Dostałem zgodę na dozór elektroniczny, pracuję...
Witam.
Na początku chciałbym Was poinformować, że otrzymałem możliwość odbycia kary w systemie dozoru elektronicznego. Sąd nałożył obowiązki: wykonywanie pracy zarobkowej, nie chlanie i nie przebywanie wśród takich osób które mają skłonności do zachowań kryminogennych. Okey wszystko jest, pracuję, utrzymuję abstynencję, nie przebywam wśród osób opisanych powyżej. Zanim jednak zarządzono tą karę, dostałem inną tj. ograniczenie wolności 12 miesięcy po 32h prac społecznych. Odpracowałem 3 miesiące tj. 96h. Teraz nie mam możliwości odrabiać tych godzin, bo mam czas w dozorze na pracę i w niedzielę na Mszę Świętą, w takiej sytuacji napisałem wniosek o zmianę formy wykonania kary ograniczenia wolności na potrącenia z wynagrodzenia, ale że nie miałem jeszcze postanowienia o SDE posłałem we wniosku tylko wzmiankę o tym fakcie i wiem już że mój wniosek został nie uwzględniony, ja dosłałem kopie postanowienia, protokołu z instalacji oraz umowy o pracę (na dwa lata), ale już po postanowieniu, czy będzie to wznawiane, czy mam pisać już odwołanie? Jak postarać się, skoro nie mam możliwości odrobienia tych godzin. Co robić?
Pozdrawiam serdecznie, Piotr.