Samochod - Allegro - Otomoto

• Autor wątku Autor wątku MistrzZen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
witam!mam taki problem,w w piątek kupilam autko,a sprzedalam swoje,była to jakby zamiana tylko umowy mamy typowe kupno-sprzedaż,znaczy ja sprzedałam swoje,a następnie kupiłam od tego gościa ,a on sprzedał swoje i kupił odemnie,obydwa samochody miały w umowie że sa do częściowego remontu.Następnego dnia gościu do mnie dzwoni,ze chce się odmienić,znaczy podrzeć umowy i po sprawie,bo mu się mój już nie podoba bo blacha do roboty,o czym wiedział bo przeciez do remontu kupił,ja nie chce się zamieniać czy raczej anulować mojego zakupu.Jakie on ma prawo odemnie tego żądać?pozdrawiam

jesli mieliscie na pismie wady samochodu to nie musisz sie godzic na zwrot

mamy tylko ,ze samochod do częściowego remontu,i nie mamy wyszczególnione co jest do zrobienia

to wystarczy wazne ze byla wzmianka o remoncie wiec nie musisz zgadzac sie na wymiane nie ma mozliwosci zmusic cie czy przez sad ani w inny sposob wiec sie nie przejmuj

Witam
weszłam na stronkę AUTOTRADER i co tam zobaczyłam,co drugie ogłoszenie jest jedną wielką lipą np,BMW 318-2004 za 12.500pln. WYPAS.Facet podaje numer tel, 0048437237567 MAZOWIECKIE ,oczywiście nie ma takiego numeru gdy zadzwoniłam,ale jest e-mail tomybosford35@yahoo.pl.
Oprucz tej BMW ma także PEGOUT 405-2005 też dośc niska cena,oczywiście lipny tel,też sprawdzałam,e-mail bosfordtomy@06yahoo.pl tym razem POdkarpackie
Ludzie uważajcie na tym portalu praktycznie każde auto w dość niskiej cenie to jedno wielkie oszustwo
Jak znajdziecie takie, to je blokujcie,
JA tak robię i widze że ALLEGRO,OTOMOTO blokują je:

UWAGA POJAWILI SIE NASTEPNI POD NAZWA
contract.hire.leasing (@) gmail.com
OSTRZEGAM OSZUSCI CI SAMI CO POZOSTALI.

Co ma być ciekawiej? Szkoda naszej kasy a nastepni naiwni napewno sie znajdą.
Ciekawe kiedy ktoś napisze ze sie wpier..........
Szkoda gadac.

A TAK NA MARGINESIE.
ZASTANAWIAŁ SIE KTOS NAD POZWEM ZBIOROWYM PRZECIWKO OTO MOTO?
MIMO ICH PUNKTU:
3.13 Użytkownik jest odpowiedzialny za publikowane treści, w szczególności oświadcza, że są one zgodne ze stanem faktycznym oraz prawnym i nie naruszają praw Otomoto, Regulaminu oraz praw osób trzecich. Serwis otoMoto.pl nie ponosi odpowiedzialności za działania leżące po stronie Użytkownika, w szczególności za prawdziwość, rzetelność oraz zgodność z przepisami prawa publikowanych przez nich treści.

Witam wszystkich ,którzy zaufali i tych których nie udało sie nabrac. Także natknęłam sie na otoMoto na super oferte Volkswagena Passata B6 w niezwykle atrakcyjnej cenie.Volkswagen Passat, 2006r., 1968cm3, 140KM - otoMoto Oczywiście kontakt był tylko mailowy,napisałam aby potwierdzic swoje przypuszczenia i otrzymałam standardowy liścik- "Witaj,

Zauwazylem, jestes zainteresowany moim samochodem.
Samochód jest w doskonalym stanie.
Jestem pierwszym wlascicielem samochodu. Ja uczynilem oglosic dla samochodu, kiedy bylem w Polsce odwiedzajac moich przyjaciól. Pracuje w Anglii i obecnie mieszka w Londynie.
Powodem Ja sprzedazy samochodu do tego niska cena jest to, ze niedawno przeniósl sie w Anglii i mój samochód jest Polska modelu i ma kierownice po lewej stronie. Jest to bardzo trudne dla mnie do prowadzenia samochodu, poniewaz maja inne regulacje w tym tygodniu i znalazlem tutaj samochodu rodzinnego, który chce kupic.
Samochód ma Polska dokumentów. Samochód jest zarejestrowany w Polsce. I bedzie obejmowac wszystkie podatki wysylki jezeli jestes zainteresowany zakupem samochodu.
Bedziemy dokonania transakcji za posrednictwem bezpiecznego firmy. Otrzymasz szanse od spólki przetestowac samochód na 7 dni. Czy jestes zainteresowany, aby kupic samochód?

Dziekuje!

PS: samochód jest jak nowy, bez wypadków, bez zarysowan, nie wgniecenia, bez koniecznosci dodatkowych napraw."

Dziwi mnie ,że po otrzymaniu takiego tekstu ludzie nie staja sie bardziej nieufni.Pomijając fakt ,że nadzwyczajne okazje nie istnieją ,to wystarczy tylko wpisac takiego sprzedawcę w google a tam już sa takie wpisy ,które nawet najbardziej ufnemu klientowi otworza oczy.Nie kupujmy samochodów nawet ich nie ogladając i nie dajmy sie naciągnąc na przelewy przez Western Union ,czy tego typu instytucje,przecież w ten sposób sami pozwalamy się wykorzystac...

Pamiętajcie -NADZWYCZAJNE OKAZJE NIE ISTNIEJĄ !!!

Pozdrawiam

Witam Do JOLUCHY
NIE zgadzam się po części, że nadzwyczajne okazje nie istnieją!
Nam udał się już 3 razy kupić auto w dość atrakcyjnych cenach,nie mówie o tych tu oszustach co są opisywani,TYLKO za każdym razem najpierw je oglądneliśmy a póżniej płacili,są jeszcze jednak ludzie uczciwi POzdrawiam

dajcie sobie luz kaze wyslac kase na transport..oszust dziwie sie ze portale ogloszeniowe nic w tym kierunku nie dzialaja

nia zgodze sie rowniez z JOLUCHA sama rowniez prowadze aukcje za 1/3 ceny wartosci faktycznej towaru,pozbywalam sie rowniez aut za smieszne sumy,po to tylko by zniknely z mojego podworka

justynazja napisał:
Na oto moto jest jeszcze jedno takie ogłoszenie mam podejrzenie że chodzi o tego samego gościa tylko że ma inny email też ford mondeo 2004 za 12900 .Gadka identyczna tylko tyle że nie ma pieniędzy bo mu sie dziecko urodziło.Dobrze że w porę zorientowaliśmy się że coś jest nie tak.

ja z gosciem pisze :) niby firma transportowa ma mi go przyslac gdy zaplace kase: 3150 euro alee koles sie nazywa:
seller's Name Boleslaw Grabowski
Seller's Address 17 Putney Hill
City London
Postal Code SW15 6AB
Country United Kingdom

pisał z maila uk46london@yahoo.pl
wyslałem mu kase ale oczywiście nie na serio :) firma napisala zebym wyslal potwierdzenie przelewu wiec zfiksowalem takie potwierdzenie programem do edycji pdf... wyglada jak oryginal :P ciekawe czy na stronie niby firmy Please provide a valid tracking number moj samochod ruszy w trase :P

do felo hej tak to ten sam uk46london z tej samej poczty do mnie pisałal zakończyłam korespondencję . też kazał nam wpłacić pieniądze ciągle nas poganiał żebyśmy sie pospieszyli z deczyzją kupna samochodu bo ma juz innych klientów.My pisaliśmy z niejakim Maciej PawełMaciej Pawel, 7 Putney Hill, London, SW15 6AB, United Kingdom to jego "niby" adres adres angielski a imię i nazwisko polskie...sprawdziliśmy adres z firmy z jakiej nam wysłał list z danymi do tranzakcji co prawda istnieje takie miejsce ale to dom do wynajmu biur położony w atrakcyjnym miejscu- wielka ściema.Z tej samej firmy przewozowej co podałeś linka dostaliśmy identyczny do kontrolowania autka gdzie się aktualnie znajduje. To było jakieś miesiąc temu . Nie odezwaliśmy się już do niego a dziś sprawdzaliśmy co z Naszym autem to ta strona znikła a zamiast niej pojawiła się jakaś strona o bezpłatnym transferze. To chyba jakieś cuda.
Daj znać jak dalej potoczą się losy pozdrawiam i gratuluje rozsądku że nie wpłaciłeś pieniędzy. My od razu poczuliśmy że to jakiś blef

witam ,pod tym samym adresem figurował jako Andrzej Camden i GUSTAW LUKASZEWSKI przynajmniej w moim przypadku ,KAWAŁ HU... I TYLE ,jak drugi raz chciał sprzedac mi to samo auto,ja jak tylko mogłam odwlekałam ten moment to po 3 tyg. powiedział że odda je komuś innemu, a jak prosiłam o numer VIN i jakieś dane personalne jego to napisał że nie prześle swojego ID.POLICJA mająć tyle dowodów na niego nie może (a może nie umią) go namierzyć.

DEAR FRIEND,

I AM THE MANAGER OF BILL AND EXCHANGE AT THE FOREIGN REMITTANCE DEPARTMENT OF BANK OF AFRICA ( BOA).

I AM WRITTING TO SEEK YOUR COPERATION OVER THIS BUSINESS DEAL.IN MY DEPARTMENT,I DISCOVERED AN ABANDONED SUM OF $24MILLION USD(TWENTY FOUR MILLION US DOLLARS)ONLY , IN AN ACCOUNT THAT BELONGS TO ONE OF OUR FOREIGN CUSTOMERS WHO DIED ALONG WITH HIS ENTIRE FAMILY IN A PLANE CRASH THAT TOOK PLACE IN KENYA,EAST AFRICA,THE LATE DR. GEORGE BRUMLEY,A CITIZEN OF ATLANTA,UNITED STATES OF AMERICA BUT NATURALISED IN BURKINAFASO,WEST AFRICA AND CONTRACTOR WITH ECOWAS,(ECONOMIC COMMUNITY OF WEST AFRICAN STATES).

THE BANKING LAW AND GUIDELINE HERE STIPULATES THAT IF SUCH MONEY REMAINEDUNCLAMED AFTER EIGHT YEARS, THE MONEY WILL BETRANSFERED INTO THE BANK TREASURY AS UNCLAIMED FUND.THE REQUEST FOR YOUR ASSISTANCE AND MAXIMUM CO-OPERATION AS A FOREIGN CITIZEN TO STAND AS THE NEXT OF KIN IN THIS BUSINESS IS OCCASIONED BY THE FACT THAT THE DECEASED CUSTOMER WAS A FOREIGNER AND A BURKINABE CANNOT STAND AS NEXT OF KIN TO A FOREIGNER. 40 % OF THIS MONEY WILL BE FOR YOU AS MY FOREIGN PARTNER, INRESPECT TO THE PROVISION OF A FOREIGN ACCOUNT. 10 %WILL BE SET ASIDE FOR EXPENCES INCURED DURING THE BUSINESS AND 50 % WOULD BE FOR ME.THERE AFTER I WILL COME OVER TO YOUR COUNTRY FOR DISBURSEMENT ACCODING TO THE PERCENTAGES INDICATED. THEREFORE TO ENABLE THE IMMEDIATE TRNANSFER OF THIS FUND TO YOU AS ARRANGED,YOU MUST APPLY FIRST TO THE BANK AS THE RELATION OR NEXT OF KIN TO THE DECEASED,INDICATING YOUR CLAIMS AND WHEREIN THE MONEY WILL BE REMITTED YOU SHOULD CONTACT ME IMMEDIATELY AS SOON AS YOU RECEIVE THIS LETTER

YOUR FAITHFULLY,
MR.ANDREW ABBA
troche nie temcie ale zostalem milionerem:winko:
--------------------------------------------------------------------------------

Witam,

Ciesze sie, slyszac, ze sa zainteresowani, aby kupic samochód!
Samochód jest w doskonalym stanie.
Farby na ten samochód nie zostal zmieniony i jest oryginalna od przodu do tylu kolizji nie jest obecny na ten samochód.
Ten samochód jest przeniesienie jak opuscil fabryke.
Silnik w tym aucie dziala gladkie jak jedwab.

Jesli mozesz napisac do mnie po angielsku, bedzie wielki !

Dziekujemy za poswiecony czas i zainteresowanie!

--- --- --- --- ---

Hello,

I'm glad to hear that you are interested to buy a car!
The car is in excellent condition.
The paint on this car has not been changed and is original from front to rear collision is not present on this car.
This car is shifting as we left the factory.
The engine in this car works smooth as silk.

IF YOU CAN WRITE ME IN ENGLISH WILL BE GREAT PLEASE !

Thank you for your time and interest!

--------------- --------------- --------------- ---------------

Witaj

Wysłano zapytanie dotyczące ogłoszenia nr C17892095 (Jaguar XKR)
Link do tego ogłoszenia: Jaguar XKR, 2001r., 3996cm3, 267kW - otoMoto
widze ze mnie polubili chlopaki z Nigerii:D

Powrót