Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty

• Autor wątku Autor wątku kasiu35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Btw, z tego co jest napisane na stronie kancelarii, ES nie było reprezentowane przez nich jako firma zajmująca się hostingiem, tylko dystrybutor oprogramowania zabezpieczającego.

hej, konto na tym durnym pobieraczku założyłam 2 lata temu, zapomniałam o tym kompletnie aż do dzisiaj kiedy przyszło mi pismo do zapłaty.... to jest szczyt wszystkiego.... nie dostałam zadnego maila ani ja niczego nie wysyłałam do nich, stara a głupia :D dosłownie... poczytam jakies info na forach o takich osobach jak ja bo jeszcze nic takiego nie znalazłam. Tych ludzi powiini ukarać od razu z miejsca...

Witam, ja także mam problem z pobieraczkiem gdyż założyłem tam konto dwa lata temu i wczoraj dostałem "Zawiadomienie" i "Przedsądowne wezwanie do zapłaty" wszystko wygląda jakby wydrukowane na zwykłej drukarce, bark pieczątek. Druk do zapłaty przypomina ksero dodam jeszcze, że kartki są pobrudzone od tuszu. W ciągu 7 dni musze zapłacic 94,80 zł, z Pobieraczka wogóle nie korzystałem tylko sie zarejestrowałem będąc wtedy jeszcze niepełnoletnim. Mam pytanie czy muszę to płacic czy tylko oni tak starszą i wyłudzają pieniądze?

witam, jakiś czas temu też dałam sie na to nabrać. kiedy dostałam wiadomośc o natychmiastowej zaplacie byłam w szoku. ale poczytałam, dowiedziałam sie tam i owdzie i rozwiązanie było jedno. napisałam do nich, ze nie tylko ja ale rownież kilkunastu innych poszkodowanych zlozylismy sprawe do sądu i teraz niech tylko czekają na list wzywający na rozprawe sądową. napisłam, ze oszukują biednych ludzi, dzieci i nacigaja, za co poniosą powazne konsekwencje. jednym slowem nastraszylam ich sądami, policją itd. pomogło. do dzziś wiadomości od pobieraczka nie dostałam. zycze powodzenia i prosze sie nie przejmować. w interencie jest nawet program z tvn chyba o tym pobieraczku zalosnym. polecam. i tak jak mówie, prosze sie nie przejmować:) pozdrawiam:)

Po pierwszej nie moze to być zadną umowę. Nawet gdy by byle poprawne dane imię nazwisko, adres, mail, brakuje podpis klienta niema PSL numer dowodu osobistego czy NIP. Portal nie weryfikuje i nie jest w staniej zweryfikować czy to jest osobo pełnoletnia czy nie.
Nie są wystawiane żadne faktury VAT czy rachunki zgodnie z prawem.
Nie wiadomo i na ile jest legalny ich katalog z utworami i tak dalej.

Nie płacić niczego, nie odpisywać na żadne maile, ani kontaktować się na żadne info linie !!!!

Jeśli ktoś korzystał z Pobieraczka ponad 10dni, to powinien zapłacić :)

prucek24 - a możesz powiedzieć co rozumiesz pod pojęciem :

korzystał z Pobieraczka ponad 10dni, to powinien zapłacić

Z tego co wiadomo chyba WSZYSTKIM - po tych niby 10-ciu darmowych dniach dostęp do czegoś jest po zapłacie - więc jak ktoś mógł niby korzystać dłużej niż 10 dni jeśli nie zapłacił ??

Piszę niby - bo tam nie da się z niczego skorzystać . Nawet ci co zapłacili NIE MOGĄ NIC ŚCIĄGNĄĆ - i to oni powinni dopominać się zwrotu pieniędzy.:mad:

czy Wy w ogóle wiecie co oferuje pobieraczek? ściągacie Grablt i pobieracie. Ale przyznam, że trzeba mieć minimalne pojęcie na ten temat, żeby udało się coś ściągnąć:)

prucek24 - zgoda , ale Ty napisałeś wyrażnie :

korzystał z Pobieraczka ponad 10dni

natomiast pobieraczek pisze wyrażnie że jak zapłacisz to będziesz mógł " korzystać " po owych 10 dniach. Wiem że ściągamy Grablt - ale jak możemy " pobierać " z konta na pobieraczku skoro nasze konto jest zablokowane ???
Sam program Grablt nic nie daje , to jest darmowy programik i każdy może go sobie ściągnąć i coś usiłować i nie potrzeba tu pobieraczka. :what:

To po prostu jest wykorzystanie niewiedzy i tyle.Też to dostałem i się kompletnie nie przejmuje. Papieru nie podpisałem.Każdy może podać moje dane, a "podpięcie" się np. pod mój ruter też nie problem.Fizycznie nic nie podpisywałem.Tylko naiwni płacą za tą usługę

witam mam 12 lat .Miesiąc temu zarejestrowała się na pobieraczku, gdy okazało się że nic sie nie da pobrać zapomniałam o tej stronie aż do wczoraj gdy na mój mail przyszło przed sądowe upomnienie się o zapłate

prosze o radę co mam robić płacić czy też to olać?:-(

witam :D mi dzisiaj to przyszło :

Ze względu na nie wywiązanie się przez Pana do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 17.07.2011 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.

Pozew przeciwko Panu zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Pana podczas zawierania umowy adres:

Gregor Iwanik
66-115 Gdańsk
Poznańska 2

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

Pana adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 17.07.2011 to *********. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pana z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Raz jeszcze przypominamy, iż zgodnie z zawartą Umową, przysługuje nam kara umowna w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego – jako naprawienie szkody wyrządzonej wskutek nieuzasadnionego obciążenia infrastruktury i zasobów wykorzystywanych do świadczenia Usługi Usenet.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ
Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811
Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - **********@wp.pl
Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=joBlhiquZMF9IbHDrk72dngaTw==

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl

Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek.pl

Mam ich w dupie :D a W co o tym sądzicie? :D te swoje dane złe podałem...

Ostatnia edycja:
Pozwolę sobie zacytować jeden fragment z maila jaki otrzymał Basshunter a który dostają WSZYSCY co od razu nie zapłacili :

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pana z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Na co należy zwrócić uwagę . Na stwierdzenia - " ostateczny termin " , " w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości " , " wówczas zainicjujemy czynności prawne " .

Mijają dwa lata od otrzymania tej wiadomości , nic się nie dzieje a ci którzy im pisemnie odpowiedzieli - dostają pisemne właśnie po ok. 2 latach - mniej więcej to samo co w mailu.
Te zacytowane stwierdzenia mają spowodować że delikwent się przestraszy - i zapłaci. Dlatego taka ich treść i forma . W większości rejestrują się nieletni - a to już naprawdę może ich przestraszyć - ale o to w tym chodzi.
Nikogo o nic nie oskarżyli mimo że mijają lata - a przecież była mowa o 3 dniach - więc ???

Po dwóch latach zostałem wiadomość na mail, że mam zapłacić 94,80 zł a jak nie to rozpocznie się postępowanie sądowe. Nie wiem co mam robić, bo czytałem, że pobieraczek został ukarany. Proszę o pomoc.

cholera, oni naprawdę czują się bezkarni. Płacić za coś z czego się nie korzystało... jest nas ponad 30 000 o ile się nie myle i wierzyć we wszystkie dane. zbierzmy się wszyscy razem i odbijmy piłeczke za te wszystkie straszenia. śmieszne jest to ze jakoś nic im nie przeszkadzało a tu nagle po 2 latach sobie przypomnieli:D parodia... żerowanie na ludzkim strrachu... i nie miej tu człowieku wrzodów żołądka :)

Olejcie to wszystko.Mowie wam.Nic nikt wam nie zrobi-to naciagacze. Jak im odpisalam,ze ide zglosic na Policje wyłudzanie pieniędzy i zastraszanie,oraz uporczywe nekanie mnie mejlami" z grozbami o skierowanie do sadu...dali mi spokoj.Do dzis cisza i nic mi nie zrobili. Żeruja na waszym strachu. Olac,skasowac,ewntualnie odpisac im jak ja. Gwarantuje wam spokój. Na tyle osób ,1000 im zaplaci-wiecie ile to kasy!!! Nie dajcie sobie wciskac kitu.NIC WAM NIE ZROBIA. Wyslijcie im kulturalne pismo z info o waszym stanowisku i wspomnijcie o Policji i wyłudzaniu pieniędzy. To "parszywe cwane złodzieje".

Witam. Mam 15 lat i założyłem konto na pobierczek.pl na początku czerwca. Szukałem jedynie filmu "Miś", jednakże go tam nie znalazłem i nigdy więcej nie wchodziłem na tą stronę. Podałem nieprawdziwe dane osobowe, bo w zasadzie jeśli nie mam pełnego zaufania do serwisu, to zawsze tak robiłem. Regulaminu z czystego przyzwyczajenia też nie przeczytałem. Wczoraj wszedłem na skrzynkę mailową i znalazłem 3 listy od pobieraczka. Ostatni był z 10 lipca i dotyczył przedsądowego wezwania do zapłaty. W sumie się troszkę wystraszyłem, ale gdy czytałem różne posty innych osób, olałem to, wiadomości usunąłem a pobieraczek.pl jako nadawcę, zablokowałem. Oglądałem także reportaż TVP, ale z tego wszystkiego do końca w sumie go nie zrozumiałem do tej pory.

Mam więc pytanie, czy jako osobie niepełnoletniej (przypominam, 15 lat) grożą mi jakieś konsekwencje, jeżeli nie podejmę ŻADNEGO działania, a moi rodzice o niczym nie wiedzą? Bo z jednej strony to olewam, ale z drugiej strony kurde cały dzień o tym myślę praktycznie :|

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót