Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
no i tu jest kurcze problem:( przede wszystkim musisz sie dowiedziec tak jak Ci wczesniej poradzono czy ta przepustka jest juz zatwierdzona przez dyrektora ZK, jezeli nie niech Twoj poprosi o zmiane terminu przepustki z powodu takiego ze np sie rozchorowalas i nie mozesz po niego jechac,ewentualnie niech wyznaczy inna osobe ktora po niego pojedzie.

sam na te przepustke raczej napewno nie wyjdzie:(

W zk jest 5 m-cy i to bedzie jego 1 przepustka

1. Proszę nie pisać posta pod postem - należy używać funkcji "edytuj".
2. Przed zadaniem następnego pytania proszę przeczytać ten temat - wielokrotnie omawiano dokładnie te same sytuacje.
3. Do przedstawiania swoich żali i rozterek związanych z sytuacją osobistą służy temat "wolny" a temat merytoryczny - moderator

Ostatnią edycję dokonał moderator:
bo jest pewnie na P2,czyli na oddziale polotwartym w ZK, tam przepustki dostaje sie po okreslonym czasie, no i oczywiscie pierwsze sa "za pokwitowaniem", a jak to jest pozniej tzn bez odbierania szczerze powiem ze sie jeszcze nie orientuje bo to dopiero przed Nami...

Napisz skąd musisz jechać,:) do Zaręby nie ma takich złych dojazdów,mogę coś podpowiedzieć,jeżdżę tam co dwa tygodnie.:)

A pociąg? Z Głogowa masz tylko jeden autobus do Lubania?

Powiem jeszcze że jeżeli już ma przepustki to niestety w Zarebie zawsze musisz odebrać osadzonego i odstawić z powrotem.Przed pierwszym odbiorem najpierw idziesz do wychowawcy na rozmowę,podpisujesz papier że zapewniasz odbiór,opiekę medyczną gdyby coś się stało itp.sprawy.Wychowawca pyta jak będziecie spędzali ten czas.Następne przepustki już są bez takich rozmów.Tak więc musicie pomyśleć nad innym transportem niż autobus bo inaczej większą część z tych 30h spędzicie w trasie:)

Niestety tak!Znam to z własnego doświadczenia i pozostałych odbierających.

Może mi ktoś napisać czemu tak jest
Mój dziś na rozmowie z wychowawcą usłyszał, że może zapomnieć o komisji i przepustkach ze względu na to, że wysyła zażalenie na postanowienie Sądu i do puki sprawa się nie wyjaśni nic w sprawie przepustek nie zrobi :(

misiuniek napisał:
to znaczy,ze za kazda jego przepustka bede musiala go odbierac?
Niekoniecznie
Często jest tak, że na pierwszą przepustkę trzeba odebrać, a na kolejne już wyjdzie sam.
Wszystko zależy od danej jednostki

jest w zarebie i z tego co mi wiadomo to u nich za kazdym razem trzeba odbierac.Dla mnie jest to absurdalne

Paula_2017 napisał:
Może mi ktoś napisać czemu tak jest
Mój dziś na rozmowie z wychowawcą usłyszał, że może zapomnieć o komisji i przepustkach ze względu na to, że wysyła zażalenie na postanowienie Sądu i do puki sprawa się nie wyjaśni nic w sprawie przepustek nie zrobi :(

jesli sie toczy jakiekolwiek postepowanie, przewaznie "wszystko" jest zabierane tj. przepustki,praca. problem jest rowniez w takiej sytuacji z wpz. Sądy i zk niechetnie wtedy cokolwiek robia, gdyz skazany moze otrzymac dodatkowy wyrok w toczacaym sie postepowaniu i zapobiegawczo " UCINAJA WSZYSTKO" lub nie daja WPZ. choc wszytko zalezy pewnie od zk w ktorym sie znajduje.

Laura-a dziękuje Ci za odpowiedz teraz coraz bardziej wydaje mi się absurdalne, odmowne uzasadnienie Sądu w sprawie dozoru el.

goraco prosze o jakies informacje
moj maz przebywa w as bialoleka zostal tam umieszczony po ekstradycji odsiaduje wyrok 12-miesiecy za rozboj z 1994 roku prawomocny w 1999 przebywa w wiezieniu pierwszy raz i ma p2 mieszkajac za graqnica nigdzie sie nie ukrywal miamy caly czas ten sam adres maz prowadzil dzialalnosc ma bardzo dobre opinie od wspolpracujacych z nim firm. Czy mozecie mi podpowiedziec kiedy moge sie ztarac o przepustke i jakie mamy szanse na wczesniejsze zwolnienie? jestem zupelnie zielona i wszystkim dziekuje za rade

Bardzo proszę sobie poczytać tematy na tym forum. Wszystko już zostało napisane.
W skrócie - starać się ma mąż. Nie Ty. I starać się ma każdego dnia. Każdego dnia ma udowadniać, że można mu zaufać.
Jeśli nie ma żadnych ograniczeń to praw do ewentualnego warunkowego przedterminowego zwolnienia nabędzie po 6 miesiącach (połowa z 12 miesięcy) a do "przepustek" po połowie okresu, po którym może uzyskać wpz, czyli po 3 miesiącach.
Nabycie uprawnień nie oznacza jednak, że otrzyma się przepustkę lub wpz.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót