System dozoru elektronicznego (elektroniczna opaska)

• Autor wątku Autor wątku agajacek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
i jak zwykle Forg zlosliwosc przez Ciebie przemawia...
ja po prostu chcialam sie dowiedziec od dziewczyn jak to bylo w przypadkach ich Łobuzów
a temacik pt:"elektroniczna opaska" przeczytalam calutki:cool:

martika76 napisał:
i jak zwykle Forg zlosliwosc przez Ciebie przemawia...

Nie złośliwość - umiejętność obserwacji. Większość użytkowników nie używa wyszukiwarki, nie przeszukuje tematów. Nie wykazuje się odrobiną dobrej woli i chęci, by POSZUKAĆ.
Ty również nie napisałaś - "czy ktoś jeszcze może się podzielić doświadczeniem". Wypowiedziałaś się tak, jakbyś nie czytała tego tematu.

Dziewczyny Kochane czy ktoremus z Waszych Łobuzów udalo sie z SDE????

Witam!
Piszę pracę magisterską o dozorze elektronicznym i bardzo chciałabym skontaktować się z osobami, które noszą/nosiły opaskę w celu przeprowadzenia krótkiej rozmowy dotyczącej motywacji do wybrania SDE, warunków odbywania kary itp. Będę naprawdę wdzięczna za kontakt.
Pozdrawiam,
renf.

od dzis coś się zmieniło wiecie coś więcej na ten temat?

witam moj ma sprawe o SDE w czwartek modle sie by sie udalo by w koncu wrocil trzymajcie kciuki. zostalo mu 92 dni pracuje na wolnosci opinie b.dobre odsiaduje za nieodpracowane prace spolecznie czy ma szanse??

Ostatnia edycja:
mam pytanie na temat branzoletek

witam !wszystkich mam pytanie chce sie cos dowiedziec na temat branzoletki?jestem ze slaska ale mój chłop odsiaduje wyrok w Głobczycach na poł osrodku z wyrokiem bardzo niskim 8 miesiecy ale toczy mu sie sprawa !czy mam szanse na ta branzoletke?????????????;)

Szansę ma skazany na karę do 1roku pozbawienia wolności. Dotychczas System Dozoru Elektronicznego obejmował tylko Warszawę i okolice.
Od 1 czerwca 2010 r.SDE objął trzy dodatkowe rejony, czyli apelację lubelską, krakowską i białostocką.Więc Śląsk jeszcze się "nie łapie"

dzienki za pocieszenie ale spróbuje może mi się uda kto wie!!!!!!!!musze wszystkiego spróbować bo dzieci bardzo za nim tesknam a i on jest chory na arytmie serca!a jak nie to mi zostało tylko pisac o przerwie w każe i o wokande!

lusia1234 napisał:
dzienki za pocieszenie ale spróbuje może mi się uda kto wie!!!!!!!!musze wszystkiego spróbować bo dzieci bardzo za nim tesknam a i on jest chory na arytmie serca!a jak nie to mi zostało tylko pisac o przerwie w każe i o wokande!

Wybacz , ale pytanie dotyczyło SDE , więc "pocieszyłam" zgodnie z prawdą.
Nie ma sensu w Waszym przypadku składać wniosku o "bransoletkę" skoro w Waszym województwie jeszcze jej nie wprowadzili. Wniosek zostanie odrzucony.

Może mi się uda mam z najomych z rybnika i też ma branzolete i z wrocławia mój znajomy tak samo!kto wie,jak nie to się mówi trudno ale mam nadzieje chociaż na wokandę ;)

Witam. Czy ktos sie orientuje czy opaski elektroniczne dzialaja juz w woj. kujawsko-pomorskim??

hej.mam do was ogromną prośbę,może mi pomożecie.Otóż mój D dostał papiery aby wypełnić w sprawie o SDE.Tylko teraz problem.Bo adres zameldowania to adres jego rodziców,my mieszkamy na stancji.Więc jeżeli wyjdzie z "bransoletką" to bedzie do konca kary musiał mieszkać pod adresem zameldowania czy da się to jakoś zmienić,przekierować na nasz aktualny ? i jeszcze jedno..czy wogóle jest sens tego wszystkiego,jezeli wokanda 11 listopada,koniec kary w lutym.Przypomne,ze papiery o SDE juz zostaly dostarczone do sądu,że osoby zameldowane na tym adresie co on zgadzaja sie zeby wrocil (potrzebne byly ich podpisy).wiec moze da sie jeszcze zrezygnowac z tego wniosku i czekac tylko na wokande :) nie wyobrazam sobie zeby on do lutego siedzial u rodzicow a ja w naszym mieszkanku dalej sama:( prosze o odp

lolcia moj tez mial inny adres zameldowania ale my odrazu podalismy ze przebywa u mnie i nie bylo zadnego problemu.zle zrobiliscie ze podaliscie zameldowania a nie naprawde gdzie przebywa

a da sie to jeszcze zmienic jakos? bo prawdopodobnie wyjdzie, a problem w tym,ze tu gdzie obecnie wynajmujemy nie jestesmy zameldowani,wiec zgoda wlasciciela mieszkania bylaby potrzebna,tak? pozdrawiam.

prawdopodobnioe zgoda bedzie potrzebna. proponuje zadzwonic do sądu i tam wszystkiego sie dowiesz

jestem od tygodnia na tym dozorze

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ja mam miec dzisiaj zalozona ta opaske wiec jezeli sa jakies madre pytania to zapraszam.

Cytuję: Może mi się uda mam z najomych z rybnika i też ma branzolete i z wrocławia mój znajomy tak samo!kto wie,jak nie to się mówi trudno ale mam nadzieje chociaż na wokandę .

Jak to z rybnika??To czyli że w tych rejonach już tez działa ta opaska??Jak tak to jak to sie załatwia i jakie warunki trzeba spełnić??

Witam
Czy wejście opaski od 1 stycznia 2011 w województwie pomorskim jest nadal aktualne ? Kundzik czy otrzymaleś juz opaskę ? czy starałeś się o opaskę z zakladu karnego czy z domu ?
Główne pytanie dotyczy mojej bliskiej osoby, obecnie przebywa w areszcie sledczym czekając na termin sprawy za paserstwo, adwokat daje szanse na wyrok w zawieszeniu. Oprócz tej sprawy posiada wyrok 8 m-c bezwzględnej kary za inne przestępstwo. Mając sprawę w toku nie ma szans na wyjście z opaską natomiast moje pytanie brzmi - czy po wyroku tej sprawy za paserstwo która jest w toku i otrzymaniu go w zawieszeniu jest szansa aby ta osoba wyszła z aresztu na odbycie kary 8 m-c w domu z opaską ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót