System dozoru elektronicznego - część V

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam.

7 czerwca mija mi połowa kary z 10 miesięcy . Czy mogę już pisać wniosek o warunkowe przedterminowe zwolnienie ? podobno czeka się ponad miesiąc więc byłoby ok. Jaka jest opłata ? Wniosek mogę wysłać listownie czy muszę złożyć w Sądzie Okręgowym w Wydziale Penitencjarnym ? Wniosek pisze się taki sam jak z ZK ? - chodzi o wzór . ( jeśli ktoś ma link do wzoru to będę wdzięczny )

Pozdrawiam

wniosek został złożony 27.04 dzisiaj byli sprawdzać warunki techniczne w gdańsku

złożyłem także wniosek 27.04 o wstrzymanie aresztu do czasu rozpoznania wniosku o dozór a dziś przychodzi bilet do aresztu że mam się wtawić 05.06 co mam zrobić?

7 czerwca mija mi połowa kary z 10 miesięcy . Czy mogę już pisać wniosek o warunkowe przedterminowe zwolnienie ?
Możesz.
Jaka jest opłata ?
45 zł.
Wniosek mogę wysłać listownie czy muszę złożyć w Sądzie Okręgowym w Wydziale Penitencjarnym ?
Możesz wysłać pocztą albo złożyć w biurze podawczym Sądu Okręgowego.
Wniosek pisze się taki sam jak z ZK ?
Tak.
chodzi o wzór . ( jeśli ktoś ma link do wzoru to będę wdzięczny )
Normalnie piszesz żeby sąd zwolnił Cię warunkowo i dlaczego.
złożyłem także wniosek 27.04 o wstrzymanie aresztu do czasu rozpoznania wniosku o dozór a dziś przychodzi bilet do aresztu że mam się wtawić 05.06 co mam zrobić?
Musisz czekać na postanowienie sądu.

Ostatnia edycja:
Musisz czekać na postanowienie sądu.[/QUOTE]

a ile to jeszcze może potrwać zadzwonić tam do sądu kiedy postanowienie

O takim posiedzeniu sąd nie powiadamia. Przychodzi tylko postanowienie czy wstrzymał czy nie. Nie pamiętam ile trwa takie postępowanie, ale zdaje mi się, że coś koło miesiąca.

A jak do tego czasu przyjdzie postanowienie że wstrzymuje tego 5 czerwca muszę się wstawić w areszcie?

otrzymałem postanowienie o wstrzymaniu do czasu zakończenia prośby o odbywanie kary w systemie dozoru elektronicznym :)

Witam. Mam pytanie jeśli ktos ma wyrok prawomocny na 2 lata i 3 msc, w aś spędził ponad połowę kary i teraz do zakończenia został niecały rok to czy może się ubiegać o dozór elelektroniczny czy zostaje zk?

Nie może. W sde mozna wykonac kary nieprzekraczajace 1 roku. Chodzi o calkowity wymiar kary a nie o pozostaly do odbycia czas

Kawaw napisał:
Witam. Mam pytanie jeśli ktos ma wyrok prawomocny na 2 lata i 3 msc, w aś spędził ponad połowę kary i teraz do zakończenia został niecały rok to czy może się ubiegać o dozór elelektroniczny czy zostaje zk?
Może ubiegać się o warunkowe przedterminowe zwolnienie.

Ptasior napisał:
Może ubiegać się o warunkowe przedterminowe zwolnienie.
To wiemy ale nagle po 12 latach trwania procesu na ostatniej sprawie dotyczacej warunkowego przedterminowego zwolnienia sędzia dopatrzył się art. 65 kk więc jeśli nie uda się nic z tym zrobić to dopiero po 3/4 wykonanego wyroku mozna się o to starać...sprawa została odroczona do 6.06 i zastanawiamy sie co można zrobić

No jeśli tak, to trzeba będzie ubiegać się o WPZ z zakładu karnego.

Ptasior napisał:
No jeśli tak, to trzeba będzie ubiegać się o WPZ z zakładu karnego.

No a właśnie tego chcieliśmy uniknąć.. Dziękuję za odpowiedź

Witam,mam pytanie odnośnie zgody współlokatora na odbywanie kary przez skazanego w system SDE. Co jeśli jedna osoba z którą zamieszkuje przebywa obecnie za granicą na czas określony,a druga na stałe przebywa w mieście ,w którym pracuje no i mieszka również ze mną. Czy można w imieniu osoby przebywającej za granicą złożyć oświadczenie ze zgodą na to,aby skazany mógł odbywać karę w systemie SDE? Czy wystarczy tylko zgoda drugiej osoby obecnej na miejscu ?

Ostatnia edycja:
Halo halo,ktos jest mi w stanie odpowiedziecie na powyzsze pytanie?

Jakby ktoś wiedział to pewnie by Ci odpowiedział.
Kenzic napisał:
Czy można w imieniu osoby przebywającej za granicą złożyć oświadczenie ze zgodą
Co masz na myśli?
Kenzic napisał:
Czy wystarczy tylko zgoda drugiej osoby obecnej na miejscu ?
Wg przepisu potrzebna jest zgoda wszystkich osób pełnoletnich, ale proponuję dopytać się kogoś, kto będzie wiedział na pewno.

Chodzi o to,że jestem zmuszony mieszkać z mamą i Ona obecnie przebywa za granicą do około 15 lipca. W domu jestem tylko ja i jej konkubent,on wyraził zgodę na to,abym odbywał karę w systemie SDE ,wiadomo moja mama też,jednak nie ma jak złożyć takiego pisma ,gdyż jak w/w jest za granicą na czas określony.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót