S
Seb72
Zbanowany
- Odpowiedzi
- 4 441
zapowiadał że po wyjściu z więzienia zabije kolejne dziecko.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Seb72 napisał:zapowiadał że po wyjściu z więzienia zabije kolejne dziecko.
Art. 190. § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.1) większość o tym nie ma pojęciaaskirkov napisał:A czemu ludzie jakoś szczególnie się nie oburzali i nie oburzają tym, że porywacze w stylu "obcinaczy palców" mogą dostać maksymalnie 25 lat?
Mnie chodziło o to, że lepiej paść ofiarą gwałtu niż stracić palec czy też np. władzę w nogach. Nie każda ofiara gwałtu przejawia potem zaburzenia psychiczne, a wiele osób, które je przejawiają potrafi jakoś się z tym uporać. A odcięty palec póki co nie odrośnie.adante napisał:2) co innego stracić palec, a co innego stracić życie
Ja też tak uważam, patrz mój wątek na temat gett.kforum napisał:A moim zdaniem Trynkiewicz karę odbył i państwo musi go uwolnić a nie dalej zamykać.
Ja od razu przypuszczałem, że zabiła swoje dziecko-wersja ta była najbardziej prawdopodobna, a wymyślona histroia była bardzo nieprawdopodobna. Nie śledziłem aż tak tej sprawy, ale w mediach wskazywano, że to policjant popełnił błąd, że jej tak szybko uwierzył. Psychopaci są niebezpieczni i częsta jest u nich recydywa-patrz np. łomiarz, dlatego że zagrożenie karą nie odstrasza ich od popełnienia przestępstwa, a "głód wrażeń" jest bardzo silny.kforum napisał:Jak na razie to jest nagonka peudopsychiatrów i psychologów, którzy krzyczą że nie jest on zresocjalizowany. Jak Magda W. zabiła swoje dziecko to jakoś żaden z tych pseudofachowców nie wyczuł, że ona oszukuje ich. Zanim to wyszło ja miałam dwie teorie na temat jej dziecka - albo sprzedała za granice albo je zabiła.
Dlatego pisałem o stworzeniu dla nich gett i dobrowolnym zachęcaniu, aby tam pozostali.kforum napisał:Tyle, że to nie znaczy że człowieka który orzeczoną karę odbył można dalej zamykać.
Osoby o podobnych skłonnościach zwykle odsiadują dożywocie, bo za zabójstwo dziecka takie są kary dla pedofili. Na wolności ich tak dużo nie ma ( jeżeli w ogóle są). Największy błąd zrobiono, że nie zamieniono mu kary na dożywotnie pozbawienie wolności, ale na 25 lat.kforum napisał:Osób z zaburzeniami psychiki podobnych do Trynkiewicza jest mnóstwo.
Gdyby znalazły się dowody i by się oczywiście nie przedawniło, to zaraz by go zatrzymali, a sąd orzekłby t.a., a później to oczywiście proces, więc problemu by nie było, ale trudno znaleźć dowody po tylu latach, chociaż tacy jak on często gromadzą "trofea", które później ich obciążają.Seb72 napisał:o 11 lutego nie da się przeprowadzić procesu o inne skrzywdzone dziecko.