Strona dobre-programy-2

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
grazynka69 powiem szczerze, że jest to dla nas bardo dobra wiadomość. Skoro wszczęto postępowanie w tej sprawie, to tak jak nam radzą musimy zgłosić to na pobliskiej komendzie. Im więcej osób, tym lepiej :)

misiasrysia w regulaminie dobre-programy.pl jest napisane, że abonament trwa 12 miesięcy. Z resztą dzwoniąc do nich również uzyskałam informację, że po 12 miesiącach abonament wygasa. W takim przypadku jego przedłużenie byłoby kolejnym bezprawnym krokiem z ich strony :)

ja oddałam właśnie swój liścik prawnikowi pare osób w sądzie ma się temu bliżej przyjrzeć...i jeżeli oni utwierdzą mnie w przekonaniu że to ściema bez wachania napisze również do Pana policjanta

NIE DAJCIE SIĘ ZASTRASZYĆ

Wykorzystajcie swoje możliwości powiadamiając:

-Miejskiego Rzecznika Konsumentów - e-mailem

-Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów - e-mailem

To musi się skończyć, sami nie damy sobie rady z tymi łobuzami.
W/w instytucje pomogą nam w tym.
Co my możemy zrobić - NIE PŁACIĆ.

Witam,
Podobnie jak Wy dałem się złapać, nieuwaga i pośpiech mają teraz taki finał jak u Was. W dniu dzisiejszym dostałem pismo (oczywiście nie listem poleconym),
rzekomo pobierałem z ich strony Adobe Flash Player (możliwe, że tak było skoro mają moje dane osobowe i potwierdzony e-mail). Nie dostawałem jednak żadnych e-mailów z prośbą o uiszczenie zapłaty, tylko od razu pismo zatytułowane "Ostateczne przedsądowe wezwanie do zapłaty"
Czy w przypadku gdy faktycznie pobierałem coś z tej strony również mam prawo ubiegać się swoich praw do niezapłacenia? Dodam, że w dniu rejestracji (jak i teraz) nie byłem osobą pełnoletnią.

Z chęcią pomogłabym w sprawie z komendą, no ale jako osoba jeszcze niepełnoletnia, byłoby miło gdyby cała ta śmieszna strona zakończyła swoją działalność, dlatego dziękuję Grażynko za tę wiadomość. Mogę jedynie trzymać kciuki i żeby wszystko się udało :)

Witam. Moja sprawa związana ze stroną "dobre-programy.pl" jest troszkę inna. Posiadam 3 maile, na dwa wchodzę reguralnie, a jednego używam tylko, gdy potrzebuję się zarejestrować i aktywować konto na danej stronie. Mam tam ok. 5 tysięcy reklam i innych nieprzeczytanych wiadomości, wśród których są również maile od naszego cudownego "Klubu Dobrych Programów". Jak większość z osób piszących tutaj, również padłem ofiarą nieprzeczytania regulaminu. Jednak moja sytuacja od większości z Was różni się o tyle, iż DOSTAŁEM OSTATECZNE PRZEDSĄDOWE WEZWANIE DO ZAPŁATY LISTEM POLECONYM. Przed tym, przychodziły maile, których nawet nie widziałem o wezwania do zapłaty, ale przez to, że nie przeglądam skrzynki regularnie, nie zauważyłem ich. Umowę niby "podpisałem" z rzekomą firmą 19.06.2012 r. Miesiąc później przychodziły kolejne maila odnośnie wezwania do zapłaty, które przeczytałem po roku. Jednak, gdy minął już rok, a nie 3 miesiące od zaakceptowania regulaminu przeze mnie oraz otrzymałem PRZEDSĄDOWE WEZWANIE DO ZAPŁATY LISTEM POLECONYM, to moje pytanie brzmi : Czy jest się czego obawiać? Czy naprawdę mogę zostać pozwany? Naprawdę nie wiem co z tym zrobić. Czekam na jakąś pomocną wypowiedź oraz z góry dziękuje :) Chciałbym dodać również, że do listu dołączone jest polecenie przelewu z wypisaną kwotą na adres w Zjednoczonych EMiratach Arabskich.

Ostatnia edycja:
mała korekta : LIST NIE BYŁ JEDNAK POLECONY, był to LIST ZWYKŁY :)

Jakież moje zdziwienie. Jak masz problem, to załóż nowy adres e-mailowy.

nikt nie dostał listu POLECONEGO, bo on kosztuje! co masz zrobić? na początku przeczytać całe forum, bo Twoja historia jest taka sama, niczym się nie różni :wink:

powinienem przeczytać wszystko, a dopiero później napisać posta. Moja wina :) Bo napisałem go, po przeczytaniu tylko kilku stron. Teraz już przeczytałem wszystko i faktycznie nie tylko do mnie przyszedł list :)

FreeG : Twoja wypowiedź niczego nie wniosła, poza delikatną ironią oraz chamstwem. Więc powstrzymaj się następnym razem po prostu :)

A co do tematu to po przeczytaniu faktycznie przestaje się tym martwić i na pewno nie będę tego płacił :) Pozdrawiam

Chamstwo? W którym miejscu je znalazłeś? A powód mojego komentarza znasz, bo sam się zorientowałeś, w czym problem:

dave219 napisał:
powinienem przeczytać wszystko, a dopiero później napisać posta. Moja wina :) Bo napisałem go, po przeczytaniu tylko kilku stron. Teraz już przeczytałem wszystko i faktycznie nie tylko do mnie przyszedł list :)

;) dawe nie stresuj się tak bardzo to że freg wkręcił cię na czytanie od początku wszystkiego i wyjoł ci dwa dni z życia to dowodzi tylko że nie szanuje czasu.Natomiast ta aluzja do mnie wcześniej kierowana cyt.,,nie tylko ortografia leże-Panie freg....co u kogo leży to jego prywatna sprawa, są opinie że u tych osób przeradza się to w chamstwo itd. ;)

Proszę się zachowywać kulturalnie. Mam zamknąć wątek?

Dobry wieczór,
W piątek otrzymałem dwa listy od Komornika Sądowego. Pierwszy bez tytułu wezwanie od komornika, drugi natomiast opisany POLECONA za potwierdzeniem odbioru, (znalazłem awizo w skrzynce i odebrałem na poczcie) to ZAWIADOMIENIE O ZAJĘCIU RACHUNKU BANKOWEGO I ZAKAZANIE WYPŁAT. Wcześniej parę dni temu dostałem też pocztą OSTATECZNE PRZEDSĄDOWE WEZWANIE DO ZAPŁATY od firmy Smart Tech Connect Limited.
Zestawienie kosztów dla komornika jest trochę absurdalne w sumie 143,19 zł nie licząc straszeniem grzywną 2,000 zł i innymi absurdami.

Aldalbert - jesteś w 100% pewny że to pismo na pewno jest w tej sprawie ,,dobrych - programów ''związane , a nie w jakiejś innej ?

pierwsze pismo oczywiście dotyczy "dobrych programów", co do tych dwóch od komornika to nie mam pojęcia jakiej sprawy dotyczą bo nigdy nie miałem podobnych problemów . Jest jakiś numer egzekucji i wezwanie do istniejącego naprawdę komornika przy sądzie rejonowym. Nikt nie dostał czegoś podobnego ??

z tego co wiemy to raczej nikt nie dostał czegoś takiego , na innych forach też nikt nic o tym nie pisał , jeśli to ta sprawa to jesteś pierwszy :o :(

Aldalbert napisał:
co do tych dwóch od komornika to nie mam pojęcia jakiej sprawy dotyczą bo nigdy nie miałem podobnych problemów .
To najpierw udaj się do sądu aby zobaczyć akta sprawy, a potem siej panikę.

a ten numer rachunku coś wam mówi? :
80 1020 1811 0000 0702 0179 0864
bo taki numer pojawia się w obu listach

Powrót