System dozoru elektronicznego (elektroniczna opaska)

• Autor wątku Autor wątku agajacek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
bransoletka - ostatni rok kary

Moje pytanie brzmi czy domowy areszt może być wykonywany przez ostatni rok wyroku. Powiedzmy że ktoś dostał dwa lata więzienia czy jest możliwość po roku odbywania kary składać wnioski o odbywanie reszty czyli roku w areszcie domowym z elektroniczną opaską?? Bardzo proszę o szybką odpowiedz....

RE: bransoletka - ostatni rok kary

elmaaa napisał:
Moje pytanie brzmi czy domowy areszt może być wykonywany przez ostatni rok wyroku. Powiedzmy że ktoś dostał dwa lata więzienia czy jest możliwość po roku odbywania kary składać wnioski o odbywanie reszty czyli roku w areszcie domowym z elektroniczną opaską?? Bardzo proszę o szybką odpowiedz....

nie ma takiej możliwości.

skorpion7 pisaliście te odwołanie? lub czy ktokolwiek pisał? dziś było posiedzenie w sprawie mojego i nie udało się :( sprawa wygląda tak: mój ma 2 wyroki dlatego pierwszy został mu odwieszony chodzi o art. 292 par 1 ten wyrok odsiaduje, drugi art. 286 par. 2 i do tego jest grzywna, którą spłacam w uzasadnieniu dlaczego nie dostanie opaski powiedzieli, że skazany ma drugi wyrok w zawieszeniu i jak wyjdzie z opaską to istnieje duże prawdopodobieństwo popełnienia trzeciego przestępstwa :mad:, dorywcza praca co jest bzdurą bo pokazywałam kuratorce umowę o prace na czas nieokreślony i jeszcze brak przepustek zastanawiam się kto miał mu dać przepustkę jak był cały czas transportowany :(
w ogóle bandytę z niego zrobili nawet słowa nie dali mu powiedzieć :(

Ostatnia edycja:
umówiłam się na jutro z adwokatem i będziemy pisać odwołanie czy zażalenie nie wiem jak to się nazywa chyba 7 dni jest na to. Jeszcze mam pytanie wie ktoś może czy po napisaniu tego odwołania posiedzenie jest zaoczne czy odbywa się w Zakładzie?

Paula_2017 napisał:
dziś było posiedzenie w sprawie mojego i nie udało się :( sprawa wygląda tak: mój ma 2 wyroki dlatego pierwszy został mu odwieszony chodzi o art. 292 par 1 ten wyrok odsiaduje, drugi art. 286 par. 2 i do tego jest grzywna, którą spłacam w uzasadnieniu dlaczego nie dostanie opaski powiedzieli, że skazany ma drugi wyrok w zawieszeniu i jak wyjdzie z opaską to istnieje duże prawdopodobieństwo popełnienia trzeciego przestępstwa :mad:

rozumiem, że łączna kara pozbawienia wolności nie przekracza 12 miesięcy (i do wyjścia jest co najmniej 6 miesiecy)?

Ostatnia edycja:
do odsiedzenia ma 8 miesięcy z czego 4 miesiące minie 16.03 jak przebywa w ZK

Dziewczynki Kochane prosbe mam,ktora sie orientuje niech pomoze:help:
wczoraj byli u mnie sprawdzac zasieg odnosnie dozoru elektronicznego,i w zwiazku z tym mam pytanie-jak dlugo po tym moze odbyc sie wkoanda w/w sprawie???

martika76 napisał:
wczoraj byli u mnie sprawdzac zasieg odnosnie dozoru elektronicznego,i w zwiazku z tym mam pytanie-jak dlugo po tym moze odbyc sie wkoanda w/w sprawie???

Zadzwoń do Sekretariatu wydziału Penitencjarnego w SO danej właściwości... tam znajdziesz najpewniejszą i najdokładniejszą odpowiedź na swoje pytanie :)

communication napisał:
Zadzwoń do Sekretariatu wydziału Penitencjarnego w SO danej właściwości... tam znajdziesz najpewniejszą i najdokładniejszą odpowiedź na swoje pytanie :)

Communication przeciez mi chyba nie udziela takiej informacji...

martika76 napisał:
Communication przeciez mi chyba nie udziela takiej informacji...

Jeśli jesteś "bliską osobą" to dlaczego nie? Poza tym każda wokanda (penitencjarna) jest podawana do wiadomości publicznej.

We Wrocławiu np. można sobie ją (w formie ogólnej) sprawdzić, nie wychodząc z domu:

http://www.wroclaw.so.gov.pl/index.php?option=com_wokanda&Itemid=76

Zawsze możesz też pofatygować się do sekretariatu, osobiście.

Ostatnia edycja:
Communication a nie orientujesz sie czy w Warszawie przypadkiem wirtualnie sie tego sprawdzic nie da??

dzieki Comm.. ale szkoda ze wyszukiwarka nieaktywna :(
i mowisz ze jakbym zadzwonila do wlasciwego Wydzialu Penitencjarnego to taka informacja bedzie mi udzielona mimo iz nie jestem zona tylko konkubina??

martika76 napisał:
dzieki Comm.. ale szkoda ze wyszukiwarka nieaktywna :(
i mowisz ze jakbym zadzwonila do wlasciwego Wydzialu Penitencjarnego to taka informacja bedzie mi udzielona mimo iz nie jestem zona tylko konkubina??

Sądzę, że nie będzie problemów :)

Dzieki z calego serducha:serce:
aa i jeszcze jedno pytanko-ktora sygnatura akt musze podac??ta na podstawie ktorego wyroku Sadu moj konkubent trafil do ZK(czyli np:... K ..../09 czy w ta ktora zostala nadana w momencie zlozenia przez niego wniosku o SDE )???
z gory dziekuje:)

martika76 napisał:
Dzieki z calego serducha:serce:
aa i jeszcze jedno pytanko-ktora sygnatura akt musze podac??ta na podstawie ktorego wyroku Sadu moj konkubent trafil do ZK(czyli np:... K ..../09 czy w ta ktora zostala nadana w momencie zlozenia przez niego wniosku o SDE )???
z gory dziekuje:)

Sygnature wydziału penitencjarnego (wniosku o System Dozoru El) - zawsze, w każdym wypadku.

Jeśli nie znasz sygnatury to: Imię i Nazwisko oraz Zakład Karny

Mi nie chcieli udzielić takiej informacji. Powiedzieli, żeby skazany zadzwonił osobiście.

W naszym przypadku trwało to ok. 1,5 tyg. Tu ktoś pisał, że też mniej więcej tyle to trwało.

Kochani moi znam juz termin:)naszej sprawy o SDE- Paula Kochana udzielili mi informacji w Sadzie bez zadnego ale:)
i teraz pytanko-czym kieruje sie Sad, jakie przeslanki nim kieruja aby ten dozor elektr. doszedl wogole do skutku???czy to poprostu jak loteria.....albo sie uda albo nie....

Tradycyjnie odsyłam do wcześniejszych postów w tym temacie, szczególnie jednego, dość długiego.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót