Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
[cytat="Moniak"]na p1 są tylko losówki.[/cytat]

super :( :( :( :( ale dzięki Moniak, muszę zacząc realizować plan B tylko ja nie mam planu B :x

Witajcie, czy mogłybyście mi powiedziec po jakim czasie moj maz bedzie mogl otrzymac przepustke? dostał wyrok 3,5 roki siedział w tymczasowym areszcie 5 miesiecy teraz jest w ZK od 5 dni :(. Ponoc po 1/4 kary ale jak to policzyc w tym przypadku ?? czy dobrze mysle ze po 5,5 miesiaca? bo wyliczylam sobie to tak 42 /4 tj 10,5 odjelam 5 ktore przesiedzial . ale sama juz nie wiem czy dobrze mysle?? Prosze dlatego was o pomoc. Poza tym chcialabym tez abyscie mi powiedzialy jak dluga jest pierwsza przepustka i jak to wogole wyglada, bo wiem ze Areszt Sledczy rozni sie od ZK.
Serdecznie z gory dziekuje za pomoc.

[cytat:1j8h072x]
na p1 są tylko losówki.
[/cytat:1j8h072x]
a kto to sie ze mną kłócił ze na p1 są i normalne przepustki :what:
proponuje przeczytac te 18 stron bo cos mi w głowie świta że i ktos dostał na p1

na p1 i losówki rzadko... w tym tygodniu u mojego na 19 wniosków nie dostał nikt :(

Na R2 też trzeba mieć tylko jakieś straszliwie tragiczne powody, żeby dostać losówkę :(
Odpisali, że podana przeze mnie sytuacja rodzinna nie jest zdarzeniem losowym wyczerpującym znamiona art. 141 par. 1 kkw. A skazany W CHWILI OBECNEJ z uwagi na negatywną prognozę krym-społ nie może korzystac z czasowych zwolnień na opuszczenie ZK :(

Czyli krótko mówiac, jak grozi zawaleniem- to nie, tylko dopiero jak sie zawali :brawo:

A i jeszcze jedno - w chwili obecnej ma negatywną prognozę, a kiedy będzie miał pozytywną? :what: Zapewne ze 2 dni przed końcem wyroku :P

[cytat:2s66rtlj]
w chwili obecnej ma negatywną prognozę
[/cytat:2s66rtlj]
czy mił robiony wywiad np. czy kurator był u Ciebie? może on cos napisał nie tak?

Asiu, był kurator i wiem że napisał wszystko bardzo dobrze.

Ta zła prognoza była powodem odrzucenia wniosku o warunkowe zawieszenie czterokrotnie, a poza tym myślę, ze to, że sam sie nie wstawił, tylko sie ukrywał, to też moze być powodem....boję się tylko, ze w ogóle mu przez to nie dadzą przepustki ... :(
Ale łapię sie tego " w chwili obecnej" jak tonący brzytwy i mam nadzieję, że w przyszłości dadzą..tylko kiedy to nastapi :wow:

Re: PRZEPUSTKA

U nas przepustki są 30-godzinne i ta pierwsza też...drugą mieliśmy dłuższą a jak pracuje to zakład pracy występuje o przepustki regularnie co tydzień ( o ile jest grzeczny), na święta przepustki nawet 7- dniowe. Pamiętajcie dziewczyny, że każdy ZK ma swoje wewnętrzne ustalenia i zdarza się bardzo często, że praktyka mija się z teorią. Dużą rolę odgrywa również wychowawca, czy jest chętny do współpracy, czy olewa skazanego. Ja proponuję aby dowiadywać się w swoim ZK i najlepiej jak zrobi to sam osadzony. Wychowawca powinien mu udzielić odpowiedzi.

NESCA jak to powiedział mi osobiście wychowek mojego męża- oni tam mają czyste karty, zaczynają od zera. Teraz liczy się tylko to ile ma godzin czynu społecznego, czy jest "grzeczny". Nie powinno mieć to znaczenia dla ZK czy się stawiał czy nie aczkolwiek może mieć to znaczenie dla Sądu. O przepustce decyduje się jednak wewnątrz. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

NO i jeszcze na "pocieszenie dodam", że nawet jak się zawali to może się to okazać zamało wystarczające.

Rozmawiałam z chłopakiem, który był na przepustce, a przebywa w tym samym AŚ.
Dostał przepustki dopiero po przepracowaniu 4 miesięcy, 2 razy w miesiącu 30 h i raz na 2 miesiące tzw. wielodniówka, całe 48 h :wow: , No ale dobre i to :roll: . Tylko jak mój przepracuje 4 miesiące, to już niewiele zostanie do końca kary. No i u nas zakładem pracy jest AŚ.
Po ostatnim widzeniu znów narobiłam sobie nadziei, wychowawca obiecał, że w przyszłym tygodniu wrócą do tematu przepustek tak na poważnie :what: No nic...czekam do następnego tygodnia...

Re:

[cytat="NESCA":vyxo4rgw]Na R2 też trzeba mieć tylko jakieś straszliwie tragiczne powody, żeby dostać losówkę :(
[/cytat:vyxo4rgw]

Nesca mój Przemek jak miał jeszcze R2 dostał losówkę na chrzest córki na co kurator złapał się za głowę i zdziwił się,że chrzest uznali za wypadek losowy.Nam się udało.W Zk w którym on jest,ci co mają R2 dostają nawet na remont mieszkania tylko wszystko musi mieć podkładkę,tzn.np.jakieś zaświadczenie ze spółdzielni mieszkaniowej itp.

witam mam takie zapytanie:postanowiłam napisac do... no własnie sadu penitencjarnego?,dyrektora z.k? wychowawcy? prosbe o przydzielenie przepustek mojemu męzowi i prosze powiedzcie mi do kogo napisac, i jak mniejwiecej uzasadnic ta prosbe?i czy taka prośba cos pomoze? bardzo prosze o odpowiedz pozdrawiam :ooo:

Monika a jaką grupę ma twój? Jak ma P1 albo R1 to do sądu penitencjarnego a jeśli P2 lub R2 to do dyrektora ZK. Zależy na co ma być ta przepustka. Napisz to coś się wymyśli :ok:

a moim zadaniem to skazany powinien napisac o przepustke...
ty możesz też ale on powinien jako pierwszy

moj jest ma R2 jak ostatnio rozmawiełam z wychowawczynia to powiedziała ze ona wystawi mojego na przepustke jako wychowawczyni, ale ja jej nie wierze i chce jakos mu pomoc,poprostu chce aby w swieta był z nami ,a wiem ze jak duzo sie pisze, chodzi, dzwoni, to korzystniej dla skazanego :ooo: i nie mam zielonego pojecia jak to "ugrysc" jak napisac przeciez mam prawo ingerowac co nie?chce poprostu na "chwilke"miec prawdziwe swieta aby nasza corcia wkoncu sie usmiechała itd rozumiecie o co mi chodzi? o losowke nie mam co pisac bo nie mam zadnych argumentow, no chyba ze tesknota dziecka?nie mam pojecia jak sie do tego zabrac :x aha a z wychowawczynia spotykam sie co miesiac :ooo: i czesto dzwonie ale zawsze słysze ten sam tekst "OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH!!!!!!! ZAPRASZAM NA ROZMOWE PODCZAS WIDZENIA :x " wiec co mam zrobic aby swieta były naprawde rodzinne?

Monika jedyne co przchodzi mi do głowy to to, żeby bardzo gorąco poprosić wychowawczynię aby ci obiecała, że na święta będzie przepustka, jeśli nie ma otworzonej grupy przepustkowej to musi się pośpieszyć bo święta w końcu już za miesiąc...

Monika Asia ma rację o przepustkę musi pisać skazany. Ty możesz swoją drogą napisać ale tylko pomocniczo. Jeśli jest na R2 to niech pisze do dyrektora ZK. Po złożeniu wniosku zadzwoń do Dyrektora i poproś go żeby rozpatrzył ją pozytywnie. Czasami to coś daje ale oczywiście nie zawsze. Powodzenia

dzieki dziewczynki ja bede rozmawiac z wych w sobote własnie na temat przepustki mam nadzieje ze sie uda dam Wam znac jak mnam poszło jesli chodzi o dyrektora to jest nawet mozliwosc rozmowy z nim ale tylko za zgoda wychowawczyni czyli najpierw ona sie musi zgodzic :x a jak myslicie czym najlepiej uzasadnic takia prosbe? :what:

Witam wszystkich :)

Mam pytanie, ile czasu musi minąć od komisji przepustkowej do wyjścia na pierwszą przepustkę?
I jeszcze jedno, czy ja sama mam jechać do ZK i podpisać , ze odbiorę łobuziaka, czy mnie "wezwą" :?: :)

Ps. Tęsknię za TW :(

Nesca-osadzony musi dostać nagrodówkę- u nas akurat było tak, że wychwawca po komisji dał przepustkę od siebie i mój wyszedł po tygodniu od komisji. Na pierwszą przepsutkę wychodzi się za potwierdzeniem odbioru :D - piszesz pismo, że go odbierzesz i zapewnisz mu utrzymanie itd i to dajesz wychowawcy, ja to dałam jeszcze zanim stanął na komisję. Potem odbierasz skazanego gdy wychodzi na przepustkę- musisz pokazać dowód osobisty na bramie. No a na kolejne juz nie musisz. :ok: nikt cię nie bedzie wzywać jesli sama nie pojedziesz.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót