Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty

• Autor wątku Autor wątku kasiu35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
skalpel2012 napisał:
Tego nie wiadomo czy nic nie robi w tym kierunku

No zawsze można na swojej stronie umieścić stosowną informację, tymczasem Eller s.c. jest na liście ich klientów, co jeszcze utwierdza ludzi w przekonaniu, że otrzymali list od windykatora a nie od pobieraczka:mad:

Hejka;)
Dzisiaj pierwszy raz od nie pamiętam kiedy sprawdziłam starego maila. Tam niespodzianka od pobieraczka;d
Zarejestrowałam się na tej stronie trochę przypadkowo a dodatkowo zachęciło mnie to 10 dni za free :D Jednak na rejestracji moje korzystanie z tej strony się zakończyło więc płacić im nie będę. Zapomniałam o jego istnieniu aż tu szok.
Pamiętają o mnie ponad 10 miesięcy po rejestracji. Ciekawe ile jeszcze to potrwa :D
Chamy i naciągacze lecz jednak nie odstąpiłam od umowy bo nie miałam pojęcia że po prostu nie usuną konta jak to robi większość portali po jakimś okresie niekorzystania z konta;/
Mam nadzieję że tak jak większość z forumowiczów pisze dadzą spokój bo nie chce mi się z nimi użerać w sądach, jakbym mało zajęć miała.
I dziwne jest dla mnie że nadal taka strona istnieje ale cóż.
Pozdrawiam gorąco i nie dajcie się złamać ;)

Nessie11 napisał:
No zawsze można na swojej stronie umieścić stosowną informację, tymczasem Eller s.c. jest na liście ich klientów, co jeszcze utwierdza ludzi w przekonaniu, że otrzymali list od windykatora a nie od pobieraczka:mad:
W takim razie moi mili ktoś tu kłamie albo osoba z tego forum która dzwoniła do tej kancelarii albo sekretarka bo ja sobie to sprawdziłem faktycznie widnieją na liście klientów coś mi tu śmierdzi

Eller s.c. - może być na liście klientów tego biura co nie oznacza że biuro to prowadzi sprawę pobieraczka.
Te listy NA PEWNO nie napisał radca prawny - to są listy pobieraczka . Radca prawny na pewno dopełnił by wszelkich wymaganych formalności i napisał jakieś wezwanie na papierze firmowym a już na pewno oznaczył by to coś firmowymi pieczęciami z adresem kancelarii prawnej.

Pytanie dlaczego jeśli wiedzą że sie podszywają pod ich kancelarie nie zrobią sprawy nie wywalą ich z listy klientów

I tak moim zdaniem, pobierak strzela sobie w stopę bo jeśli naprawdę pani z tej kancelarii stwierdziła, że nie prowadzą żadnej sprawy w imieniu pobieraczka, nie trzeba nic więcej tłumaczyć.

Kancelaria może ich mieć na liście klientów bo w końcu to nie pierwszy raz pobieraczek ma kłopoty więc potrzebowali kogoś do obrony. I tylko do tego. Niedługo nagrabią sobie u pana Knery i skończy się dzień dziecka.

Pytanie czy mówiła prawdę czy tak żeby zamotać

Jak na razie na forach można było znaleźć "zamotanie" generowane albo przez znudzone dzieciaki albo przez pracowników pobiesraczka. I głównie chodziło aby wpłynąć na ludzi żeby płacili.

siema
czyli jak podałem fałszywe dane to do mnie nie dotrą drogą listową? i nie płacić im tego ? a maila usunąć?

Ostatnia edycja:
W takim razie moi mili ktoś tu kłamie albo osoba z tego forum która dzwoniła do tej kancelarii albo sekretarka bo ja sobie to sprawdziłem faktycznie widnieją na liście klientów coś mi tu śmierdzi
Wydaje mi się, że jeśli Pobieraczek oszukiwałby z tym radcą prawnym UOKIK by to wychwycił ! Poza tym jeśli Eller Service bezprawnie "podpisuje się" ów radcą prawnym - to w takim razie do sądu poszedłby sama radca. Tak mi się wydaje.

Zgadzam sie z przedmówcą , poza tym wypowiedział by umowę o współpracy z taką formą.

Fatymid ja od pewnego czasu czytam twoje posty i jak przez pewien czas jest dobrze, spokój. Tak potem nagle się budzisz i siejesz zamęt. Potem znowu zasypiasz i wszystko jest dobrze.

Ale to tak na marginesie.

@skalpel, twierdzisz że radca wypowiedziałby umowę. A skąd wiesz żę jakaś umowa jest. To żę na stronie jest napisane że ich klientami były pobieraczki to nie znaczy że umowa nadal jest. Ta lista to jakby portfolio żeby pokazać że mieli jednak kilentów, a nie oznacza że to są aktualni klienci. Przyznam szczerze że to co napisała tamta osoba o kontakcie z kancelarią - jest bardzo wiarygodne.

A skąd ta pewność ze to nie są aktualni klienci to raz dwa radca prawny nie trzymał by oszustów w portfolio bo sam by sobie w stope strzelił

skalpel2012 napisał:
A skąd ta pewność ze to nie są aktualni klienci to raz dwa radca prawny nie trzymał by oszustów w portfolio bo sam by sobie w stope strzelił

Jeszcze jest możliwa sytuacja, że pobieraczek im zlecił kiedyś jakąś sprawę i jest na liście ich klientów z tego tytułu, co niekoniecznie musi oznaczać, że aktualnie zajmują się ich sprawami, co z kolei nie znaczy, że jeśli mają wątpliwości co do tej firmy, to powinni zlecić modyfikację na swojej stronie, żeby taki klient nie przynosił ujmy renomowanej kancelarii. (może prawnicy są tak zapracowani, że nie mają czasu uaktualniać swojej strony internetowej;-) )

Fatymid ja od pewnego czasu czytam twoje posty i jak przez pewien czas jest dobrze, spokój. Tak potem nagle się budzisz i siejesz zamęt. Potem znowu zasypiasz i wszystko jest dobrze.
:D:D poniekąd trafne spostrzeżenie - piszę jak mam coś do powiedzenia, a nie mam jak ludzie po 100 razy pytają o to samo ;)
\
Mógłby ktoś podrzucić link do tej kancelarii ?

Hmm kancelaria może z nimi jeszcze pracuje nad sprawą z UOKiK bo sprawa się nie zakończyła, co dziwne opis "pobieraczka" coś nie pasuje do aktualnego stanu rzeczy

"...
Eller Service s. c.
trójmiejska spółka świadcząca usługi w zakresie bezpieczeństwa IT, zajmuje się sprzedażą i wdrażaniem nowoczesnych rozwiązań z rodziny produktów Rodos, bezpośredni, autoryzowany dystrybutor oprogramowania Tesline-Service S.R.L. na terytorium Polski; ..."

Wiem jak to wyjaśnić :) Media :) wyjaśnieniem sprawy zajmą się media, już pisze do kogo trzeba :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót