A
arisa86
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
ponad 2 lata temu zerwałam umowę z orange na 2 telefony. Naliczyli mi karę ale nie spłacałam jej. 3 miesiące temu poszłam do banku i powiedzieli mi ,że mam konto zablokowane i nie mogę wypłacić środków. Ale za pomocą internetu można wysyłać normalne przelewy i wybierać pieniądze w bankomatach innych banków więc moja wypłata dalej wpływała na to konto. Niecały miesiąc temu wzięłam pożyczkę i pieniądze zostały zajęte przez komornika - co rozumiem bo była to kwota dodatkowa oprócz wypłaty. A dziś się nie mile rozczarowałam ponieważ dostałam wynagrodzenie a z informacji na koncie wynika że cała kwota została przekazana komornikowi (z czego 30zł bank sobie potrącił za przelew). Moje wynagrodzenie wynosi 1200zł netto i jest to niewiele ponad najniższe wynagrodzenie. Moje pytanie czy komornik miał prawo tak postąpić?? W chwili obecnej zostało mi 4zł na życie do następnej wypłaty. I nie wiem co ja mam teraz zrobić. Słyszałam ,że komornik nie może zająć wynagrodzenia do jakieś kwoty ale nie wiem dokładnie. Proszę o pomoc