Przerwa w odbywaniu kary - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Niuans
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jesli nie chcesz to nie czytaj tego. Akurat nie podkresla mi wyrazow bo nie pisze na komputerze...wiesz co ta dyskusja nie ma sensu bo ten post jest od czego innego. A tak apropo to nie zrozumialam zle tak sie sama przectawila to widocznie sama nie wie co mowi

Mychna napisał:
Jesli nie chcesz to nie czytaj tego.
Nie ma się co denerwować ale naprawde kurde nie zrozumiale są twoje posty a nikt nie chce ci zaszkodzić a doradzić s takie kóre opisują swoje doświadczenia może warto czasem zastopowac niż się unosić....

martetta nie zrozum mnie zle ja sie nie unosze nie mysl ze jestem zła czy coś na ta krytykę. poprostu nieraz tak mam ze zle napisze i przepraszam za bledy jak co..wiem ze chciecie tu wszyscy doradzic, ale napisałam tak jak ona mowilam:)

No widzisz moze mówiła ci tak na pocieszenie? Nikt nie wie jaki był w tym cel

No nie wiem jaki miala w tym cel. Ale i tak nie pocieszyla

witam, mam pytanie mąż będąc w areszcie złożył wniosek o przerwę, w trakcie rozpatrywania został przewieziony do właściwego dla jego grupy zk, co teraz, sąd do końca rozpatrzy wniosek czy znowu trzeba będzie czekać aż prześlą do miejscowości gdzie aktualnie przebywa i wszystko od nowa? Tym bardziej że odwołuje się ze względu na chorobę dziecka więc wywaid kuratorski też już za nami

Prześlą do śądu właściwego po który polega ZK męża

Sedzia jedzie już z gotową decyzja na wokandę o przerwie w karze czy na miejscu ja podejmuje??

Mity są różne i różnie mówią...Jedni że mają już gotowe uzasadnienia tylko proforma dyktują a inni że nie mają gotowych i podejmują decyzje na posiedzeniach słyszałam o przypadku że adwokat wchodził na posiedzenie i oddziałowy powiedział że mają przewidzianą jedną osobe na dziś do wypuszczenia ale nie wiem ile w tym prawdy ....

My już mielismy jedną wokande ale odroczyli i 5 lutego mamy znowu

martetta napisał:
Mity są różne i różnie mówią...Jedni że mają już gotowe uzasadnienia tylko proforma dyktują a inni że nie mają gotowych i podejmują decyzje na posiedzeniach słyszałam o przypadku że adwokat wchodził na posiedzenie i oddziałowy powiedział że mają przewidzianą jedną osobe na dziś do wypuszczenia ale nie wiem ile w tym prawdy ....

Sędziowie mają często gotowe projekty postanowień na posiedzeniach, jednak nie oznacza to że orzeczenie zapada poza nim.

No toć właśnie to napisałam :D tylko ładnie bo nie wiadomo czy sędzia idzie na posiedzenie z gotowym czy też nie :D

martetta napisał:
No toć właśnie to napisałam :D tylko ładnie bo nie wiadomo czy sędzia idzie na posiedzenie z gotowym czy też nie :D

Projekt postanowienia jest tylko kawałkiem papieru który stanowi zreferowanie zawartości akt...

Witam! Kurator napisał mojemu mężowi o przyspieszenie posiedzenia o przerwę w karze i nie sądziłam że to będzie tak szybko ( w dziś dowiedziałam się że ma wyznaczony termin na ten czwartek) dzwoniłam do kuratora i pytałam czy mogę dostarczyć resztę dokumentów on odpowiedział że nie ma takiej potrzeby bo wszystko będzie dobrze. Na dostarczenie dokumentów do sądu jest chyba za późno?

Ja dostarczałam dokumenty do sądu jeszcze dwa dni przed posiedzeniem.I sąd wziął je pod uwagę.Więc chyba jednak nie jest za późno.

Dziękuję za odpowiedź spróbuję
Też nie bardzo rozumiem wypowiedź kuratora...

witam nie wiem czy jestem w odpowiednim dziale mam jednak pytanie jakby ktos mogl pomoc.Jakies 3 dni temu zatrzymali bliska mi osobe,ta osoba miala chyba przerw w karze dokladnie nie wiem ale teraz musi odsiedziec reszte wyroku czyli jakos 3 lata czyli zostaje doprowadzony do odbycia kary.Nie wiem dokladnie gdyz za pare dni bede sie widziala z adwokatem.I mam takie pytanie co mozna zrobic aby on wyszedl wczesniej i nie odbywal tej kary w wiezieniu sa to drobne przestepsta z ktorych tak sie uzbieral ten wyrok czy jak juz raaz wyszedl to jest szansa na drugi raz,czy jezeli mial problemy z uzaleznieniem narkotykowym to to jest jakis argument na 31 mial termin na leczenie ustalony i chhyba miiedzy czasie popelnil przestepstwo dlatego mu to odwiesili nie bylo to przestepstwo powazne ale kara zostala odwieszona bardzo prosze o porady

uzależnienie owszem jest argumentem, ale na "nie".
Adwokat Ci powie, co zrobić - za to mu płacicie

loczek25 napisał:
uzależnienie owszem jest argumentem, ale na "nie".
Adwokat Ci powie, co zrobić - za to mu płacicie

heheh no własnie na nie :) dobrze wiedziec tak adwokat powie czasmi na takim forum sama wiecej sie dowiem a chce byc takze przygotowanan do rozmowy a adwokatem aby kitu mi nie wciskal

czarna100000 napisał:
Dziękuję za odpowiedź spróbuję
Też nie bardzo rozumiem wypowiedź kuratora...

Nie brala bym doslownie słów kuratora my też chcemy słyszeć że będzie dobrze bo tak nam ktoś powiedział a jak nie będzie to co ?

Powrót