Przerwa w odbywaniu kary - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Niuans
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
monisiaczek22 napisał:

Może w ramach "douczania" zacytuję odpowiedni fragment regulaminu tego forum:

Przepis prawny:
§1 ForumPrawne.org służy do prowadzenia dyskusji, wymiany poglądów i opinii oraz wzajemnej pomocy w zakresie danych działów tematycznych forum z zastrzeżeniem §11. Ich przedmiotem może być tylko i wyłącznie prawo i jemu pochodne dziedziny.

Jak zatem widać udzielanie pomocy nie jest jedynym celem forum prawnego. Krytyka określonych postaw życiowych jak najbardziej mieści w zakresie pojęć "prowadzenie dyskusji" oraz "wymiana poglądów i opinii".

Skoro zaś raczyłaś wyrazić - jakże oryginalną - opinię, iż "państwo jest chore" dlatego, że karze przestępców zamiast ich nagradzać dając im pieniądze, pracę i cokolwiek tylko sobie zażyczą - nie może to pozostać bez reakcji innych użytkowników...

Ostatnia edycja:
Własnie panstwo jest chore bo własnie sadzajac skazanego nagradza go bo daje mu jakas prace ciepły nocleg jedzenie telewizor radyjko maja niektórzy tam maja lepiej niz na wolnosci wiec jest chore ma głupie podejscie jedynie co umieja robic to napełniac swoje konta i emeryturka... wiec warto nie raz pomoz komus dobrym słowem albo sie nie wypowiadac a nie z nudów pisac krytyke.... tak wogóle ciekawe czy wasze zycie jest albo bedzie usłane rózami jak waszym bliskim noga sie podwinie to wy bedzie tu skomlic o dobre słowo.

martusia224 napisał:
Własnie panstwo jest chore bo własnie sadzajac skazanego nagradza go bo daje mu jakas prace ciepły nocleg jedzenie telewizor radyjko maja niektórzy tam maja lepiej niz na wolnosci wiec jest chore ma głupie podejscie jedynie co umieja robic to napełniac swoje konta i emeryturka... wiec warto nie raz pomoz komus dobrym słowem albo sie nie wypowiadac a nie z nudów pisac krytyke.... tak wogóle ciekawe czy wasze zycie jest albo bedzie usłane rózami jak waszym bliskim noga sie podwinie to wy bedzie tu skomlic o dobre słowo.

Nie da się Ciebie czytac. "Anty" stylistyczny bełkot pozbawiony sensu ,składu i treści merytorycznej.

Gdzieś czytajac ostatnie powiedzmy 10 postów doczytałem iż przerwa w karze nie służy celą resocjalizacji a to przepraszam rozumiem iż pobyt tam służy? heh z checia poznam znaczenie słowa resocjalizacja i odniesienie tego do polskich ZK ? zaczynając od pobytu pracy przepustek a na warunkowych zwolnieniach kończąc .....Nadto chciałbym zauważyć iż w ZK przebywają również osoby wykształcone , z pierwszych stron gazet , politycy , ludzie nie winni , trafić tam może każdy bo faktycznie mamy chory kraj.I tak np Kolega forg i inni którzy w każdej wypowiedzi krytykują osoby skazane kiedyś mogą zamienić się rolami i ciekawe co by wtedy powiedzieli hmm.....

forg napisał:
No i do tego ten temat jest o przerwie w karze.
no moze i jest o przerwe ale ktos wspomnial wiec zapytalam mozektos wie po jakim czasie mozna sie starac o warunkowe przed terminowe zwolnienie jesli ma sie tylko 5 miesiecy

Po połowie kary, o ile nie było się skazanym w warunkach recydywy.

Proszę wrócić do głównego tematu albo zamykam wątek. Po co te osobiste przepychanki?

To ja powrócę do głównego tematu- jeśli przerwę ma się do końca bieżącego miesiąca, a wniosek o jej kontynuowanie złożyło się dopiero na początku miesiąca, to są szanse na to, że posiedzenie odbędzie się przed końcem przerwy???

Owieczka311 napisał:
To ja powrócę do głównego tematu- jeśli przerwę ma się do końca bieżącego miesiąca, a wniosek o jej kontynuowanie złożyło się dopiero na początku miesiąca, to są szanse na to, że posiedzenie odbędzie się przed końcem przerwy???

To pytanie do wróżki.

mam pytaniejezeli sad udzieli przerwy w wykonaniu kary czy sa w takim razie szanse na dozur elektroniczny ? moj narzeczony pisal o dozur i tez w tym czasie przeslali papiery do sadu o odroczenie kture beda rozpatrywane jako przerwa w karze poniewasz go zatrzymaliprosze o odpowiec pisze tu poniewasz ten watek dotyczy tego i tego

Witam wie ktoś ile się czeka od złożnenia wniosku na sprawe pilne ;)

Kiedy mąż składał wniosek o przerwę to czekaliśmy ponad 2 mies. na wyznaczenie terminu posiedzenia. W przypadku wniosku o kontynuację przerwy sąd wyznaczył termin na posiedzenie znacznie szybciej.W przeciągu niecałych 14 dni.

Dzieki czyli dwa miesiące to bedzie niejwiecej czerwiec a w lipcu staje na wokande na przertyminowe zwolnienie ma jakis sens

Każdy Sąd wyznacza termin w zależności od ilości spraw jakie ma mój mąż na pierwsze posiedzenie czekał miesiąc a po złożeniu 2 wniosku po około 4 miesiącach go zwolinili więc to wszystko zalezy.A nie jest powiedziane że warunkowe dostanie tak jak nie jest powiedziane że dostanie przerwe

Tak wiadomo ,że moze nie dostac nic ale ja zapytalam sie ile sie czeka na piersza sprawe

Jeszcze jedno pytanie czy przed rosprawa jest jakiś wywiad coś w tym rodzaju :?:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jest wywiad kuratora z tego co się orientuje to jeżeli skazany składa wniosek o przerwe z powodu ciężkiej syt rodzinnej ale pewna nie jestem wywiad jest

Tak składał ,że mamy trudna sytuacje pole , dom do remontu cały i finasowa do tego tesciowa wieku 74 lat ze złamanym kręgosłupem i synka 6 miesięcy nie wiem czy to wystarczy :mad:

martek2003 napisał:
mam pytaniejezeli sad udzieli przerwy w wykonaniu kary czy sa w takim razie szanse na dozur elektroniczny ? moj narzeczony pisal o dozur i tez w tym czasie przeslali papiery do sadu o odroczenie kture beda rozpatrywane jako przerwa w karze poniewasz go zatrzymaliprosze o odpowiec pisze tu poniewasz ten watek dotyczy tego i tego

czy ktos mi odpowie na to pytanie czy w czasie przerwy mozna czekac na SDE

dziara1982 napisał:
ale ja zapytalam sie ile sie czeka na piersza sprawe

Z treści Rozporządzenia Ministra Sprawiedliwości - Regulamin urzędowania sądów powszechnych...

§48. 1 Sprawy rozpoznawane są według kolejności ich wpływu do sądu, chyba że przepisy szczególne stanowią inaczej.

Powrót