Tatuaże za kratami

• Autor wątku Autor wątku kaczka1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: tatuaze wiezienne

i moniak rozwiklala zagadke :D

Czy ma jakieś znaczenie kropka na prawej ręce (od zewnętrznej strony) między dłonią a łokciem ale bliżej dłoni? Zna ktoś taki 'tatuaż'?

Nie mogę już edytować a przemyślałam to co napisałam, nie wiem czy zrozumiale, ale jednak chyba chodziło mi lewą rękę a nie o prawą..
Więc jeśli ktoś wie co ta kropka oznacza to byłabym wdzięczna za odpowiedź.

Ejni - tzn. złodziej

"specjalistką" w dziedzinie rozpoznawania tatuaży jest nosferatu, i to do niej powinny być kierowane szczegółowe pytania odnośnie co oznacza dany "obrazek":smile:

wiecie co oznacza króliczek playboya na kostce. ? bo bardzo mi zależy na tym, żeby się dowiedzieć..

Nic nie oznacza.

emi_im napisał:
wiernosc
honor
lojalosc
braterstwo
i nie jestem pewna co do piątej a nie chce Was w błąd wprowadzać :)

Piąta zasada to podobno HIGIENA.. :D
Ale te pięć zasad nie oznacza całego tatuażu.. ktoś kto mi mówił co to znaczy powiedział "ale dalej Ci nie powiem" :o

o ludzie o czym wy tu piszecie???? połowa z tego to twórczość własna a reszta to to co jakiś gitowiec wyniósł zza krat.. żaden człowiek wam nie powie prawdziwego znaczenia grypsu czy dziary... hehe a git powie wam to co zauważył u ludzi... jedno co można wiedzieć to znaczenie np. łacińskich sekwencji.... a co do 5 kropek to jest to wspólnota... ale nikt kto tam nie siedział nie bedzie wiedział o co w tym chodzi bo na temat tych 5 kropek można napisać 15 kartek, no i dlaczego żadna mądra osoba która zna sie na znaczeniach watuażynie napisała o tym jeszcze?? mało tego.... maje drogie koleżanki choc nie wiem co byście zrobiły to żaden facet który jest na celi i grypsuje nie powie wam prawdy o grypsie.... może wam nakręcić kolajną bajere żebyście nastepne głupoty pusciły w internek... a co do pagonów to tego już nie ma tak samo jak połowy słów, tatuaży itp świata więziennego, poprostu wszystko sie zatraciło przez frajerów którzy coś złapali za # i wynieśli na życie codzienne... więc nie starajcie sie być wszyscy aż tak mądrzy na tym forum... a co do tego _._ to z alfabetu morsa litera K pisana trzykrotnie oznacza KARANY KODEKSEM KARNYM.

Ejni napisał:
Piąta zasada to podobno HIGIENA.. :D
Ale te pięć zasad nie oznacza całego tatuażu.. ktoś kto mi mówił co to znaczy powiedział "ale dalej Ci nie powiem"

Nie , nie Ejni to na bank nie higiena :D
Jakoś to ładu i składu nie ma :D:D

lejdi007 Kolejna 'madra' osoba która próbuje uświadomić nas o czymś ... Ten temat na forum jest jedna z tysięcy stron,na których mozna znaleźć znaczenie poszczególnych tatuaży i jeśli nie doczytałaś to oznajmiam Ci,że większość z tych znaczeń jest wyciągnięta z innych stron internetowych,książek i naszych ukochanych...

choc nie wiem co byście zrobiły to żaden facet który jest na celi i grypsuje nie powie wam prawdy o grypsie.... może wam nakręcić kolajną bajere żebyście nastepne głupoty pusciły w internek...

tak,oczywiście a co Ty myślisz że tylko oni moga nam coś powiedzieć:?: Tak się składa że m.in. psycholodzy więzienni znają prawie każde znaczenie tatuażu więziennego ze względu na to,że znajdują się tam codziennie i m.in. na tym polega ich praca,aby "rozpracować" więźnia,a tatuażu nie robi się ot tak sobie,każdy z nich ma jakieś znaczenie dla tatuującego się.A teraz do sedna tego co chciałam napisać...wracając do psychologów więziennych - wiesz jaka masa książek powstała z ich rąk?? Albo z rąk byłych więźniów :!:

więc nie starajcie sie być wszyscy aż tak mądrzy na tym forum...
Po pierwsze - wolność słowa...
po drugie - to Ty chciałaś jak narazie "zabłysnąć inteligencją" :|

Po co sie tym ludzie interesujecie,wiekszosc z was nie ma pojecia albo macie ksiazkowa wiedze,ktora sie nie pokrywa w 100%prawdą.Nie macie innych zajec zainteresowan az glowa boli.

Ostatnia edycja:

jaacy psycholodzy ludzie,ktorzy sami zatracaja ludzkosc i tak naprawde nic nie pomagaja,sa ale nie liczni.Nie wiedza wszystkiego do konca uwierzcie mi.

Karolajn napisał:
z jakieś tam strony :D

" Warto zauważyć, że coraz rzadziej spotyka się bladoniebieskie kropki i kreski na twarzach skazanych oraz wydziergane stopnie wojskowe na skórze ramion.
- Bywało, że młody miał fantazję i wydziergał sobie majora czy pułkownika na pagonach - dawne czasy ze śmiechem wspomina pan Jacek. - Zobaczył to stary urka (recydywista - dop. red.). Kazał mu wytrzeć pagony cegłówką. Do sucha!
Niezbyt często spotyka się też wytatuowane na twarzach skazanych protestacyjne treści. W ZK Czarne z rozrzewnieniem wspomina się pensjonariusza, który miał wydziergane na czole "Nie lubię chleba ze smalcem”.

- Taki jeden recydywista nosił na brzuchu napis ze słowem "milicja” - dodaje pan Boguś. - My mu mówimy, że milicji już dawno nie ma. To wziął pumeks i wytarł wszystko. "

----- ----------- --------- ---------- ----------- ----------- ---------- ----------- -------- ----------- ----------- ---------

"Przedłużki"- wg jednych człowiek o sprawdzonym przez organizację zaufaniu, wg kolejnych człowiek który jest świadomy że za popełnienie w warunkach penitencjarnych przestępstwa zostanie mu przedłużona kara a pomimo to nie waha się go popełnić,

(kolejne znaczenie) Kreska pod okiem - "Pewniacha" - człowiek pewny siebie, nielękający się i wierzący w swoje możliwości,

(kolejne znaczenie) "Łezki" (dwie a czasami trzy) - człowiek płaczący za wolnością, ubolewający nad karą pozbawienia wolności lub myśl przewodnia - "Mężczyzna nigdy nie płacze"

ZPS- Za późno synu (druga forma 'BKR'- Boże kopsnij rozumu)

"OUTLAW" - człowiek wyjęty spod prawa, człowiek ponad prawem,
"PATRZ KOMU UFASZ" - "VIDE CUL FIDE"; czasami pojawia się w wersji „VIDE CLUE FIDE”,

kropka na języku - oznacza cwela, lodziarza, osobę o preferencjach homoseksualnych,
kropka na jabłu adama - ta oznacza że jej właściciel bardzo lubi pić alkohol i sie upijać
U S A Z Z - urodzilem sie aniolem zostalem zlodziejem

znalazłam jeszcze kilka znaczeń "herbów" w zk
Róża w podkowie lub gołąb lub dwie wisienki ---Białołęka
Palma---Iława
Góra na tle wschodzącego słońca---Koronowo
Połowa zakraowanego okna, przylegająca połowa orła-- Kraków
Ryby---Łodz
Żółw---Nysa
Dwa skrzyżowane miecze---Strzelce Opolskie
Głowa Orła---Szczecin
Gałązka wiśni---Sztum
Orzeł nad górami---Wrocław
Usta lub orzeł w locie---Wronki
Motyl---Warszawa

nawet nie wiecie jak sie pisze outav (outlaw):) smieszne co tu wiecej mowic

Proszę skończyć te przepychanki. Adriansen używaj opcji "edytuj", nie pisz posta pod postem.

widzę,że zrobiło się nieprzyjemnie w tym temacie... jeśli komuś się nie podoba to niech po prostu tu nie zagląda i tego nie czyta!!!!! Nas to ciekawi i interesuje,więc będziemy dociekać prawdy...mimo tego,że Nasi faceci nie chcą za dużo mówić:)

Barbie napisał:
G - git, a w koronie to nie pamiętam. A kobieta? faceci często tatuują sobie kobiety i nie ma to znaczenia

Git w koronie to podobno taki czlowiek , ktory rozkmini kazda bajere ... na Gita w koronie podobno bardzo ciezko sobie zapracowac , ale ile w tym prawdy to nie mam pojecia , pisze tylko to co slyszalam (zeby zaraz jakies panny nie huczały o to , ze glupoty pisze ... ) wspominal tutaj ktos o 3 kropkach na rece kolo lokcia ze jak sie zegnie reke to powstaje trojkat a jak wyprostuje to linia prosta ... slyszalam (podkreslam) , ze sa to 3 zasady malolata panujace w zakladach poprawczych "nic nie widzialem , nic nie slyszalem , nikogo nie sprzedalem" . Duzo tych tatuazy , a ciekawi ... Bajera (choc nie powinna, ale o tym to juz nie ma co dyskutowac , bo to temat rzeka) wyszla na wolnosc ...

ogólnie o znaczeniu tatuaży więziennych nie rozmawia się na wolności!!!

biskup10 napisał:
ogólnie o znaczeniu tatuaży więziennych nie rozmawia się na wolności!!!

chciales powiedziec "nie rozmawiało" , bo teraz kazdy o tym mowi nawet malolaci ;) a skoro juz nawet jest to temat na forum to mi nie mow , ze sie nie rozmawia ...

o ile mogę się wtrącić, biskup, d.r. i ja ( i inni) co byli po drugiej stronie muru, wiedzą co piszą! na forum jest nosferatu (wielka znawczyni tatuaży) i ona jako "doczekana" zapewne też potwierdzi to co napisałem! Powtórzę to raz jeszcze: nie rozmawia się o znaczeniu więziennych tatuaży, to nie pisana zasada! Rozmawiać możemy ogólnie, a nie o tym co znaczy np. kropka w zewnętrznym kąciku oka!:x

Powrót