System dozoru elektronicznego - część VI

• Autor wątku Autor wątku Sylwina160
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No właśnie,wiec nie wiem kto to był. Dzieki za odpowiedz :)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam. Jestem na SDE cztery miesiące i jeszcze nie miałem żadnej wizyty. Nawet telefonu . Owszem były głuche telefony ale to tylko jakaś synchronizacja czy coś takiego. Bywają też telefony z reklamami ale to ignoruję i odkładam słuchawkę. Jakby mieli przyjechać to informują o wizycie.

Ile czekaliscie od pomiarów do sprawy?

darekj71 napisał:
Witam. Jestem na SDE cztery miesiące i jeszcze nie miałem żadnej wizyty. Nawet telefonu . Owszem były głuche telefony ale to tylko jakaś synchronizacja czy coś takiego. Bywają też telefony z reklamami ale to ignoruję i odkładam słuchawkę. Jakby mieli przyjechać to informują o wizycie.
Ok dzieki,dzis tez miałam własnie gluchy telefon.

Julka15011 napisał:
Ile czekaliscie od pomiarów do sprawy?

U nas np 22 stycznia wysłane pismo do sadu 22 marca wokanda

Pomiary miałam 11 luty 12 kurator

Ewelinalis28 napisał:
Pomiary miałam 11 luty 12 kurator
O matko.. wykoncze sie do tego czasu nerwowo chyba. U nas jutro pomiary i kurator byla w pt. Mialam nadzieję ze szybciej pojdzie i ze przed świętami

Z jakiego miasta wnioskowalas

Znaczy do jakiej miejscowości? Bo my Gdańsk inni czekają chwilę A inni dłużej niż chwilą nie wiem od czego to zalezy

Lublin. Jeszcze dzis zadzwonil ze dwie cele w kwarantannie bo mieli kontakt z konwojentem.. Jedna babka mowila w sadzie ze na pierwszym terminie jaki tylko bedzie w areszcie a druga dzis ze ponad 2 tygodnie..

To może przed świętami się uda trzymam kciuki

Hej,

Ja sie zastanawiam bo jestem od miesiąca w SDE zostało mi jeszcze 3 miesiace wiem że dzwonią kilka dni przed końcem umówić sie na deinstalacje.

I mam pytanie jeśli założono mi opaske 13 lutego w pismie z sądu mam koniec kary 13 czerwca ale nie zostały podane godziny to czy koniec kary jest stricte 13 o północy czy od tej godziny w której mi założono czyli 13 luty godzina 13:15

Dzieki za odpowiedz :)

Jak najbardziej mogą przyjechać już po północy ;) Często to się zdarza :)

Hubert_str napisał:
Hej,

Ja sie zastanawiam bo jestem od miesiąca w SDE zostało mi jeszcze 3 miesiace wiem że dzwonią kilka dni przed końcem umówić sie na deinstalacje.

I mam pytanie jeśli założono mi opaske 13 lutego w pismie z sądu mam koniec kary 13 czerwca ale nie zostały podane godziny to czy koniec kary jest stricte 13 o północy czy od tej godziny w której mi założono czyli 13 luty godzina 13:15

Dzieki za odpowiedz :)

Sygnał wyłączą o godzinie 13.15. A o której przyjadą nie wiadomo. Raczej nie dzwonią o której przyjadą.

Nie dali mi dozoru elektronicznego że nie zasługuję ponieważ byłem wielokrotnie karany za jazdę bez uprawnień.. Mam już złożone zażalenia na decyzję o odmowie oraz zażalenie o odroczenie wykonania kary trzech miesięcy pozbawienia wolności. Tam sąd uznał że miałem czas od 2018 roku się przygotować. Trwa u mnie wyścig z czasem ponieważ bilet mam już od 2 tygodni. Zażalenia w apelacji są rozpatrywane w siedem dni na dozór tylko że proces przekazania z sądu okręgowego trwa :x ciekawe nawet jak mi pójdzie. Jestem dobrej myśli i przygotowuję się na różne scenariusze. Życie mam fajniejsze od tych ludzi którzy mnie oceniają i karają w sądzie więc luz :rolleyes: Chciałbym mieć to za sobą.

Trzymam kciuki zeby zazalenia cos dały. Dobrze,ze to tylko 3miesiace w razie czego

mr2021 napisał:
Nie dali mi dozoru elektronicznego że nie zasługuję ponieważ byłem wielokrotnie karany za jazdę bez uprawnień..

A co na to adwokat??

mr2021 napisał:
Mój adwokat mówi że mam bardzo mocne karty o dozór

I widzisz jak to jest z adwokatami ...Oni dobrze wiedzą, co mówić.

Taka ich rola. Dla mnie wsparcie , że nie muszę siedzieć i pisać pism czy zażaleń to też coś. Zobaczymy jak to będzie z zażaleniami. Mam jeszcze dwie szanse :ok:W zakładzie stawię się od razu po rozpatrzeniu dwóch zażaleń chyba , że policja będzie sprytniejsza. Na razie nic mi nie wiadomo żeby był nakaz doprowadzenia. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Regulamin FP:
[SIZE=-2]§11 Zabronione jest prowadzenie zbędnych polemik, składających się m.in. z dużej ilości krótkich postów bez treści merytorycznej, odbiegających w sposób znaczący od głównego tematu, a także ostrych wypowiedzi i kłótni.
Wszelkie tematy, których forma przyjmie charakter czatu internetowego lub luźnej pogawędki, a które mogą być kontynuowane drogą Prywatnych Wiadomości, komunikatorów internetowych lub e-maili będą zamykane, ewentualnie usuwane będą konkretne posty.
Ocena tematu pod kątem niniejszego § pozostaje w rękach Administratorów i Moderatorów ForumPrawnego.org.[/SIZE]

Elektorniczny dozór

Hej,

znajomy odbywa obecnie karę ograniczenia wolności za pierwszy wyrok, jednak sąd zarządził mu wykonanie kary pozbawienia wolności za drugi wyrok,

co ma zrobić? może wnosić o elektrnoczniy dozór w sprawie w której zarządzono wykonanie karę pozbawia wolności,

czy może wnosić o elektroniczny dozór w drugiej sprawie w której ma zarządzoną karę pozbawienia wolności i wnosić o zamiane i doliczenie kary ograniczenia wolnosci do dozoru elektronicznego

Może starać się odbycie obu kar w sde, pod warunkiem, że ich suma nie przekracza 1 rok i 6 mies.
Sąd i tak przed decyzją sprawdza kartę karną, jeśli będzie miał do odbycie dwie kary, to nie udzieli zgody na odbycie tylko jednej.

Powrót