Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty

• Autor wątku Autor wątku kasiu35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Frima byla ukarana finansowo , ale od tej decyzji sie odwolala ,, idalej nic nie wiadomo .... dlatego prosilam piszcie do internwencji tvn .. niech reporterzy ponownie sie zainteresuja i zrobia reportarz zeby bylo wiadomo co w koncu z tym pobieraczkiem czy sprawa z nimi jakos ruszyly czy stoi w miejscu i czy ktos za tym wszystkim nie stoi aby pobieraczek trwal nadal bo prawde mowiac kase z tego trzepia niezla nadal na biednych ludziach ......

Barbarina08 ... oni nadal maja klauzule niedozwolone ktore sa uregulowane z Kodeksie cywilnym co ulatwia nam sprawe .... wczesniej w tym forum o tym pisalam , cofnij sie o dwie strony a poczytasz mam tam podane artykuly ktore warto przeczytac ....

Ostatnią edycję dokonał moderator:
witam
mam WIELKĄ prośbe.
Napisałam juz pismo o rezygracje z pobieraczka,ale na jaki adres go wysłac ???chodzi mi o ader listowny. Nie widze nigdzie w meilu który mi wysłali zadnego adresu.
Prosze o pomoc,z góry dziekuje !!!;)

BARDZO was prosze o jakis adres jesli ktoś zna na który chciałbym wysłkac list za potwierdzeniem odbioru ponieważ jak pisze na maile NIKT nie raczy odpowiedziec i nawet nie wiem czy to ktos tam czyta.
BARDZO BARDZO prosze....

Witam,
Dziś dostałam maila od nich właśnie takiej treści jak poniżej ktoś napisał. I nie wiem co mam robić, w związku z tym mam takie pytanie do ,, doświadczonych '' zaznajomionych z ta firmą : czy omi naprawde kierują sprawę do sądu czy tylko szukają naiwnych którzy bez namysłu im zapłacą?

@Sylka20 - jest bardzo mało prawdopodobne, że skierują sprawę do sądu, wręcz praktycznie niemożliwe. Twoje dane(o ile podałaś fałszywe) mogą dostać tylko i wyłącznie dzięki pozwoleniu z Prokuratury, natomiast ta nie wszczyna postępowań na kwotę poniżej 250/260zł(są różne wersje). Jeśli chodzi o prawdziwe dane, to również jest bardzo mało prawdopodobne takie rozwiązanie, oni sami są oszustami, poza tym, ta kwota 250 zł tyczy się również zwykłego postępowania sądowego, więc myślę, że ktoś w sądzie by ich wyśmiał po prostu za taką kwotę(jeśli chcieliby rzeczywiście Cię pozwać)^^

Poza tym, był też reportaż o tym i pytano Policji oraz Sądu - okazuje się, że przez cały czas swojej działalności nie wpłynęło do żadnej z tych dwóch instytucji ani jedno zawiadomienie o "popełnieniu przestępstwa" itd. Więc to oczywiste, że to ściema. Sama dostałam właśnie to takie "przedsądowe wezwanie do zapłaty", jak to określaja, rzeczywiście treści tych ich maili trafiają w każdego(mnie na początku też, miałam mega cykora, bo nie wiedziałam, o co chodzi), ale myślę, że możesz spać spokojnie:) Pozdro:)

Oki. Dzięki wielkie olciak21, trochę mnie uspokoiłaś. A warto wogóle coś im odpisywać na takiego maila z wezwaniem czy całkiem olać? Bo jak czytałam to niektórzy wysyłali im rozwiązanie umowy i się zastanawiam czy to potrzebne??

Witam:-) Ja mam trochę inne pytanie. Też się wpakowałam w tę aferę, a kompletnie nie pamiętam samej sytuacji, kiedy się rejestrowałam na stronie Pobieraczka. Czy ktoś z Was mi może powiedzieć czy oni wysyłają po rejestracji link do aktywacji konta czy konto już od razu jest aktywowane?
PS Z tą prokuraturą i 250 złotymi - nie do końca rozumiem, przecież Pobieraczek grozi większą kwotą niż 250 złotych (ta cała kara za ich straty plus odsetki), więc teoretycznie prokuratura mogłaby się tym zająć.

witam
Też miałem kłopoty z poberaczkiem czy nadal będą to niewiadoma ?
dostawałem mail-e o konieczności zapłaty za korzystanie w usługi której nie miałem i od razu dawałem te maile do kosza aż wreście wysłałem mail o wyrejestrowanie mnie przyznam się ze znalezienie adresu pobieraczka nie jest łatwe stale otrzymywałem zwroty ze dany adres nie istnieje ale jeden z listów musiał jednak dojść i oto treść jaką w odpowiedzi otrzymałem.

Drogi użytkowniku,

Celem uniknięcia nieporozumień, prosimy o podanie rejestracyjnego adresu e-mail. Nasz system identyfikuje użytkownika po adresie e-mail podanym w trakcie procesu rejestracji. Zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych (Dz.U. 1997 nr 133 poz 883), prosimy o prowadzenie korespondencji z nami przy użyciu adresu e-mail, który został użyty w procesie rejestracji w naszym systemie. W przeciwnym wypadku, nie będziemy mogli udzielić odpowiedzi na zadane pytania.

Informujemy iż dla adresu e-mail xxxxxxxxx@xxxxx.pll w naszym systemie nie ma konta.

Informujemy iż dla adresu e-mail xxxxxxxx@xxxxx.pl w naszym systemie nie ma konta.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy odpowiedzieć na niniejszego e-maila.

Z pozdrowieniami,
Zespół Pobieraczek.pl

jak widać nie figuruje w systemie pobieraczka wiec dziwie się dlaczego miałem dokonać zapłaty za ich usługę której nie było ?
Teraz chyba wystarczy czekać na następnego mail upominającego się o zapłatę i skierować sprawę na Policje o próbę wyłudzenia pieniędzy

w rezygnacji trzeba podać

adres mail
imię nazwisko
adres zamieszkania

ja wpisałem taką treść rezygnacji

Zgodnie z obowiązującymi przepisami odstępuję od umowy z Państwem
zawartej na stronie internetowej Pobieraczek
Jednocześnie przypominam ze od umowy zawartej na odległość można
odstąpić w ciągu 3 miesięcy a nie jak Państwo wprowadzają w błąd ze w
ciągu 10 dni.
Dalsze próby wyłudzenia gotówki będę traktował jak formę nękania drugiej
osoby o czym zostaną poinformowane organy ścigania.

tylko ze znalezieniem właściwego adresu mail mogą być kłopoty ja listy wysyłałem na każdy możliwy dostępny adres jaki znalazłem w internecie i zawsze miałem zwrot ze wiadomość nie dotarła ale jak widać jedna wiadomość dotarła do celu

Można im wogóle to oświadczenie o odstąpieniu od umowy wysłać mailem?

Ale jak im podam swój prawidłowy adres i nazwisko i imie to już wogóle mi nie dadzą spokoju i będą nękać! Czyż nie?

Ja mam ich jakiegoś takiego maila i z tego mi odpisują :bok@pobieraczek.pl. Przy rejestracji nie podałam prawdziwych swoich danych :-) A napisałam im przed chwilą że są znani w mediach i organach ścigania i zapewne dobrze więdzą z czym się mogą spotkać przez takie nękanie ludzi, i że nie życzę sobie takich maili. Zobaczymy co mi na to odpiszą, jak dalej bedą ciągnąć temat to wyśle toą rezygnację.

A Ty na jaki adres im tą rezygnację wysyłałeś?

Tak czytałam na forach żeby nie płacić i nie przejmować się nimi ale boje się bo jestem na drodze załatwiania kredytu hipotecznego i nie chce żeby mi papiery zepsuli

@Kaska306
Nie zepsują. Ten tekst o wpisie na listę dłużników niewypłacalnych to zwykły pic na wodę. Groźnie brzmi, ale tak serio, to za 100 zł nikt nawet by się nie zgodził na wpisanie Cię do takiego rejestru;p tym bardziej, że kiedyś na pewno brałaś coś na raty/pożyczkę itp. i zawsze się z tego wywiązywałaś, więc nie ma problemu:)

odnośnie przyjścia zapłaty za 30 lat :)
Jeżeli rozliczenie nie zostało dokonane w ciągu 2 lub 3 lat od dnia zapłaty (tu są odpowiednie przepisy prawne) ulega przedawnieniu.
Tylko firmy windykacyjne wykonują taką czynność ... podają sprawę do Sądu gdzie w trybie zaocznym Sąd wydaje Nakaz Zapłaty i wtedy trzeba koniecznie wysłać do Sądu odwołanie od wyroku z powodu Przedawnienia. Tylko uwaga odwołanie musi być wysłane w terminie jakie jest podane w Nakazie Zapłaty.
Dlatego polecam wysyłanie do Pobieraczka odstąpienia od zawartej umowy by zakończyć bieg związania się z umową z Pobieraczkiem. Trzeba też pamiętać każda rozmowa z Pobieraczkiem gdzie wyrazimy zgodę na dokonanie zapłaty przedłuża bieg 2 lub 3 lat przedawnienia.

Nie ma czego się bać podając swoje dane osobowe podczas wyrejestrowaniu się z Pobieraczka w mail w liście który przysłał mi pobieraczek sam pisze

Zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych (Dz.U. 1997 nr 133 poz 883)

wystarczy na zakończenie mail napisać

Nie wyrażam zgody na dalsze przetwarzanie moich danych osobowych

i chroni nas Ustawa o Ochronie danych Osobowych

roszczenia ktore sie dochodzi to kwote głowną te nie cale 100 zł a nie odsetek ,,, odsetki mozna rzadać obok jak juz .... to juz procedura postepowania sadowego ... czyli on dochodzi kwoty glownej 100 zl a nie plus odsetki ,,,,, prokurator tego nie uzna ,,, ani zaden sąd ... czyli jezeli oni dochodza 100 zł .... a prokuratura rozpatruje sprawy powyzej 260 zł to juz wiecej nie musze tlumaczyc ,,,, poczytajcie kodeksy ,,, o kosztach sądowych gdzie jest rozpisane co moze wejdz w powodztwo jaka kwota jaka nie itd ,,,, poczytajcie kodeks postepowania cywilnego art 20 kpc stan prawny 1 luty 2010 ... jezeli macie jakie kolwiek pytania chetnie odpowiem :):):)

ajjj slawek50wawa to zupelnie chodzi o co innego ;/ ;/ .... pozew zbiorowy jest w szczegfolnosci dla konsumentow aby wzmocnic ich prawa i mozliwosc dochodzenia roszczen w nayszm przypadku ,,, on szczegolnie jest stosowany w przypadku teraz powodzi ktora byla ,,, grupa osob minimum 10 moze zlozyc pozew zbiorowy celem uzyskania np odszkodowania poniewaz to samo je spotkalo stracily caly dorobek zycia przez powodz ,, o to chodzi w pozwie zbiorowym ,,, innymi przepisami jest wspolczuczstnictwo ktore jest opisane od art 72 do 74 kpc oraz mowiace o interwencji i opozycji przepisy dalsze .. ....

tu jest link wyjasniajacy pozew zbiorowy Pozew zbiorowy. Nowe możliwości dochodzenia roszczeń. Pozwy zbiorowe, Pozew grupowy, Pozwy grupowe, Odszkodowania grupowe ... prosze nie straszyc ludzi kiedy tak na prawde sie nie rozumie znaczenia tego pozwu ....

bok@pobieraczek.pl

bo jako takiego adresu na poczte to nie znam i nie widzialam go nigdzie ;/ ;/ chyba ze ktos go zna

WYSŁAŁAM EMAILA do nich z pismem rezygnacji na
bok@pobieraczek.pl

zastanawiam się czy wysłać im jeszcze listem poleconym na adres
Eller Service S.C.
80-350 Gdańsk
ul. Chłopska 72

ale chyba poczekam na emaila zwrotnego od nich

Powołując się na art. 10 ust. 2 Ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, niniejszym odstępuję od umowy o świadczenie usług Usenet, zawartej z Eller Service S. C., dnia 19.09.2010r. z komputera o adresie IP 188.47.244.16

Pragnę przypomnieć, iż w związku z brakiem pisemnego potwierdzenia informacji, o których mowa w art. 9 ust.1 Ustawy o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, termin, w którym przysługuje mi prawo do odstąpienia od umowy wynosi trzy miesiące i liczy się od dnia zawarcia umowy.

Odstępując od umowy, zwracam się z wnioskiem o zaprzestanie przetwarzania moich danych osobowych oraz całkowite usunięcie danych ze zbioru danych firmy Eller Service S.C. (podstawa prawna: art. 32 ust. 1 pkt 6 w związku z art. 35 pkt 1 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych).

Z poważaniem

nie podawałam im zadnych moich danych a tą rezygnację znalazłam na tym forum

Już przestańcie spamować, kto jakie dane napisał, etc. Bardziej merytorycznie, mniej emocjonalnie. Bo jak ktoś zaczyna od 1 strony czytać, i ma się przebić do tego co najważniejsze to trudniej tylko.

Kurde ludzie ja im napisałam coś takiego że znaja ich firme wszystkie media policja i inne organy ścigania to ja mogę na nich złożyć doniesienie i że w związku z tym nie życzę sobie podobnych maili bo inaczej się to skończy i dali mi spokój . Zróbci to samo i zgłowy!!!!!!!!!!!!!!!!

prosił bym o pomoc naprawdę napisali że mam 5dni do zapłaty nie będę cytował bo każdy już to widział napisałem im że zaszłą pomyłka a jakaś godzinkę od tego napisałem im że odwołuje się od umowy. Czy mam mieć to .... czy też podjąć jakieś kroki. Oczywiście nie mam skończone 18 lat. Jestem osoba nie pełnoletnią. Proszę o pomoc. Naprawdę

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót