Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
mam równiez pytanie , mój przebywa w zk /aś we wrocławiu co mam wspólnego przepustak z kontaktami z rodzina bo nie rozmumie ? Jestem w 8 miesiącu ciązy chcemy teraz składac wniosek o przerwe w karze ale mam obawy czy dostaniemy dlatego czytam o przepustakch: mój ma wyrok 10 miesięcy a przebywa w zk od 09.02.2009 tak sie zastanawim czy ma szanse na przepustke

agajacek mój tez jest na Świebodzkiej tak jak twój , mój tez ma wyrok 10 msc.Jest tam juz ponad 6 msc. Myślę że możecie starac sie o przerwe..

a MAGDAX2 nie wiesz jak moge mu tam podac podania juz napisane do podpisania do sad o przerwe w karze?

a czy dyrektor aresztu śledczego może wydać przepustke okolicznościową na chrzciny dziecka?bardzo to dla mnie ważne jeśli wiecie odpiszcie.

agajacek ja byłam w podobnej sytuacji staraliśmy sie o przerwe w karze nie dali jej nam bo jak sędzia stwierdził mam rodzine która musi mi pomóc, i nie dali ani przepustki na poród ani przerwy

Agajacek podanie możesz dać mu do podpisu na widzeniu, albo wysłać pocztą i on później sam wyśle.

Edyta jeśli ma podgrupę P2, P3/R2, R3 to decyzję o przepustce losowej (okolicznościowej) decyduje Dyrektor. W przypadku grupy P1/R1 decyzję podejmuje Sąd Penitencjarny.

tylko tyle ze ja nie mam rodziny a męza rodzina nie utzrymuje z nami kontaktu a mamy jeszcze dwie córki i w tym okresie kiedy będe rodzic trzeba im zapewnic opieke . A Barbie możesz mi wyjasnic jedną kwestie co ma wspólnego przepustka z kontaktami rodzinnymi bo tej kwestii nie rozumie ?

edyta87 napisał:
a czy dyrektor aresztu śledczego może wydać przepustke okolicznościową na chrzciny dziecka?bardzo to dla mnie ważne jeśli wiecie odpiszcie.
Basia tu chodzi o areszt sledczy jak dobrze widze , czyli nie.:)

Agatajacek ktoś musi odebrać go na przepustkę (za pierwszym ew. drugim razem), zazwyczaj jest to rodzina albo osoba bliska. Myślę, że to o to chodzi. Może ktoś jeszcze się wypowie.
Moim zdaniem nie musi wcale utrzymywać kontaktu z rodziną. Niech poda Ciebie jako osobę najbliższą.

Ane w Areszcie Śledczym są oddziały dla skazanych i mogą przebywać tam osoby skazane.
agajacek napisał:
mój ma wyrok 10 miesięcy a przebywa w zk od 09.02.2009 tak sie zastanawim czy ma szanse na przepustke

barbie recydywista w areszcie śledczym może dostać przepustke okolicznościową na chrzest jak ma juz wyrok może pisać zgode do dyrektora?

Edyta tak może dostać przepustkę. Ale zależy jaką ma podgrupę, jeśli R1 to prośbę pisze do sądu i sąd wydaje decyzję. Jeśli R2 lub R3 to zgodę wydaje Dyrektor

Dziękuję , jest to zupełnie nowa sytuacje w jakiej sie znalazłam i jeszcze błądzę , jestem pielegniarka a nie prawnikiem . Barbie wiele mi wytłumaczyłaś i za to dziękuję , ale mam jeszcze jedno pytanie jak odstapic od opłaty skarbowej za złożenie wniosku o przerwe w karze ?:what:

We wniosku poprosić o zwolnienie z kosztów sądowych.
Aga zapoznaj się z tematami. Wystarczy kilka stron wcześniej i będziesz wszystko wiedziała

Wielkie dzieki , czy w uzasadnieniu wystarczy to iz w depozycie więziennym nie ma pieniedzy ?

Komunikat!!!
Odpowiedzi na wszystkie pytania stawiane na ostatnich dwóch stronach tego tematu, zostały udzielone na wcześniejszych stronach po kilkakroć. Wystarczy się cofnąć i poczytać. Pozdrawiam.

ane napisał:
Basia tu chodzi o areszt sledczy jak dobrze widze , czyli nie.:)

ane tam w tym AŚ jest też ZK bo mój tam tez przebywa , są tam tez cele dla skazanych wiem że jest P1 i R1 mój ma R1 i o przepustki musi pisac do Sądu Penitenciarnego. Ale nazywa to się AŚ i na pieczątkach i pismach pisze AŚ a nie ZK mimo tego że tam też jest zk ..Jedyny plus tego że siedzą w środku Sądy Okregowego :)

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót