System dozoru elektronicznego część IV

• Autor wątku Autor wątku bartekewa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Szybciej nie, ale myślę, że argumenty mocne. Z tego co pamiętam to min. czas "wolny" sąd daje aby opiekować się dziećmi.

Gdyby już się udało przenieść na nowy adres to wtedy nawet bym nie musiał wymagać czasu wolnego gdyż w tej godzinie na powrót z pracy mógłbym spokojnie odebrać dziecko i wrócić z nim do domu. Rano spokojnie je zaprowadzić do przedszkola i ruszyć do pracy , chociaż z prowadzeniem dziecka do przedszkola akurat nie ma problemu, wiekszy jest po południu tak jak pisałem. No nic w poniedziałek składam pismo o zmianę adresu.

Tylko zapytam jeszcze jak jest to mieszkanie wynajmowane od cioci ze strony mojej narzeczonej i nie mamy żadnej umowy to czy jak załączę do pisma zgodę samej narzeczonej o odbywaniu kary to chyba nie bedą aż tak sprawdzać kogo to mieszkanie, czy się mylę? Problem może być z takim zaswiadczeniem od cioci gdyż jest ona zupełnie z innego miasta

A jak sąd zapyta dlaczego tam mieszkasz to co powiesz? Bierz pod uwagę wszystkie opcje. Powiesz, że wynajmujecie - potrzebna będzie zgoda właściciela. Powiesz, że Wasze - to co zrobisz? Jak sąd skuma, że kręcisz to co będzie? Lipa.

Nic kręcić nie mam zamiaru, właścicielka również nie będzie miała nic przeciwko . Tylko będzie musiała przyjechać. Ew można zrobić tak, że złoże pismo ze zgodą narzeczonej a po prostu jak kuratorka będzie miała przyjść to poinformujemy ciocię żeby również była ?

Witam. 2 dni temu złożyłem pismo odnośnie zmiany adresu odbywania kary w systemie dozoru elektrocznego. Dzisiaj dzwoniłem do sądu że sprawa została już przekazana do firmy która obsługuję SDE w celu sprawdzenia pomiarów pod nowym adresem. Powiedziano mi też żebym poinformował kuratora swojego że może zrobić wywiad środkowiskowy. Po tych czynnościach później trzeba oczekiwać o decyzję sądu. Odbędzie się również posiedzenie na które będę musiał osobiście się udać czy listownie zostanę poinformowany ?

Witam. 2 dni temu złożyłem pismo odnośnie zmiany adresu odbywania kary w systemie dozoru elektrocznego. Dzisiaj dzwoniłem do sądu że sprawa została już przekazana do firmy która obsługuję SDE w celu sprawdzenia pomiarów pod nowym adresem. Powiedziano mi też żebym poinformował kuratora swojego że może zrobić wywiad środkowiskowy. Po tych czynnościach później trzeba oczekiwać o decyzję sądu. Odbędzie się również posiedzenie na które będę musiał osobiście się udać czy listownie zostanę poinformowany ?
----------------------------------------------------------------------------------------
Jasne że nie odbywa się to zaocznie,niestety trochę to trwa u mnie na zmianę adresu czekałem w SO Bielsko-Biała prawie 7 tygodni.wniosek składałem 27.04.-wywiad kuratora i pomiar pomiędzy 12-16.05....na sprawę zostałem wezwany w dniu dzisiejszym 10.06 niestety od pomiaru jak widzisz trochę trwało,oczywiście było warto bo skończyło się pozytywnie.Z reguły jak zleci już wywiad i pomiar to zgodzi się na zmianę adresu.
Mnie zostało jeszcze jakieś 100 dni...:D

mark333 napisał:
Jasne że nie odbywa się to zaocznie,niestety trochę to trwa u mnie na zmianę adresu czekałem w SO Bielsko-Biała prawie 7 tygodni.wniosek składałem 27.04.-wywiad kuratora i pomiar pomiędzy 12-16.05....na sprawę zostałem wezwany w dniu dzisiejszym 10.06 niestety od pomiaru jak widzisz trochę trwało,oczywiście było warto bo skończyło się pozytywnie.Z reguły jak zleci już wywiad i pomiar to zgodzi się na zmianę adresu.
Mnie zostało jeszcze jakieś 100 dni...:D

Wiem, że to też zależy od tego jak sąd jest zawalony sprawami . U mnie w Łodzi szybko sie tym zajmują z tego co mówili . Ja złożyłem 8.06 a dzisiaj już byli na pomiarach a w poniedziałek jest kurator, później tylko czekać na posiedzenie, także myślę że w miesiąc się powinno zamknąć

Witam od wczoraj jestem na bransoletce w piątek miałem posiedzenie na którym ja dostałem a od czwartku jestem na zwolnieniu lekarskim z pracy na 7 dni i moje pytanie do was czy mogę jutro wyjść z domu w czasie pracy czy mam pozostać w nim?

Możesz wyjść zgodnie z harmonogramem choć jak jesteś chory to nie powinieneś leżeć? ;-)

JANUSZ KIELCE napisał:
Witam od wczoraj jestem na bransoletce w piątek miałem posiedzenie na którym ja dostałem a od czwartku jestem na zwolnieniu lekarskim z pracy na 7 dni i moje pytanie do was czy mogę jutro wyjść z domu w czasie pracy czy mam pozostać w nim?

Jeśli zgodnie z harmonogramem kary masz zgodę na opuszczanie miejsca zamieszkania w celu wykonywania pracy a czasowo nie pracujesz, bo jesteś na zwolnieniu to masz obowiązek pozostać w domu. Inaczej dopuścisz się złamania warunków odbywania kary w tym systemie.

Dziękuje za odpowiedzi,dzwoniłem na centrale SDE i powiedzieli ze mogę wyjść.Chcę być uczciwy co do wykonania kary i zadzwonię. rano do kuratora i zapytam,dam znać co i jak.
P.S. jest ktoś może z Kielc na dozorze na tym forum?

Witam jednak na zwolnieniu lekarskim muszę pozostać w domu, a jak to się ma do praktyk religijnych?. W niedziele mam czas na kościół i w nim byłem a kurator ma problem

Moim zdaniem powinno być ok. Skoro pomimo choroby czułeś się na tyle dobrze, żeby iść do kościoła na godzinkę to moim zdaniem do naruszenia zasad SDE nie doszło. No chyba, że na zwolnieniu lek. jest napisane, że masz leżeć w łóżku.

Witam,na zwolnieniu jest napisane ze mogę chodzić,wiec raczej nie naruszyłem

Bez paniki, przecież nikt za Tobą nie chodzi i nie sprawdza czy jesteś w domu czy w kościele. Zapewne te 2 h w niedziele nie spowodują nic złego. Aż tak obłożnie chory chyba nie jesteś żeby leżeć w łóżku całe dnie

Mam pytanie do tych co noszą SDE bądź nosili . W takie upały jak są teraz to zakrywaliscie czymś opaske na nodze czy nie przejmowaliście się tym wychodząc z domu?

lennar napisał:
W takie upały jak są teraz to zakrywaliscie czymś opaske na nodze czy nie przejmowaliście się tym wychodząc z domu?
Z początku tak później już nie. I widziałem wielu w lato z bransoletką na nodze.

witam mam pytanie . jezeli wynajmuje mieszkanie i chce starać
się o system dozoru elektronicznego czy potrzebuje jakiejś pisemnej zgody właściciela mieszkania? czy wystarczy zgoda osoby która jest najemcą i posiada umowę najmu (w tym przypadku umowa jest na zone) ? proszę o odpowiedz

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót