Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
smutku - no my mamy prawie 200....
anthony ta godz to mniej pocieszające...ale cóż to nie wakacje i to także będzie mały krok do przodu. I dla nas i też mąż pokaże, że wrócił bez problemu

MiśkaOczko ale Ty się tak tym nie przejmuj :) Bo za miesiąc będzie mógł wyjść na kilka dni :) Przynajmniej w naszym przypadku tak było.

Nawet godzina wspólna poza ZK jest na wagę złota.
Ech nie wiem różnie to bywa, mojemu już 2 razy dali przepustkę i teraz przystopowali. Podobno jakiś typek wrócił z podbitym okiem i pod wpływem...i przez takiego nie chcą udzielić przepustki innym. Nie rozumiem co ma jedno do drugiego.

Oki luizjana już się ogarniam, co ma być to będzie i tak nie mam na to wpływu. Poza tym tak jak mówicie każda godzina będzie super poza ZK.
Smutku to takie chyba ogólne ukaranie. Zasady danego ZK dla zasady, ale może się mylę

wieczny_smutek napisał:
Nie mam pojęcia czemu tak zrobili z tymi przepustkami. Przez to Łobuz podłamał się.

u nas też byly wstrzymane przez nawalowego klienta,ale już jest wszystko w porządku i mój łobuz w piątek wychodzi na 5 dni
wieczny u was też szybko odblokują:)

Mam pytanko,maz jest od polowy czerwca w zk ,ogolnie osadzony od lutego,ale wczesniej przebywal na AS i chce wystapic o przepustke losowa ,czy rzeczywiscie juz moze?Pomijam jakie sa szanse ,chce napisac ze dziecko i ja bedziemy przebywac w Polsce w sierpniu a nastepny raz moze byc dopiero za rok,wiec nie bedziemy sie bardzo dlugo widziec.I czy moj tel. do dyrektora zakladu moze pomoc?

Przepustka losowa jest nadana w związku z jakimś wydarzeniem typu pogrzeb, ślub, chrzest - chociaż mój nie dostał przepustki na chrzest córki mimo, że miał R2 i siedział 10 miesięcy już. NIe wiem czy można dostać losówke ze względu na przyjazd rodziny... Co do telefonu to myśle ze moze pomoc :) a jak nie to napewno nie zaszkodzi! Moze sama napisz prosbe o przepsutke i wyslij do dyrektora? o przepustke mozna sie starac po polowie czasu do wokandy, ale to juz napewno wiesz :)

Dzieki Luizjanna. No wlasnie to wiem i zastanawia mnie ze mezowi powiedzieli ze moze juz takie cos napisac(o wpz to on dopiero za 2 lata sie moze ubiegac) jesli chodzi o losowa i poczytalam no i tak sie upewniam,a z szansa to wiem ze nijakie chce raczej pisac na zasadzie "a noz":D.Czyli tak dla pewnosci nie ma znaczenia jaki rodzaj przepustki,w kazdym przypadku musi byc ta polowa do wokandy?Bo ten moj mnie "skolowal"?

w przypadku wyjsc na przepustkę musi być! ale jeżeli chodzi o przepustkę losową to nie. Przesputka losowa moze byc nadana w kazdym momencie, niezaleznie od tego ile skazany przesiedzial. bluebell powiedz swojemu facetowi zeby pogadal z wychowawca czy sie za nim wstawi, napisz Ty prosbe, zadzwon do dyrektora... Mam nadzieje ze Wam się uda :) Życzę tego z całego serducha :)

Mam opinie psychologa o tym jak bardzo dziecku brakuje taty i jak kontakt z nim mialby na nia korzystny wplyw,czy warto taka opinie dolaczyc do wniosku a raczej czy moge ja dolaczyc?

hej mam takie pytanko moj R jeszcze nie mial przepustek, wybral inny zk gdzie takowe mozna dostac i we wrzesniu tam jedzie do szkoły. juz przekroczył 1/4 kary. czy odrazu bedzie mogl dostac w nowym zk przepustke czy beda go "obserwowac" i dopiero po jakims czasie ?

Bluebell to zaświadczenie od psychologa jest "złotym" załącznikiem :) Myśle, że bardzo się może przydać !!

Gocha1910 najpierw muszą go poznać :) no i musi się dobrze zachowywać :) najlepiej jakby pracował. Nie powiem Ci dokładnie po jakim czasie bo to zależy, troche też od Twojego R, bo musi pokazać, że jest godny zaufania! U nas pierwsza przepustka była po pół roku.

hmm no on juz siedział w 3 zakładach, to nie beda patrzec na stare opinie ? musi teraz "zaczynać od nowa" ? pracował w jednym ale go ktoś sypnął że niby sie nielegalnie kontaktował i go zdjęli z pracy, takto karta "czysta".

Witam mam pytanie moj mazodbywa 2 letnia kare pozbawienia wolnosc,odsieszial juz 13 miesiecy i stara sie o przepustke,moje pytanie czy dostanie przepustke jesli w prokurzturze jest jakas nowa sprawa ma postawione zarzuty ale jeszcze nie ma wyroku.czy w takim ukladzie jest szaansa na przepustke?

gocha1920 nie wiem jak to jest. Wydaje mi się, że musi się pokazać w nowym zakładzie, a wcześniejsze opinie też będą brane pod uwagę. Poza tym przed dostaniem przepustki będzie jeszcze na rozmowie z psychologiem.

malgo74 Myślę, że nie ma takiej możliwości!

Tylko ze byla u mnie kuratorka bo dostala z zk o wywiad,byl dzielnicowy tez w sprawie wywiadu i ja dostalam taki formularz.bylam na widzeniu u meza i mowil ze stara sie o przepustke.Jakieskroki sa robione w tym kierunku ale pewnie ta zawieszona sprawa zawazy ze tej przepustki nie dostanie?

Moze ta sprawa dopiero co wyszła na jaw, kuratorka jeszcze o tym nie wiedziała, bo myśle ze takto nie odbywalyby sie te procedury

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót