R
rafal_26
Przyjaciel forum
- Odpowiedzi
- 16 469
Nie, stawia tarota.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
W takiej sytuacji, o ile wierzyciel dobrowolnie nie ograniczy egzekucji - należy złożyć pozew o pozbawienie wykonalności tytułu wykonawczego w części, która została spłacona ( 200 tys zł ).ala200 napisał:co mam zrobić w sytuacji gdy komornik zajął mi konto bankowe na kwotę o 100% większą niż mój dług ( zamiast 200 tys zł zajął 400 tys zł !) .
A to zupełnie zmienia postać rzeczy.ala200 napisał:Wierzyciel ograniczył egzekucje juz ponad rok temu, mam takie postanowienie.W takiej sytuacji pozew powyższy nie ma chyba sensu ... Co robić więc?
Rzecz w tym, iż komornik nie chce umorzyćrafal_26 napisał:Moim zdaniem powinien być wniosek o umorzenie postępowania w części
rafal_26 napisał:Moim zdaniem powinien być wniosek o umorzenie postępowania w części z uwagi na wniosek wierzyciela i potwierdzenie spłaty. Jeśli komornik odmówi, to skarga na tę decyzję. Jeśli nic nie wyda, to skarga na bezczynność.
rafal_26 napisał:Komornika.
Ew. od razu skarga na bezczynność komornika. To chyba lepsze. Czyli od razu piszemy do sądu. Tytułujemy skarga i wszystkie inne ble, ble. Uzasadniamy tym, iż w dniu x wierzyciel złożył wniosek o umorzenie postępowania egzekucyjego w części z uwagi na spłatę (dowód: akta komornicze), pomimo tego do dnia dzisiejszego komornik nie wydał w tym przedmiocie żadnej decyzji. Dodatkowo zajął rachunek dłużnika na kwotę pierwotnej sumy egzekucyjnej.
Coś w tym stylu. Tylko nie za dużo!!!
rafal_26 napisał:Liczę w 100% na podjęcie czynności z urzędu. Jeśli nie w takiej sytuacji, to kiedy??