Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
20sylcia probowac mozna zawsze :) a Twoj łobuz pracuje ? Bo jeśli się dobrze będzie zachowywał to wychowawca może mu wystąpić o przepustkę.

Maalami u nas bylo tak ze wychowawca wyslal prosbe o wywiad srodowiskowy,drugim krokiem byla rozmowa z matka koniecznie w zk chodz to bardzo daleko,rozmawiala z dyryktorem i wychowawca,kolejnie rozmowa z psychologiem i po 2 tyg stawal na komisje i udzielili mu przepustek,pierwsza 30 godz ale musial jechac do miejsca zamieszkania(280 km)by tam podpisac na komendzie papierek :)

jeszcze pytanie czy w sytuacji takiej iz skazany przebywa 280 km od miejsca zamieszkania w zk, dostal przepustke pierwsza na 30 godz i jechal do swojego miasta, to przy drugiej przepustce tez tak bedzie czy jest szansa ze bedzie mogl zostac w miescie gdzie jest zk ? czy za kazdym razem bedzie jezdzil do domu?

xxx24 no a mojemu wychowawca albo dyrektor ( nie pamietam kto) powiedzial, ze dopiero w pazdzierniku ma sie starac o.O i wlasnie o to chodzi, ze ja chcialabym aby jakos szybciej to szlo, bo mamy dziecko - ktore tez chcialoby poznac swojego ojca ;/
To troche dziwne, ze musial jechac 280 km o.O mam nadzieje, ze jak moj P. dostanie to nie bedzie musial jechac do rodzinnego miasta.

moze dopiero w tym pazdzierniku nabywa praw do przepustki,albo wyslal juz o wywiad srodowiskowy bo my czekalismy miesiac na to..musial jechac tyle km bo taki byl warunek,dostaje przepustke by spotkac sie z rodzina,matka a go odbierala i dwa razy szedl na
komende podpisywac przepustke przez te 30 h.Ja pisalam prosbe o przepustke w celu readaptacji ze spoleczenstwem przed powrotem na wolnosc :confused: ladnie se wymyslilam co :) tylko ciekawi mnie czy przy drugiej tez tak bedzie czy pozwola zostac w miejscowosci gdzie jest zk

xxx24 nie jestem do końca pewna, ale wydaje mi się, że Twój łobuz kiedy dostanie przepustkę podaje miejsce, gdzie będzie przybywał i tam na komisariat wysyłają zawiadomienie o jego przyjeździe. Niech się dopyta jeszcze wychowawcy, ale wydaje mi się, że ta można :)

Maalami a Ty idź porozmawiaj z dyrektorem zk :) sama napisz prośbę o przepustkę i mu to wręcz :) Wtedy będzie musiała się zebrać komisja i rozpatrzyć jego ewentualne wyjście na chwilkę :)

no wlasnie nie pozwolili mu zostac na tej pierwszej,ale jutro juz bede wiedzila jak byla odpowiedz co do drugiej,bo jechac tyle km na 30 godzin ...bezsens :)

Mój Niedobrzelec na 1 przepustkę 30 h, musiał jechać ponad 300 km w jedną stronę. W sumie miał tylko kilka h, żeby z kimś pobyć.Wybrał moje towarzystwo :)

Wygonili mnie z innych tematow tutaj wiec jestem :P a mianowicie, moj T jest R2 chcialabym wiedziec po jakim czasie w zk moze dostac przepustke? na jak dlugo? kiedy i jak mozna o nia prosic? Dziekuje za odpowiedzi :)

Chcialabym jeszcze zapytac o absorpcje, nie wiem czy to w tym temacie ale nie wiem nawet co to, moj T mowil ze moze liczyc na cos takiego ale niezbyt zrozumialam na czym to polega, ktos moze mi wyjasnic?

wieczny_smutek a druga jak wygladala tez jechal?i czy ktos go odbieral czy sam opuscil zk?

Tak też jechał tyle km na drugą przepustkę. Mógł przyjechać sam, ale ja po niego przyjechałam bo nie mogłam się doczekać.

to jeszcze tylko jedno pytanie czy druga byla tez na 30 godzin czy wiecej ?

Witam ja też mam pytanie
Proszę o odpowiedz albo sporstowanie:)
Czekamy z moim męzusiem na pierwszą przepustke. "Plotka w ZK" głosi, że bedzie to 8 godz. Ale z tago co czytam wychodzi na to, że pierwsza przeustka to 30h. Proszę o odpowiedz. Moga to być wewnętrzne procedury ZK?
pozdrawiam

Osobiście sądzę, że pierwsza przepustka ma minimum 30 godzin, ale może wypowie się ktoś bardziej zorientowany :)

Artykuł mówi o czasie nie przekraczającym 30 h więc 30 h i wszystko w dół :D

8 h raczej dają jak skazany jest blisko zamieszkania. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót