Ultimo.....Witam pomoze ktos uzyskac odpowiedz?

• Autor wątku Autor wątku OnPoRade
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
To ja już wszystko wiem w tej sprawie. Dziękuję ze pomoc. W takim razie niech organy ścigania się tym zajmą. pozdrawiam

Ale to co na to pismo do firmy ULTIMO mam nie odpisywać (oświadczenie o niezawieraniu umów kredytowych)? Czy to swoją drogą, a prokuratura swoją drogą?

RE: Ultimo.....pomocy.

Witam,sprawa wygląda tak, że w grudniu 2009 roku wzięłam pożyczkę w providencie. Spla ilam kilka rat,ale później zmieniła mi się sytuacja i przestałam płacić. Do spłacenia zostało mi 1280 zł. Jakiś czas temu Ultimo zaczęło przysyłać mi pisma ale je ignorowałam, bo myślałam ze sprawa jest przedawniona. Dziś dostałam pismo z Sądu z wezwaniem na pierwszą rozprawę w tej sprawie i Sąd zobowiązuje mnie do złożenia pisma przygotowawczego zawierającego wszystkie okoliczności faktyczne, zarzuty i wnioski dowodowe w terminie 14 dni. Proszę o pomoc bo naprawde nie jestem w stanie w tej chwili spłacić tego długu.

mirabe napisał:
Proszę o pomoc bo naprawde nie jestem w stanie w tej chwili spłacić tego długu.
nie musisz i nie będziesz płacić, roszczenie przedawnione i nienależne. sprawa wygrana. tylko musisz wnieść odpowiedź na pozew.

Jak mam to zrobić ? Mogę prosić o jakieś wskazówki ?

mirabe napisał:
Jak mam to zrobić ? Mogę prosić o jakieś wskazówki ?
Dostałaś dokładne wskazówki:
mirabe napisał:
faktyczne, zarzuty i wnioski dowodowe w terminie 14 dni.
marian.pazdzioch napisał:
roszczenie przedawnione
Nie pisz oczywiście tego:
marian.pazdzioch napisał:
bo to kłamstwo. Kol marian czasem zapomina na jakim forum się znajduje.

Robilee napisał:
Nie pisz oczywiście tego:

bo to kłamstwo. Kol marian czasem zapomina na jakim forum się znajduje.
może i kłamstwo, ale skoro nieudowodnione to i nienależne co orzeka niezawisły sąd. a lepiej mieć powództwo oddalone jako nienależne, nie zaś "zaledwie" przedawnione.

Witam dostalem juz pozew z sadu w sprawie mojego przedawnionego dlugu ktore ultimo odkupilo od prowidenta i podalo mnie do sadu.pomoze mi ktos napisac podniesc zarzut?ile dni mam na napisanie ? i na jaki adres wyslac to pismo??

OnPoRade napisał:
Pozew, czy pozew wraz z nakazem zapłaty? Jeśli był nakaz zapłaty to masz 2 tygodnie na wniesienie sprzeciwu. Jeśli zaś sam pozew, to też należy udzielić odpowiedzi w ciągu 2 tygodni, jednak na podniesienie zarzutu przedawnienia masz czas aż do zamknięcia rozprawy w II instancji.
OnPoRade napisał:
i na jaki adres wyslac to pismo??
Co za pytanie? Oczywiście pod adres sądu, odpowiedniego wydziału z powołaniem się na sygnaturę akt. Czy sąd zapomniał dołączyć pouczenia do przesyłki, czy też, nie dość, że nie płacisz długów, to jeszcze nie chce Ci się przeczytać, we własnym interesie, prostego pisma.

Ostatnia edycja:
pozew z nakazem zaplaty..

jak to nie place dlugow??przeciez moj dlug nie istnieje,oni ode mnie chca wydziagnac pieniadze niby dlug ktorego nie ma wiec o czym piszesz ze nie place dlugow??????????????

OnPoRade napisał:
przeciez moj dlug nie istnieje
Jak to? Przecież napisałeś, że masz przedawniony dług. To w końcu się zdecyduj, czy ktoś chce wyciągać od Ciebie nienależną kasę, czy nie oddałeś długu, ale służy Ci zarzut przedawnienia? Plączesz coś, prawda?
Jak mamy Ci pomóc? Najpierw nie piszesz, że dostałeś nakaz zapłaty i jeszcze pytasz głupio ile masz czasu na podniesienie zarzutu (przecież w treści nakazu jest to napisane), potem raz twierdzisz, że masz przedawniony dług, potem że żadnego długu nie masz. Jaja sobie robisz z naszego forum?

jestes tempy czy udajesz?? przedawniony tzn ze juz nie istniejacy dlug,istnieje tylko w tej smiesznej windykacji..dostalem nakaz zaplaty i pozew i chce zeby ktos pomogl napisac sprzeciw a ty sie madrzysz jak bys byl z ultimo i robil w gacie ze nie zarobisz a jeszcze stracisz,nie umiesz pomodz to sie nie wypowiadaj w moim temacie czlowieku.

Powrót