Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
beata* napisał:
Dziekuje slicznie
I jeszcze jedno czy ja moge zlozyc wniosek do dyrektora zakladu w imieniu mojego M i jesli pogrzeb odbedzie sie w nastepna sobote do kiedy powinnam zlozyc ten wniosek

Twój M m u si złożyć wniosek, nie Ty! Co najwyżej możesz (musisz) dostarczyć do administracji zakładu akt zgonu! To przyspieszy w podjęciu decyzji! To cgyba zrozumiałe!

czy wczesniej powinnam przetumaczyc akt zgonu czy nie musze

beata* napisał:
czy wczesniej powinnam przetumaczyc akt zgonu czy nie musze

najlepiej, oczywiście u tłumacza przysięgłego! Jeśli pogrzeb za granicą, to może być problem w uzyskaniu okolicznościowej przepustki!
Ale życzę powodzenia!

beata* napisał:
Dziekuje slicznie
I jeszcze jedno czy ja moge zlozyc wniosek do dyrektora zakladu w imieniu mojego M i jesli pogrzeb odbedzie sie w nastepna sobote do kiedy powinnam zlozyc ten wniosek
Wniosku nie możesz złożyć. Możesz przesłać natomiast telegram na adres skazanego do zk o zgonie osoby bliskiej z podaniem daty i godz. pogrzebu. Telegram należy potwierdzic w USC. Z wnioskiem o przepustkę musi wystąpić skazany. Jest tak możliwość że dostanie ją w asyście funkcjonariuszy SW. Brrr przykry widok kajdany i ludzie z bronią. Takie przepustki w asyscie są tylko na czas ceremoni.

jakis koszmar a nie moga byc ubrani po cywilnemu(to odrazajace)

a jego dziecko bedzie sie moglo do niego przytulic
niewiem czy w takim razie M bedzie chcial jechac na pogrzeb nasz synek nigdy go nie widzial skutego mimo ze go zabierali z domu

Przepustka losowa w każdej chwili może być udzielona. A taka zwykła to po połowie tej części kary po której mógł by być warunkowo zwolniony

Barbie napisał:
Po to tu jesteśmy :)

ja na przepustki wychodziłem co miesiąc (musiałem czekać, jak przyjdzie opinia z policji), nieraz było to 6 tygodni. Pierwsza to tzw. Widzene poza zk - czas trawania 30 godzin. Ale w moim zk, były takie przypadki, że goście otrzymywali tylko 6 godzin (celem sprawdzenia!!!). Później już było spoko, 3, 5, 7 dni!
W między czasie, udało mi się uczestniczyć w tzw. zajeciach ko, z wychowawcą czy kapelanem. wyjścia z terenu jednostki na 3-4 godziny (na spacer, na mecz, do kościoła etc.).

Ten temat ma 62 strony. Śledzę go od pewnego czasu i myślę że wystarczy przeczytać posty na ostatnich trzech stronach żeby wiedzieć sporo o przepustkach, ostatnich 5 stron żeby wiedzieć dużo, a jak ktoś przeczyta ostatnie 10 to może się nazwć ekspertem.
Ja wiem...... po co czytać lepiej mielić w kółko :) Przepraszam za dygresję.

Recedes masz rację... dlatego często powtarzam aby ktoś zapoznał się z tematem ale szczerze powiedziawszy to nikomu się nie chce czytać...

Witam wszystkich :)

Czy ktoś mógłby mi powiedziec po jakim czasie mój mąż może dostac pierwszą przepustkę ?

Dziękuje bardzo za odpowiedź. a czy to że mamy 2 dzieci ma jakiś wpływ na przepustki ? ;)

Recedes napisał:
Ten temat ma 62 strony. Śledzę go od pewnego czasu i myślę że wystarczy przeczytać posty na ostatnich trzech stronach żeby wiedzieć sporo o przepustkach, ostatnich 5 stron żeby wiedzieć dużo, a jak ktoś przeczyta ostatnie 10 to może się nazwć ekspertem.
Ja wiem...... po co czytać lepiej mielić w kółko :) Przepraszam za dygresję.
agwa myślę że powinnaś trochę poczytac bo ja nie chce Cię zmylic a tutaj na prawdę dowiesz się bardzo dużo komu i za co należą się przepustki :)

agwa napisał:
Dziękuje bardzo za odpowiedź. a czy to że mamy 2 dzieci ma jakiś wpływ na przepustki ? ;)

napiszę tak, jakbyś miała 4 lub więcej to itak nie przyśpieszysz tego "procesu", a wszystkie inne szczegóły - znajdziesz na poprzednich stronach tego tematu! zresztą o tym juz chyba wiesz?:cool:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót