System dozoru elektronicznego - część V

• Autor wątku Autor wątku exceptio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dziękuję za odpowiedź. Kuratorka dzisiaj dzwoniła, że termin ustalony jest na początku sierpnia. Teraz musimy być dobrej myśli oby sąd przychylil się do wpz. Co ma największy wpływ na jego decyzje?

maxixxx napisał:
Możesz wychodzić gdzie chcesz byleby zmieścić się w wyznaczonych godzinach i nikomu nie musisz się tłumaczyć jak spędziłeś dzień wolny od pracy.

Jeśli w postanowieniu jest napisane, że możesz wychodzić w godzinach od do w celu wykonywania pracy zarobkowej. To możesz wychodzić tylko w celu wykonywania pracy zarobkowej. Jeśli jest święto i w święto nie idziesz do pracy to siedzisz w domu. Jeśli zaś jest napisane, że możesz wychodzić gdziekolwiek to możesz wychodzić gdziekolwiek czyli np. do dziewczyny, albo na mecz i wtedy rzeczywiście nikogo to nie interesuje gdzie poszedłeś. Przeczytaj postanowienie sądu.

eurolira napisał:
Dziękuję za odpowiedź. Kuratorka dzisiaj dzwoniła, że termin ustalony jest na początku sierpnia. Teraz musimy być dobrej myśli oby sąd przychylil się do wpz. Co ma największy wpływ na jego decyzje?

Jak zrozumiałem, Twoje pytanie dotyczyło zgody na czasowe oddalenie ("przepustka") a nie WPZ. Przejęzyczyłaś się, czy zmieniłaś temat? Jeśli wciąż chodzi Ci o oddalenie na 3 dni - to najważniejsze, co sąd weźmie pod uwagę, jest powód dla którego starasz się o zgodę. Niestety tu zgadzam się z poprzednikiem - że wesele kuzynki będzie raczej nie uznane za wystarczający powód. Ale oczywiście nie zniechęcaj się i próbuj - tym bardziej że nic Cię to nie kosztuje.

Tak, pierwsze pytanie dotyczyło przepustki jednak później pisalam ze długo czekamy na wyznaczenie terminu na wpz. Jednak Pani kurator ostatnio dzwoniła i wyznaczyła termin akurat 3 dni przed weselem. Czy jeśli tata dostanie to wpz to kiedy zostanie ta opaska zdjęta?

Witam prosze mi powiedziec jesli ja mam rok i trzy miesiace to nie mam szans na bezdozór elektroniczny ? :-(

WITAM mam pytanie czy jesli mam rok i trzy miesiace kary pozbawienia wolnosci to nie ma szans o dozór elektroniczny ? :-(

czy mam szanse na obroze tzw?mam zawiasy juz jesli mi przyjdzie nowy wyrok i odwiesza i nowy jak to wyglada ? :-( pomozcie

Sde

Mam pytanie, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć na nie odpowiedzi. Ekipa dozoru elektronicznego twierdzi ze dzwonią w nocy ale w każdym regulaminie jest napisane że mam przebywać w godzinach podanych na postanowieniu w miejscu zamieszkania a nie ma tam wpisanych godzin nocnych tylko 6-9 i 19-22, Pani kurator powiedziała ze oni raczej w nocy nie dzwonią i w sumie z tego co czytałam wynika ze mogą dzwonić tylko w ścisle uzasadnionych przypadkach, poza tym jak mogą dzwonić w nocy skoro o tej godzinie normalni ludzie śpią?

Mam 3 miesięczna córeczkę i nie zdarza mi sie w nocy wychodzić ale tak pytam w razie gdyby nastąpiła jakas nieprzewidziana sytuacja.

RE: Sde

Nikt nie będzie do Ciebie dzwonił jak będziesz w wyznaczonym czasie w domu.

Mi się dwa razy popsuło urządzenie i przyjechali. Pierwszy raz po godzinie 3 a drugi po 1. Nigdy nie miałem żadnego telefonu kontrolnego po godzinie 21.

czyli jakby mi coś w nocy wypadło to nic sie nie stanie jak wyjde? Nie mowie tu o imprezie tylko o nagłych przypadkach

paulinkus1990 napisał:
to nic sie nie stanie jak wyjde?
stanie - bedzie widoczne w systemie naruszenie co moze skutkowac odwołaniem SDE i osadzeniem w ZK

kgb14 napisał:
stanie - bedzie widoczne w systemie naruszenie co moze skutkowac odwołaniem SDE i osadzeniem w ZK

To czemu w regulaminie napisane jest tylko o przebywaniu pod adresem zamieszkania w godzinach które widnieją w postanowieniu Sądu a nie ma nic o porach nocnych? Według tego tylko w godzinach 6-9 i 19-22 powinnam przebywać w swoim miejscu zamieszkania. Nie no od razu ZK to nie, są upomnienia.
Ale mi sie nie zdarzy wychodzenie poza godzinami wyznaczonymi wiec sie nie obawiam.

Należy stosować się do harmonogramu - tam jest napisane kiedy można OPUŚCIĆ strefę a nie kiedy należy przebywać w niej.

paulinkus1990 napisał:
Nie no od razu ZK to nie, są upomnienia.

paulinkus1990 napisał:
Cytat:
Napisał/a kgb14
zwracam uwagę na użyte słowo MOŻE

kgb14 napisał:
Należy stosować się do harmonogramu - tam jest napisane kiedy można OPUŚCIĆ strefę a nie kiedy należy przebywać w niej.

W postanowieniu ani w regulaminie nie ma napisane nic o tym kiedy moge opuszczać strefe, tylko godzinny przedział kiedy muszę przebywać pod miejscem stałego pobytu. Nie wiem co z tymi godzinami nocnym bo nigdzie nie piszą o tym i dlatego napisałam zapytanie na forum.

Odpowiem prosto - nie ma żadnych godzin nocnym - masz byc w domu- opuszczać możesz tylko wtedy kiedy jest to napisane w harmonogramie - ile razy jeszcze trzeba Pani to napisać ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót