Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty

• Autor wątku Autor wątku kasiu35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ostatnie 20 postów zostało usunięte. Jak mi będziecie wklejać to co dostaliście od pobieraczka co zostało już wiele razy tutaj wklejane i wyjaśniane to świadczy tylko o Was. Tak samo jak nie czytacie regulaminów tak samo nie czytacie tego wątka.

Więc zamiast pisać co róż to samo, to skupcie się proszę na czytaniu od początku tego tematu.
A jak ma się sytuacja gdy z komputera korzysta kilka osób np. kafejka, to co ?
Nie ma odpowiedzialności zbiorowej, poza tym umowa nie jest z adresem IP tylko na dane które są tam podane.

NIC nie płacić i tyle, było już wiele razy mówione. Macie prawo do 3 m/c do odstąpienia od umowy - gdyż nie potwierdzili tego na piśmie i nic tego nie zmieni (chodzi mi, że żadne argumenty które wysyłają w swoich e-mailach)

Post Tomaszboh wyjątkowo przywracam, ale miał zostać usunięty - przywracam bo Ripper napisał merytoryczną odpowiedź do niego.

Nie ma odpowiedzialności zbiorowej, poza tym umowa nie jest z adresem IP tylko na dane które są tam podane.

!!!

NIC nie płacić i tyle, było już wiele razy mówione. Macie prawo do 3 m/c do odstąpienia od umowy - gdyż nie potwierdzili tego na piśmie i nic tego nie zmieni (chodzi mi, że żadne argumenty które wysyłają w swoich e-mailach)

nie ma nawet sensu odpowiadać na ich maile, ale jeżeli ktoś poczuje się w ten sposób lepiej, niech wyśle tekst, który wkleiłem na 20ej stronie (chyba). I nie przejmować się - bo z tego co się orientuję, do niektórych odpisują, że termin wypowiedzenia umowy wynosi 10dni - Jak napisał Colder jest to bzdurą.

cornii_8 napisał:
Policja udaje że niema żadnej sprawy bo nikt do nich się nie zgłosił (normalnie luzik)
A czyja to wina??
Ja od miesięcy się dziwię, że nie zbierzecie się do kupy i nie zaczniecie tego gdzieś zgłaszać. Samo to, co oni wypisują w tej korespondencji to dla mnie skandal, o "modelu biznesowym" nie wspominając - szanująca się firma nie dąży do tego by tysiące jej klientów czuło się oszukanymi i zmuszonymi do zawarcia umowy i zapłaty.

Witam
mam dokładnie ten sam problem z pobieraczkiem chociaż nie do końca

nie rejestrowałem się u nich a otrzymałem maila o konieczności zapłaty (mail w sprawie rejestracji znalazłem w spamie nieprzeczytany wraz z mailem zawierającym link aktywacyjny)
napisałem maila, że rejestracja prawdopodobnie jest wynikiem włamania na konto mailowe a dane które otrzymali są danymi ściągniętymi z danych podanych przy rejestracji maila (dane oczywiście fałszywe)

nie wiem czy ktoś próbował dzwonić na nr podany w mailu od pobieraczka
ja dzwoniłem w piątek 5.11 w godzinach 10-15:30 31 razy (tylko kilka prób zakończyło się usłyszeniem w słuchawce prawidłowego sygnału, wszystkie pozostałe próby kończyły się informacją "wybrany nr jest zajęty, spróbuj później")
w sobotę zaryzykowałem 2 razy i dziś 16 razy i za każdym razem nr był zajęty

napisałem maila, że zapłacę dopiero po rozmowie telefonicznej

teraz dzięki Wam wiem, że nie mam się czego obawiać
Pozdrawiam

Ludzie nie bądźcie idiotami.
Po co i za co macie płacić??????????
Rzecz pierwsza i zasadnicza moment rejestracji na pobieraczku jest momentem w/g pobieraczka zawarcia umowy , to się pytam gdzie tu dziesięciodniowy okres pobierania za darmo .
Jeżeli twórcy tego cudu nie znają regulaminu to ja też nie muszę ,od prawie roku czekam na wezwanie do sądu, jeszcze im się nieco ponad rok został poczekamy.
Bo na to mają dwa lata.
Pozdrowienia i witam w gronie naiwnych.
Jak to znajomy stwierdził "wiesz Darek ,mam pytanie zarejestrowałem się w Pobieraczku trochę wstyd się przyznać" odpowiedziałem" masz rację wstyd się przyznać"

Witam,

Mam do Państwa Pilne pytanie.
Moja dziewczyna zarejestrowała się tam niestety w październiku. No i przyszedł e-mail z zapłacenie ponad 94 zł.
I sprawa wygląda następująca, moja dziewczyna zapłaciła im te pieniążki.
Więc rozumiem że ma opłacony abonament na rok.
Ale my chcemy teraz całkowicie się stamtąd usunąć, pal licho te pieniążki po prostu nie chcemy mieć całkowicie nic wspólnego z tą firmą.

Jak mamy to zrobić?

2. pytanie, rozumiem że skoro zapłaciliśmy, mamy opłacone na rok i po tym roku jak nie zapłacimy to umowa będzie nie ważna?

Proszę o pilną pomoc.
Pozdrawiam serdecznie.

Tak trudno jednak ten regulamin ich przeczytać?
Umowa o świadczenie usług Usenet jest umową zawartą na czas określony i kończy się wraz z upływem terminu, na który został wykupiony abonament. Usługobiorca, który chce nadal korzystać z usług Usenet ma prawo do zawarcia nowej umowy o świadczenie usług Usenet poprzez wykupienie kolejnego, dowolnego abonamentu na wskazany w nim okres.

Czytałem, ale jako osoba słabo znająca te głupie przypisy, zastanawiałem się czy do tego jest coś jeszcze dopisane? Czy jakiś inny głupi punkcik czegoś nie dopisuje.

Pozdrawiam serdecznie i proszę o wyrozumiałość.

Jak widać nie, inna możliwość to tzw. klauzula prolongacyjna - ale tutaj takiej nie widzę.

Colder napisał:
Jak widać nie, inna możliwość to tzw. klauzula prolongacyjna - ale tutaj takiej nie widzę.

Super Dziękuje bardzo za informację :)

Pozdrawiam serdecznie.

Zostałam podstępnie oszukana i sprowokowana by zarejestrować się na Pobieraczkiu. Gdy okazało się, że pewnych "zdjęć" nie ma, szybko zrozumiałam, że coś jest nie tak. Odkryłam wtedy cała aferę z pobieraczkiem.

Napisałam maila, z prośbą o zerwanie umowy, gdyż zostałam oszukana i nie skorzystałam z usług. Bałam się, że i mi Pobieraczek zagrozi sądem.

Na szczęście dziś p o10 dniach przyszedł mail:

Wiadomość ta została wysłana automatycznie, prosimy na nią nie odpowiadać.

Rezygnacja z umowy została przyjęta.

Pozdrawiamy,
Zespół Pobieraczek.pl

Od teraz wiem, ze należy dokładnie czytać regulaminy na stronach i nie wierzyć, że ktoś zdobył nasze prywatne zdjęcia i je rozpowszechnił.

witam

zarejestrowałam się na pobieraczku z fałyszymi danymi 3 dni temu, demotywatory spowodowały, że przeczytałam w internecie o co chodzi z tym oszustwem itp, mam 8 dni do rezygnacji z "umowy" co też uczyniłam wczoraj, oczywiscie podpisując się dalej fałszywymi danymi ( bo takie podałam przy rejestracji). Czekam na odpowiedź ze strony

a tak całkiem po prawniczemu to chyba nie ma sie czym przejmowac, z tego co czytałam jeszcze nikogo nie podali do sądu i zadnej sprawy nie ma

naciągają ludzi, a ludzie płacą bo się boją...żenada!!!!!!!!

nikt od nich dla 100 zł nie bedzie przeciwko wam składał pozwu, SPOKOJNIE

jestem ciekawa czy przyjmą moją rezygnacje, ale powiem wam ze mam to gdzies

nie zamierzam im za nic placic, no chyba ze dostane wezwanie na papierze do domu!

to są w ogole jaja ze taka firma działa legalnie w Polsce, równie dobrze z mojego komputera moze korzystac każdy , to samo w kawiarence zatem co to znaczy "umowa podpisana kliknieciem myszki"

żenada.

żeby było śmieszniej ze strony nic nie da się ściągnąć, zarejestrowałam się tam żeby posłuchać mp3 ktora w ogole sie nie otworzyła.

To smutne że polskie prawo jest przeciwko obywatelowi i ma takie luki prawne. To co robi ta spółka to jest po prostu straszne,

Jakby miało luki prawne to by składali pozwy i wygrywali, a tego nie robią bo wiedzą że prawo sprzyja Konsumentowi.

Colder są luki, gdyby nie one, takiej firmy jak spółka pobieraczka nie byłoby na swiecie, a oni jak gdyby nic dalej funkcjonują :)

Posty są kasowane bo nie potrzebne tutaj jest wklejanie kolejny raz emaili od pobieraczka czy pytań w stylu "czy komuś już wytoczyli sprawę". Usilne postowanie w takim stylu skończy się ostrzeżeniem. Proszę przeczytać wcześniejsze moje wypowiedzi.

Temat wałkowany wiele razy.
Colder są luki, gdyby nie one, takiej firmy jak spółka pobieraczka nie byłoby na swiecie, a oni jak gdyby nic dalej funkcjonują
To nie jest luka, to wolny rynek, sprawa w UOKiKu trwa cały czas

A to czy uzyskam chociaż odpowiedź na pytanie: Czy mam to olać?

BYŁO!! - Colder

Ostatnią edycję dokonał moderator:
mimo wszystko luki są oj są, na kazdym kroku....

moschino napisał:
mimo wszystko luki są oj są, na kazdym kroku....
To może poprosimy o jakiś przykład przystający do tej konkretnej sprawy, bo to że ogólnie prawo mamy niedoskonałe, to każdy widzi...

A ja mam 13 lat i zarejstrowalem sie tam i jeszcse nic nie pobieralem i dzisiaj dostalem wyzwanie o dokonanie platnosci ja im napisalem tak ze nie jestem zadowolony z servisu pobieraczek.pl i annuluje umowe.Nie wiem co mam teraz robic prosze o pomoc Takze im jeszcze tak napisalem:
Niniejszym oświadczam, iż odstępuję od 'umowy' zawartej z waszą firmą przez serwis Pobieraczek.pl dnia 28.10.2010r. z komputera o adresie IP *******.
Odmawiam zapłacenia jakichkolwiek należności, jakie rzekomo jestem wam winien, ponieważ:

1. Z serwisu Pobieraczek.pl nie skorzystałem po za rejestracją, a więc nie pobierałem plików multimedialnych jakie oferujecie co oznacza, że nie miałem okazji skorzystać z waszych usług!

2. Ze względu na brak wiadomości o jakichkolwiek opłatach po 10 dniach od zarejestrowania się okres możliwości odstąpienia od niniejszej umowy przedłuża się do okresu 3 miesięcy - dzisiaj dnia 14.11.2010r. nie mija miesiąc od akceptacji regulaminu co pozwala mi na korzystanie z prawa konsumenta i odstąpienia od umowy bez żadnych konsekwencji.

3. Za próby dalszego oszustwa i wyłudzenia pieniędzy ode mnie naruszacie Państwo art. 286 par. 1 k. k. w zw. z art. 13 k. k., co jest przestępstwem i dalsze bezpodstawne grożenie mi sprawą sądową ostrzegam, iż przy jakimkolwiek naliczeniu z waszej strony karnych odsetek lub żądania sumy 94,80PLN - jak dotychczas - sprawa zostanie zgłoszona na policję oraz do prokuratury a także postaram się, aby wszyscy pokrzywdzeni przez Was – materialnie i nie tylko – internauci napisali Pozew Zbiorowy, dzięki któremu będziemy mogli rościć sobie prawo do odszkodowań!

Prosze o POMOC!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót