A
Alexa9
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 78
A jak dokonać przesunięcia długu na mojego dłużnika? Otóż mam nakaz zapłaty za czynsz solidarnie ze współwłaścicielem mieszkania , który jest moim dłużnikiem ( ok 120 tys za alimenty) Jest przecież rzeczą logiczną ,że gdyby mi płacił na dzieci miałabym za co zapłacić za czynsz. W chwili obecnej będzie prowadzona licytacja z jego nie ruchomości, nie wiadomo jednak dokładnie kiedy. Nie chcę , żeby wcześniej wszedł mi komornik. Jak mogę zatem najszybciej przenieść ten dług na niego ?
A co do pytania Pana z pierwszego wątku o pralkę to składa się w ciągu 7 dni od dnia zajęcia jakiegoś przedmiotu skargę na czynność komornika do Sądu Rejonowego o wyjęcie danego przedmiotu z egzekucji przeciwko dłużnikowi i wskazuje się Sądowi wartość przedmiotu sporu, a sąd orzeka o opłacie...
pozdrawiam
Alexa
A co do pytania Pana z pierwszego wątku o pralkę to składa się w ciągu 7 dni od dnia zajęcia jakiegoś przedmiotu skargę na czynność komornika do Sądu Rejonowego o wyjęcie danego przedmiotu z egzekucji przeciwko dłużnikowi i wskazuje się Sądowi wartość przedmiotu sporu, a sąd orzeka o opłacie...
pozdrawiam
Alexa