Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
MajaAleksandra - no bo pewnie czeka na transport, który nie wiadomo kiedy nastąpi. Wielu osadzonych z różnymi podgrupami siedzi na zamku - cele na przykład mogą być zamknięte, ale prawa mają takie jak przy swojej podgrupie.
A starania o przepustkę to Iza wyglądają tak samo, jeśli nabył uprawnień do starania się o nie to normalnie niech pogada z wychowawcą, żeby postawił go na komisję i niech czeka co dalej.

A przy transporcie to może i tak.Mój też na trnsportowym i niewiadomo kiedy i gdzie ale nie pytałam jeszcze jak to z tym otwieraniem itp.
Teraz mamy pisać o jakieś dodatkowe widzenia czy coś, w pt się dowiem bo dzwonił do matki a t nic nie zapamiętała i nie wiem czy to nie będzie 30h.

Akte napisał:
MajaAleksandra - no bo pewnie czeka na transport, który nie wiadomo kiedy nastąpi.

Czeka na transport i ktoś go zatrudnia?
Raczej po prostu pracuje na rzecz jednostki typu zamkniętego. I ma P2. Historia zna takie przypadki.

forg napisał:
Czeka na transport i ktoś go zatrudnia?
No i co, historia zna też takie przypadki, że osadzony ma M/P/R-1, pracuje na rzecz jednostki typu zamkniętego, zostaje nagle awansowany do ZK typu półotwartego, ale pracuje na tym zamku aż go stamtąd nie wywiozą i co?

MajaAleksandra napisał:
P2 i na zamku?Nie mylisz pojęć?

mój mąz tez ma grupę P2 a jest na zamku i raczej już tam zostanie do końca wyroku... pracuje na terenie zk i własnie niedawno był na przepustce 30-to godzinnej, za miesiąc kolejna przepustka...

no wlasnie pytalam go wczoraj ma p2 pracuje tam i jest na zamku

nie czeka na transport,pracuje tam juz ktorys miesiac, mamy widzenie,od jakiegos czasu nawet bzd ale mowil ze z zamku trudniej sie wychodzi na przepustki

iza2931 napisał:
nie czeka na transport,pracuje tam juz ktorys miesiac, mamy widzenie,od jakiegos czasu nawet bzd ale mowil ze z zamku trudniej sie wychodzi na przepustki

tak troche jest trudniej o przepustki niz na półotworku , ale mój mąż się postarał i niedawno był na 30-to godzinnej...niech porozmawia z wychowawcą, mój chodził do swojego prawie codziennie i ten go wystawił na komisję o przepustki, no i się udało, w lipcu następna przepustka...a widzenie bezdozorowe też miałam.

a jakbym ja chciala porozmawiac z wychowaca na temat przepustki to cos by dalo czy tylko szkoda czasu?

iza2931 u mnie przed komisją wychowawca chciał zebym poszla do dyrektora ,zapewnic go ze się zajmę męzem ,odbiore go na przepustke wiec sie dowiedz czy u was tak nie ma

a z wychowaca to mozna telefonicznie porozmawiac czy trzeba zglosic sie do zk

iza2931 napisał:
a z wychowaca to mozna telefonicznie porozmawiac czy trzeba zglosic sie do zk

u nas w areszcie nie mozna
wychowawca był też na tym spotkaniu u dyrektora i w sumie to wiecej z nim rozmawialam niz z dyrektorem
a o tym spotkaniu powiedzial mi mąż
dowiedz sie jak jest u was
bo moze ze wystarczy jak go bedziesz odbierac to wtedy podpiszesz oswiadczenie

U nas odbyło się to w ten sposób, że zostałam poproszona przez wychowawcę męża o to, abym przyjechała w sprawie odbioru męża do domu na przepustkę, gdzie podpisałam oświadczenie, że na przepustce będę męża utrzymywać oraz się nim "opiekować". Wtedy też długo rozmawiałam z wychowawcą, jak również później często dzwoniłam i wychowawca zawsze ze mną rozmawiał, ale tak nie musi być w każdym zakładzie karnym, bo to zależy od wielu czynników jak również od wewnętrznego regulaminu danego zakładu karnego. Pozdrawiam.

Mój mąż ma dostać przepustkie na 30h. Czy może na czas przepustki zostać w tym samym mieście gdzie zk.? mieszka około 200km od tego miejsca, szkoda czasu na przejazd. Możemy to wykorzystać inaczej, a to będzie pierwsza przepustka po pół roku aresztu.

mam pytanie. Mój M.ma wyrok 1.6 m-cy. z sankcji zaliczono mu karę 4 m-cy. obecnie przebywa w zk ponad 2 m-ce. Sam się stawił , ma pracę, bd. opinię tam, zbiera mozliwe nagrody. Więc kiedy można ubiegać się o przepustkę?? Pisalam już w obecności wychowawcy prośbe o jego przepustkę i nadal cisza. Co mogę jeszcze zrobić? Dziekuje

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót