Ultimo.....Witam pomoze ktos uzyskac odpowiedz?

• Autor wątku Autor wątku OnPoRade
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
OnPoRade napisał:
Witam dostalem juz pozew z sadu w sprawie mojego przedawnionego dlugu ktore ultimo odkupilo od prowidenta i podalo mnie do sadu.pomoze mi ktos napisac podniesc zarzut?ile dni mam na napisanie ? i na jaki adres wyslac to pismo??

Zeskanuj nakaz zapłaty, wrzuć na forum (po zamazaniu swoich danych) to Ci odpowiedź na pozew napiszemy.

dla mnie jak dlug jest przedawniony to nie istnieje tylko sa cwaniaczki jak np ultimo i chca sie wzbogacac na naiwnych,a jak jestes taki inteligentny to otworz kancelari nie tu sie wymadrzasz.

OnPoRade napisał:
dla mnie jak dlug jest przedawniony to nie istnieje
Dla Ciebie tak tak to wygląda. W rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Choćbyś się ślinił, bredził, zarzekał itp. Świat jest nieco inny niż postrzegają go głupcy.

OnPoRade napisał:
dla mnie jak dlug jest przedawniony to nie istnieje tylko sa cwaniaczki jak np ultimo i chca sie wzbogacac na naiwnych,a jak jestes taki inteligentny to otworz kancelari nie tu sie wymadrzasz.

Dla Ciebie nie istnieje? Trudno.
Ale dług "dla innych" (tj w obrocie prawnym) jak najbardziej istnieje.

OnPoRade napisał:
w obrocie prawnym jest przedawniony tylko trzeba dzialac i zamknac sprawe do konca

Jest tylko jeden sposób by zamknąć sprawę długu "do końca". Spłacić go.
W przeciwnym wypadku dług nadal będzie istniał nawet, jeśli nie będzie możliwa jego egzekucja.

jest sposob ale napisac sprzeciw do sadu bedzie rozprawa i sad sie podpisze ze dlug juz przedawniony,dziekuje dowidzenia..kolejny egzekutor z ultimo -Metal

OnPoRade napisał:
jest sposob ale napisac sprzeciw do sadu bedzie rozprawa i sad sie podpisze ze dlug juz przedawniony,dziekuje dowidzenia..kolejny egzekutor z ultimo -Metal

Się składa, że z Ultimą nie mam nic wspólnego.
Cieszę się, że mamy kolejnego eksperta od prawa egzekucyjnego i wierzytelności na forum...
Poczytaj troszkę, zagłęb się w temat. Sam fakt przedawnienia długu nie powoduje braku możliwości jego windykowania, bowiem on nadal istnieje.

nowa7 napisał:
Witam . Mam pytanie dostałam nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym ( dług w providencie z 2004 r ) . Chcę złożyć sprzeciw powołując się na przedawnienie długu.
Masz 2 tygodnie od daty odebrania nakazu. roszczenie jest przedawnione i bezzasadne, jak każde z Ultimo w sprawie Providenta. Odpowiedni sprzeciw i sprawę masz wygraną. W razie pomocy, pisz.

Ja, niżej podpisany................. zamieszkała..................... legitymujący się dowodem osobistym nr............., nr PESEL............, oświadczam, że nie podpisywałem Umowy kredytu ..., na którą powołujecie się Państwo w swojej korespondencji.

Witam.
Czy można wysłać powyższe (odrobinę zredagowane) oświadczenie cfaniakom z Ultimo, jeśli w swojej szczodrej korespondencji powołują się na niewłaściwy numer umowy?
W ogóle jakie skutki prawne niesie ze sobą fakt, że w pakiecie zakupili sobie dług z samowolnie zmienionym przez bank numerem umowy?
Pomijając już sam fakt przedawnienia.

Scscsc napisał:
Czy można wysłać powyższe (odrobinę zredagowane) oświadczenie cfaniakom z Ultimo, jeśli w swojej szczodrej korespondencji powołują się na niewłaściwy numer umowy?
I sądzisz że w uUtimo zostaniesz potraktowany jak VIP i obsłużony indywidualnie? Na pęczki takich mają, to masówka. Szkoda czasu.
Scscsc napisał:
W ogóle jakie skutki prawne niesie ze sobą fakt, że w pakiecie zakupili sobie dług z samowolnie zmienionym przez bank numerem umowy?
Napiszesz w sprzeciwie od nakazu. Na razie sobie tym głowy nie zawracaj. Nie ma pozwu, nie ma problemu. Zresztą to będzie problem Ultimo, nie twój.

W sprzeciwie do nakazu zapłaty raczej nie napiszę, bo od 10 lat do sądu z tym jeszcze nie trafili, więc pewnie w ogóle nie trafią.
Ja tylko tak w trosce o środowisko naturalne i niepotrzebnie marnowany papier oraz ich bilingi telefoniczne ;)
Pytanie czy muszą na takie oświadczenie zareagować, bo dochodzenie nieistniejącego zadłużenia, to jakby nie było - usiłowanie wyłudzenia.

Scscsc napisał:
Cwaniak (czy jak wolisz "cfaniak", to ktoś taki, kto usiłuje wykorzystać czyjąś pomyłkę, np. we wpisaniu numeru umowy, by nie spłacać długów).
Scscsc napisał:
Czy można wysłać powyższe
oczywiście, że można. Choć osobiście bym radził wysłać oświadczenie o treści: "mamo ja wariat, kup mi samolot". Tak samo głupio, a przynajmniej weselej.
Scscsc napisał:
jakie skutki prawne niesie ze sobą fakt, że w pakiecie zakupili sobie dług
A jakie może nieść? Ktoś się pomylił w numerku na umowie? Prawdopodobnie kara śmierci poprzez rozrywanie końmi dla każdego, kto miał coś wspólnego ze sprawą. I to do trzeciego pokolenia włącznie.
A poważnie, jak sprawa przedawniona, to się ciesz, udało się wydać bez konsekwencji cudze pieniądze. Mało Ci szczęścia jeszcze?

Scscsc napisał:
dochodzenie nieistniejącego zadłużenia, to jakby nie było - usiłowanie wyłudzenia.
Wcześniej było tylko głupio, teraz jest już duży wstyd. Naprawdę uważasz, że pomyłka w numerku na umowie, spełnia przesłanki art. 286 kk (wyłudzenie)? I w dodatku, skoro nie oddałeś pieniędzy, to skąd Ci przyszło do głowy (co Ty w niej masz?), że to ktoś od Ciebie coś wyłudza, a nie odwrotnie?

Robilee - Głupio, niegłupio, zapytać można.
Identyfikacja sprawy jest chyba dość ważnym aspektem, i nie chodzi tutaj o oczywistą pomyłkę pisarską, tylko o świadomą, dokonaną przez bank operację polegającą na przewalutowaniu kredytu i związaną z tym samowolną zmianą numeru umowy, a następnie sprzedanie takiej należności firmie windykacyjnej.
Firma kupiła więc należność wynikającą z umowy, której nikt nie podpisał, można więc uznać że sami zostali naciągnięci.
Piszesz o jakichś trzech pokoleniach, a na czym polega praktykowanie prawa, jeśli nie na ciągłym szukaniu dziury w całym lub przecinka, do którego można się doczepić, bo może zmienić sens umowy?

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich,
co do Firmy Ultimo to sama mam wiele pytan..

Scscsc napisał:
Firma kupiła więc należność wynikającą z umowy, której nikt nie podpisał, można więc uznać że sami zostali naciągnięci.
Czy to twoje zmartwienie że windykację naciągnięto?
Alexandra 1 napisał:
Witam wszystkich,
co do Firmy Ultimo to sama mam wiele pytan..
No i?

Powrót