R
Robilee
Nie wiem jaka była procedura banku w tej sprawie i jakimi dokumentami posłużył się przestępca. Niech to zbadają organy ścigania.zadłuzona napisał:Czy nie tak?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie wiem jaka była procedura banku w tej sprawie i jakimi dokumentami posłużył się przestępca. Niech to zbadają organy ścigania.zadłuzona napisał:Czy nie tak?
Tylko złóż jutro zawiadomienie o przestępstwie do prokuratury.zadłuzona napisał:W takim razie niech organy ścigania się tym zajmą.
Właśnie tak.zadłuzona napisał:Czy to swoją drogą, a prokuratura swoją drogą?
nie musisz i nie będziesz płacić, roszczenie przedawnione i nienależne. sprawa wygrana. tylko musisz wnieść odpowiedź na pozew.mirabe napisał:Proszę o pomoc bo naprawde nie jestem w stanie w tej chwili spłacić tego długu.
Dostałaś dokładne wskazówki:mirabe napisał:Jak mam to zrobić ? Mogę prosić o jakieś wskazówki ?
mirabe napisał:faktyczne, zarzuty i wnioski dowodowe w terminie 14 dni.
Nie pisz oczywiście tego:marian.pazdzioch napisał:roszczenie przedawnione
bo to kłamstwo. Kol marian czasem zapomina na jakim forum się znajduje.marian.pazdzioch napisał:nienależne
Zanieść albo wysłać pocztą.mirabe napisał:i to do Sądu zanieść?
może i kłamstwo, ale skoro nieudowodnione to i nienależne co orzeka niezawisły sąd. a lepiej mieć powództwo oddalone jako nienależne, nie zaś "zaledwie" przedawnione.Robilee napisał:Nie pisz oczywiście tego:
bo to kłamstwo. Kol marian czasem zapomina na jakim forum się znajduje.
Nic na ten temat nie wiesz.marian.pazdzioch napisał:nieudowodnione to
Pozew, czy pozew wraz z nakazem zapłaty? Jeśli był nakaz zapłaty to masz 2 tygodnie na wniesienie sprzeciwu. Jeśli zaś sam pozew, to też należy udzielić odpowiedzi w ciągu 2 tygodni, jednak na podniesienie zarzutu przedawnienia masz czas aż do zamknięcia rozprawy w II instancji.OnPoRade napisał:pozew z sadu
Co za pytanie? Oczywiście pod adres sądu, odpowiedniego wydziału z powołaniem się na sygnaturę akt. Czy sąd zapomniał dołączyć pouczenia do przesyłki, czy też, nie dość, że nie płacisz długów, to jeszcze nie chce Ci się przeczytać, we własnym interesie, prostego pisma.OnPoRade napisał:i na jaki adres wyslac to pismo??
Jak to? Przecież napisałeś, że masz przedawniony dług. To w końcu się zdecyduj, czy ktoś chce wyciągać od Ciebie nienależną kasę, czy nie oddałeś długu, ale służy Ci zarzut przedawnienia? Plączesz coś, prawda?OnPoRade napisał:przeciez moj dlug nie istnieje
Wyjątkowo głupie zdanie (oczywiście w pełni odpowiadające poziomowi inteligencji kolegi) i przy tym całkowicie fałszywe.OnPoRade napisał:przedawniony tzn ze juz nie istniejacy dlug