exceptio
Moderator
- Odpowiedzi
- 5 592
- Autor Autor
Nie.lady_black napisał:czy sad bedzie chciał skontrolować czy napewno to on podpisał tą zgodę?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie.lady_black napisał:czy sad bedzie chciał skontrolować czy napewno to on podpisał tą zgodę?
Od 15.04.2016 stan prawny dotyczący SDE uległ zmianie. Obecnie można wykonywać karę pozbawienia wolności w systemie dozoru elektronicznego. Obecny rząd przywrócił tą możliwość, ponieważ SDE praktycznie przestało funkcjonować, na dzień 31.03.2016 wykorzystanie pojemności SDE wynosiło 20,8% dla porównania przed nowelizacją 1.07.2015 średnie wykorzystanie tej pojemności wynosiło w granicach 50-60%krakow_007 napisał:Dozor elektroniczny jest to forma odbywania kary ograniczenia wolnosci.
Post #1 w tym wątku został przeze mnie edytowany po nowelizacji.Jesli dostaniesz kare pozbawienia wolnosci sde nie wchodzi w gre.
Nie wolno Ci samemu zmieniać położenia urządzenia.czy mogę na półce przesunąć urządzenie pod ścianę czy nie ma możliwości ?
Jak to, nie wiesz, gdzie został ustalony zasięg? To co robiłeś jak Ci zakładali opaskę? Jeśli udasz się w miejsce poza zasięgiem, system od razu odnotuje naruszenie. Pytania natury technicznej możesz zadać UPD.czy mogę podejść i otworzyć drzwi dzielące klatke schodową z holem przed mieszkaniem?,w miejscu tym nie był mierzony sygnał czy jest jakaś granica czy odrazu wysyła informacje ?
livt napisał:W tym wypadku wpz mozna zamienic na sde a 20 miesiecy odsiedziec w zk ?
- więc jak rozumiem możesz pracować w różnych przedziałach czasowych i różną ilość godzin. W takiej sytuacji stworzenie harmonogramu technicznie nie jest możliwe.w nazywjmy to nienormowanym czasie pracy
Godziny pracy nie są "wyjątkowymi sytuacjami". Wyjątkową sytuacją jest np. nagłe pogorszenie stanu zdrowia, skutkujące koniecznością wizyty w szpitalu, itp....godziny pracy zdecydowanie sa takimi wyjatkownymi sytuacjami