Przerwa w odbywaniu kary - cz. II

• Autor wątku Autor wątku Niuans
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
guest_user napisał:
Z treści Rozporządzenia Ministra Sprawiedliwości - Regulamin urzędowania sądów powszechnych...

Dzięki za pomoc ! I TERAZ TRZEBA TYLKO CZEKAĆ NA WIADOMOŚĆ

dziara1982 napisał:
mam pytaniejezeli sad udzieli przerwy w wykonaniu kary czy sa w takim razie szanse na dozur elektroniczny ? moj narzeczony pisal o dozur i tez w tym czasie przeslali papiery do sadu o odroczenie kture beda rozpatrywane jako przerwa w karze poniewasz go zatrzymaliprosze o odpowiec pisze tu poniewasz ten watek dotyczy tego i tego
czy naprawde nikt nie zna odpowiedzi

Forg- złośliwy jesteś. Również widzę te włażące w oczy błędy, ale nie wytykam...
Mogłeś chociaż poradzić coś konkretnego...

Dzieki za odpowiedz no i niestety błedy robie i bede robic a ty frog naprawde zajmij sie innymi wazniejszymi sprawami

To chociaż ustaw w przeglądarce autokorektę :) Będzie łatwiej czytać Twoje posty :)
I Forg nie będzie miał uwag... ;)

martek2003 napisał:
mam pytaniejezeli sad udzieli przerwy w wykonaniu kary czy sa w takim razie szanse na dozur elektroniczny ? moj narzeczony pisal o dozur i tez w tym czasie przeslali papiery do sadu o odroczenie kture beda rozpatrywane jako przerwa w karze poniewasz go zatrzymaliprosze o odpowiec pisze tu poniewasz ten watek dotyczy tego i tego

Szanse na "dozór elektroniczny" są, jeśli skazany spełnia przesłanki formalne i materialne do jego udzielenia.

Lektura obowiązkowa: Kodeks karny wykonawczy oraz ustawa o wykonywaniu kary pozbawienia wolności poza zakładem karnym w systemie dozoru elektronicznego

martek2003 napisał:
błedy robie i bede robic

Odpowiedź...

Sa postepy byl kurator na wywiad i co dalej jeszcze ten zasieg

No to tylko czekać należy będzie pomiar i posiedzenie....I z tego co piszesz posiedzenie o przerwe będzie

A jeżeli wybierze przerwe to dozoru już nie może ?:'(

Wydaje mi się, że dozór byłby lepszym rozwiązaniem. Przecież tak czy inaczej byłby w domu.

Już zadałam pytanie ,ale teraz się zastanawiam bo on złożył wniosek o przerwie wykonywaniu kary w Toruniu a już tydzień jest w Bydgoszczy to jaki sąd będzie to rozpatrywał ?:?:

Jeżeli zmienił właściwość sądu to przesłane zostaną dokumenty do sądu penitencjarnego wg właściwości

Pochwalę się :)
Mamy kontynuację przerwy- tym razem dostaliśmy na 3 miesiące :D

Nurtuje mnie pewne pytanie- pani sędzia powiedziała mężowi, że kiedy zapłaci grzywnę zamienioną na pozbawienie wolności powinien złożyć wniosek o WPZ i że według niej dostanie warunkowe.. A przecież w sumie przerwa nie będzie trwała 12 miesięcy, tylko 9. I nie ma odsiedzianych 6 miesięcy- tylko 5,5.
Rozumiem, że ona się na tym bardziej zna niż my. Ale jak to jest z tym WPZ??? Ktoś może mi to jakoś wyjaśnić???

Powrót