F
Finister
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 4 658
Joanna280994 napisał:To jednak moglam sie dowiedziec...
To świetnie. Teraz już wszystko wiesz co i jak i możesz spać spokojnie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Joanna280994 napisał:To jednak moglam sie dowiedziec...
SusanahB napisał:Mam kilka pytań...sprawa o dozor 11.12.20 na pierwsze posiedzeniu nie byłam bo miałam gorączkę kolejne wyznaczone na 11.12.20 na ten dzień wyznaczony również termin stawienia się w ZK . Wyrok 1 roku i o ten wyrok składany SDE i kolejny wyrok odwieszony 8 miesięcy złożony wniosek o odroczenie . Czy jest szansa że przyznają najpierw ten 1 rok czy odrzuca wniosek o SDE. Adwokat powiedział że jeśli na pierwszym posiedzeniu nie odrzucili to jest szansa jak myślicie?
Można odbyć najpierw rok A później te 8 miesięcy??
Nie jestem z ZK przebywam na wolności. Bilet przyszedł tylko o 1 rok.
Czy jest szansa że dostanę SDE na rok A wyrok 8 miesięcy odrocza i będę mógła to odbyć np po przyznanym SDE.
Dziękuję,Pit75 napisał:Moim zdaniem nie ma szansy. Masz dwa wyroki, obydwa do ewentualnej odsiadki, które przekraczają ustawowo wymóg o SDE , z tego co wiem ! rok i 6 miesięcy maks. Jeśli dostaniesz nawet SDE i przyjadą po Ciebie do odsiadki z drugiego wyroku, z automatu SDE zostaje cofnięte i odbywasz karę w ZK. Może wyjściem jest złożenie wniosku o wyrok łączny jeśli się te sprawy kwalifikują, z jednoczesnym złożeniem wniosku o odroczenie tych kar i wstrzymanie ich wykonania do czasu wydania wyroku łącznego. Może się udać , ale gwaraccji też nie ma
SusanahB napisał:Dziękuję,
Adwokat jest zdania że można właśnie odbyć wyrok najpierw 1 drugi odroczyc termin na 21.12 termin odroczenia. Bilet do ZK dostałam właśnie do wyroku 1 roku na 11.12 czyli termin rozprawy o dozor . Niby prawnik mówi że można odbywać wyrok najpierw 1 potem 2 trochę się boję bo tak naprawdę nawet jakbym teraz złożyła o łączny to mam bilet nie wiadomo czy wstrzymaja do wyroku łącznego tu nie wstrzymali więc raczej się nie uda. Nie wiem co robić dalej prawnika mam niby wie co robi ....
Pit75 napisał:Nie ma opcji odbywania wyroku raz jeden potem trochę drugi. Ja pisze ze swojego doświadczenia. Miałem dwa wyroki i złożyłem wniosek o SDE, to Sędzia powiedział że chce obejść prawo. Dopiero sprawę załatwił wyrok łączny. Gdzie w sumie zostało mi 8 miesięcy. Wcześniej odroczył mi Sąd wszystkie wyroki, tak że mogłem czekać na łączny i wtedy SDE miało sens i nie było problemu z jego otrzymaniem. Adwokat wprowadza Cię w błąd
SusanahB napisał:Nie chce odbywać najpierw jeden potem drugi. Chce odbyć rok w sde. Złożyłam wniosek o odroczenie 8 miesięcy, czyli jakby dostała dozor na rok i odroczony mi 8 miesięcy to ma sens. Tak mi to tłumaczy adwokat. Jeśli by nie miało sensu dlaczego nie odrzucili wniosku, jedna rozprawa już się odbyła ale że względu na kwarantanne nie mogłam na niej być wyznaczono 2 termin .
forg napisał:A jaki niby miałby być powód odroczenia 8 miesięcy? "Bo chcę odbyć inny wyrok w SDE"?
Już koleżanka pytała w innym wątku i wyjaśnienia nadal nie docieraja. Jeśli jest formalna możliwość to moim zdaniem wyrok łączny dałby jakaś szansę jeśli by się zamknął w limicie SDE.Finister napisał:Nie ma. Nie można odbywać kary w SDE powyżej półtora roku. Nieważne, czy to jedna kara czy ich suma z różnych wyroków.
Już tłumaczyłem Ci w innym wątku i naprawdę posłuchaj tych którzy to samo przechodzili i jak udało się to rozwiązać.SusanahB napisał:Mam kilka pytań
Mam 2 wyroki
- 1 rok
- 8 miesięcy
Złożony został wniosek o SDE termin 11.12.20
Wyrok 8 miesięcy złożony wniosek o odroczenie kary , czy jest szansa że otrzymam SDE ?
SusanahB napisał:Zobaczymy co się wydarzy w piątek,mam adwokata który chyba wie co robi , to po co odbyły się pomiary,po co odbyło się posiedzenie jeśli jest nie zasadne,mogli odrazu na pierwszym posiedzeniu to stwierdzić.
Osobne wnioski o odroczenie obu wyroków z osobnymi wnioskami o ich wstrzymanie do czasu ich rozpoznania. No i osobny wniosek o łączny czyli w sumie pięćSusanahB napisał:Ale jak pisać o łączny jak mam już bilet do ZK nie wstrzymana mi tego