takie pytanie albo zaczne od poczatku
moj partner 6 lat temu dostal wyrok 3,5 po 15 miesiacach zostal zwolniony do uprawomocnienia i w tym czasie wyjechal za granice,, dziekim zyczliwosci ludzkiej ,,zostal miesiac temu zatrzymany i dzisiaj deportowany do kraju to czy moze starac sie o przepustke lub jakies warunkowe

witajcie
czy wie ktos jak to jest z opłata za złozenie wniosku do sądu o przerwe w karze?
jesli składa osadzony przez zk to kto ponosi koszty?

ślicznie dziekuje mam jeszcze jedno pytanie jak jest z widzeniami bo ty mialam 3 widzenia w tygodniu a jak jest w polsce

Serio miałaś 3 widzenia w tygodniu? Ale super
W polsce zależy to od danej podgrupy np na P1 są 2 widzenia w miesiącu + 1 na dziecko jeśli macie (ZK typu zamkniętego)
na P2 - 3 widzenia + 1 na dziecko (półotwarty)
P3 - nie ma limitu widzeń (otwarty)

w angli tak jest 3 widzenia codziennie tel i 2 razy w tyg 2 tel dziennie
narazie niewiem jaka ma podgrupe wczoraj go deportowano wiem tylko ze jest w warszawie
w poniedzialek wracam do polski to sie wszystkiego dowiem wiem tylko ze mam z nim widzenie nz srode

a i w warszawie jest na bialolece to chyba polotworek

barbi ty jestes z lublina mozesz mi powiedziec jak tam wygladaja zaklady jak sytuacja z grypsujacymi i z kwitami

Czy recydywiści też mogą się starać o przepustkę? Jak tak to po jakim czasie? Proszę o odpowiedz :help:

Tak. Po połowie okresu po którym mogli by być warunkowo zwolnieni. Poczytaj poprzednie strony wiele razy był ten temat poruszany

Można napisać wniosek do dyrektora ZK o udzielenie przepustki losowej (do 5 dni)
Art. 141a.
§ 1. W wypadkach szczególnie ważnych dla skazanego można mu zezwolić na
opuszczenie zakładu karnego, na czas nieprzekraczający 5 dni, w miarę potrzeby
pod konwojem funkcjonariusza Służby Więziennej lub w asyście innej osoby
godnej zaufania.
§ 2. W stosunku do osadzonych w zakładzie karnym typu zamkniętego zezwolenia, o
którym mowa w § 1, udziela sędzia penitencjarny, a w wypadkach niecierpiących
zwłoki - dyrektor zakładu karnego.
§ 3. Udzielenie zezwolenia, o którym mowa w § 1, tymczasowo aresztowanemu mającemu
prawa i obowiązki skazanego odbywającego karę pozbawienia wolności
wymaga wydania zarządzenia o zgodzie przez organ, do którego dyspozycji
tymczasowo aresztowany pozostaje.
§ 4. Przepis art. 139 § 8 stosuje się odpowiednio

przepustka - kiedy?

z mojego doświadczenia wynika, że wszystkie okoliczności sa brane pod uwagę. wychowawca w zakładzie (zanim staniesz na komisję) powie, czy masz realną szansę na przepustkę:mad:

Dziekuje slicznie
I jeszcze jedno czy ja moge zlozyc wniosek do dyrektora zakladu w imieniu mojego M i jesli pogrzeb odbedzie sie w nastepna sobote do kiedy powinnam zlozyc ten wniosek

miska1234567890 napisał:
Czy recydywiści też mogą się starać o przepustkę? Jak tak to po jakim czasie? Proszę o odpowiedz :help:
Oczywiście Recedesom też się należy:D

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót