w zwiazku z ta odpowiedzia
"Zwrocilem sie do urzedu miasta o wydaniezakazu dzialalnosci na terenie po zaskarzeni braku odpowiedzi dostalem odpowiedz
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...21f4118f8.html
na ta z kolei wyslalem zapytanie
" Prosiłbym o uzupełnienie odpowiedzi IG.7340.5.3.2011. o informacje w jakim trybie ta odpowiedz została udzielona – czy jest to informacja czy może jest to decyzja itd.-.
W związku z odpowiedzią IG.7340.5.3.2011. prosiłbym o zastosowanie artykułu 65 Kpa
§ 1. Jeżeli organ administracji publicznej, do którego podanie wniesiono, jest niewłaściwy w sprawie, niezwłocznie przekazuje je do organu właściwego, zawiadamiając jednocześnie o tym wnoszącego podanie. Zawiadomienie o przekazaniu powinno zawierać uzasadnienie.
Mam nadzieje że niezastosowanie art. 65 Kpa jest tylko przeoczeniem z Państwa strony na które pragnąłem zwrócić uwagę a nie jest celowym działaniem skierowanym przeciwko mnie"
Na to dostałem odpowiedz
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...92266b66e.html.
zwrocilem sie do SKO z wniskiem
. Odpowiedzi Burmistrza Strzelec Opolskich Szanowne Kolegium W związku z nieprawidłościami na sąsiednich działkach i po zajęciu części gminnej drogi (samowola) przez właścicieli i w związku z wydzierżawieniem tejże zajętej części drogi przez Urząd Miasta i Gminy. Wystąpiłem o wznowienie procedury pozwolenia budowlanego. Starosta przysyła mi decyzje ze w latach 1999 do dziś żadnego pozwolenia na budowę nie było . Występuje wiec równocześnie do Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego z pismem o wszczęcie postepowania samowoli budowlanej i do Urzędu Miasta i Gminy o wydanie zakazu działalności gospodarczej na tym terenie. Po zaskarżeniu braku odpowiedzi do Rady Miasta z art. 37 Kpa otrzymuje odpowiedz IG.724.5.3.2011. Odpowiedz ta na mój wniosek zostaje uzupełniona pismem IG.7340.5.4.2011. Autor tego pisma odpowiada, że zakaz tego rodzaju może wydać tylko sąd powszechny. Zadając pytanie czy tego chce straszy mnie, w jakiś tam sposób, konsekwencjami tego czynu- nazywając to informacją. Proszę szanowne kolegium zbadać • czy urzędnik działający w imieniu burmistrza postąpił słusznie nie wydając decyzji na mój wniosek dotyczący miejsca działalności a nie samej działalności gospodarczej, • czy wniosek w tych okolicznościach sprawy art. 65 Kpa winien być skierowany na drogę administracyjna a nie sądową • czy organ nadając taki a nie inny tok temu wnioskowi nie naruszył art. 7 i 8 Kpa • proszę określić przez kogo i w jakim trybie powinien być rozpatrywany mój wniosek
dzisiaj dostalem odpowiedz
Kollegium zwraca sie z prosba o sprecyzowanie Pana Zadania tj. o wyjasnienie czy Pana pismo jest odwolaniem, zazaleniem, zadaniem wznowienia postepowania czy zadaniem stwierdzenia niewaznosci decyzji, Kolegium prosi rowniez o podanie jakich akt administacyjnych Pana zadanie dotyczy.
i co mam w tej sytuacji odpowiedziec