K
kamejla90
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 53
Witam. Uczę się w szkole policealnej i jako pracę semestralną muszę napisać skargę na wójta za nienależyte wykonanie obowiązków. Poznałam obowiązki wójta, jednym z nich jest wydawanie decyzji w indywidualnych sprawach z zakresu administracji publicznej. Problem w tym, że nie wiem co dalej. Czego ta skarga dokładnie może dotyczyć. Znalazłam w internecie skargę za bezczynność : Do Sądu Rejonowego
Do Sądu Rejonowego
w …………………………
za pośrednictwem
Wójta Gminy
……………………………
Skarga od decyzji w sprawie odmowy uwzględnienia reklamacji dotyczącej spisu wyborców
Na podstawie art. 37 ustawy z dnia 16 lipca 1998 r. – Ordynacja wyborcza do rad gmin, rad powiatów i sejmików województw (Dz. U. z 2003 r. Nr 159, poz. 1547 z późn. zm.) składam skargę od decyzji w sprawie odmowy dopisania mnie do spisu wyborców.
W dniu ……………… r. złożyłem na piśmie do wójta Gminy ……………… reklamację, w której stwierdziłem, że zostałem niesłusznie pominięty w spisie wyborców w gminie ……………… . Powinienem być dopisany do spisu wyborców w części A.
Niestety, w dniu ……………… r. otrzymałem decyzję odmowną, w której Wójt Gminy stwierdza, że nie mogę być wpisany do spisu, ponieważ ………………………………
………………………………………………………………………………………………… .
Stwierdzam, że Pan Wójt nie ma racji, gdyż ……………………………………………
…………………………………………………………………………………………………. .
Jako dowód załączam kserokopię umowy najmu zawartej z ……………………… oraz ………………………………………………… .
………………………………
(podpis skarżącego)
Czy jeśli zmienię do kogo kierowana jest skarga, czyli Sąd Administracyjny na Przewodniczący Rady Gminy i tam gdzie jest "stwierdzam ze Pan Wójt nie ma racji" na "stwierdzam, że Pan Wójt nienależycie wykonał swoje obowiązki" to będzie prawidłowo napisana skarga??
Bardzo proszę o pomoc. Pracę mam napisać na 6.11.2010r
Do Sądu Rejonowego
w …………………………
za pośrednictwem
Wójta Gminy
……………………………
Skarga od decyzji w sprawie odmowy uwzględnienia reklamacji dotyczącej spisu wyborców
Na podstawie art. 37 ustawy z dnia 16 lipca 1998 r. – Ordynacja wyborcza do rad gmin, rad powiatów i sejmików województw (Dz. U. z 2003 r. Nr 159, poz. 1547 z późn. zm.) składam skargę od decyzji w sprawie odmowy dopisania mnie do spisu wyborców.
W dniu ……………… r. złożyłem na piśmie do wójta Gminy ……………… reklamację, w której stwierdziłem, że zostałem niesłusznie pominięty w spisie wyborców w gminie ……………… . Powinienem być dopisany do spisu wyborców w części A.
Niestety, w dniu ……………… r. otrzymałem decyzję odmowną, w której Wójt Gminy stwierdza, że nie mogę być wpisany do spisu, ponieważ ………………………………
………………………………………………………………………………………………… .
Stwierdzam, że Pan Wójt nie ma racji, gdyż ……………………………………………
…………………………………………………………………………………………………. .
Jako dowód załączam kserokopię umowy najmu zawartej z ……………………… oraz ………………………………………………… .
………………………………
(podpis skarżącego)
Czy jeśli zmienię do kogo kierowana jest skarga, czyli Sąd Administracyjny na Przewodniczący Rady Gminy i tam gdzie jest "stwierdzam ze Pan Wójt nie ma racji" na "stwierdzam, że Pan Wójt nienależycie wykonał swoje obowiązki" to będzie prawidłowo napisana skarga??
Bardzo proszę o pomoc. Pracę mam napisać na 6.11.2010r
Ostatnia edycja: